Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

ÖRÖKÉLET, INGYEN SÖR

2022. augusztus 06. 11:30 - Mr Falafel

Aki azt hiszi, hogy ez egy irracionális elvárása az egyesült baloldali majomhadnak tőlünk, emberektől, magyar emberektől, az nagyon téved. Hiszen nincs háború, de ha van, azt Orbán robbantotta ki. Nincs hiperinfláció a világban, de ha mégis, azt Orbán okozta. Nem szabadult el az energiahordozók világpiaci ára őrületes mértékben, de ha mégis, azért is Orbán a hibás.

S ha akadna bárki, aki ezt nem hinné el, kérdezze meg nyugodtan az EU és az USA vezetőit, politikusait.

Mert mitől is állna le az orosz hadigépezet, ha nem a Magyarországra szállított gáz mennyiségének megszűnésétől? Úgy képzeljétek el, hogy az orosz terminátornak meg sem kottyan, ha Németország, Franciaország, Olaszország, Anglia, Svédország, Dánia, stb, de főleg "Brüsszel" leállítja a megrendeléseit kőolaj és földgáz tekintetében. Ellenben, ha az itt felsoroltak összesített mennyiségéhez képest cseppnyi magyar megrendelés is leállna, akkor Putyinak (liberálisul Putyi, nem Putyin) annyi. Ukrajna félperc alatt bevenné Moszkvát és kikiáltaná az Amerikai Egyesült Tanácsköztársaságot.

És hát persze az is jogos, hogy a nyaralásaikat, fényűző életük tanúbizonyságait a közösségi médiában félóránként megosztó ismerőseim most fel vannak háborodva, hogy az adóoptimalizálás (értsd: hogyan fizessen minél kevesebb adót) okán, alapvetően magáncélra használt, de cégnéven futó autóik után nem tankolhatnak ingyen.

Bazmeg, ezek annyira jogos felháborodások a részükről, elvégre hogyan fognak minden Görögországban, a Seychelle-szigeteken, a Maldívon, egy tengerjáró hajón, a francia vagy svájci Alpokban, hazai luxuséttermekben elfogyasztott "kiafaszomatérdekli" drága ételek fogyasztását megosztani, ha itt mostantól nem 480-ért, hanem 780-ért kell tankolniuk, s a havi tankolásuk így 70 ezer helyett 100 lesz?

Eh, nehéz élet az övék. Lapítok is csendben, hiszen én eddig is heti százezerért tankoltam, meg eztán is. Legfeljebb jobban odafigyelek, jobban megtervezem a napjaimat. A munkadíjaimat nem emeltem, mert nem állok bele semmilyen tömeghisztériába, meg amúgy is rohadt drágán dolgozom.

Persze, ha lett volna elég eszem, és már általános iskolában sem tanulok, majd, - mivel tankötelezettség volt/van - elvégzek kegyelemketteseken egy szakmunkásképzőt, nem pedig elfecsérlek 18 évet különböző egyetemeken, most én is megoszthatnám a balatoni lángost, a horvátországi töltött kalamárit, vagy egy autentikus Hawaii-i pokét, és pózolhatnék nagykirályként alsó-középkategóriás használt autók előtt. És ami a lényeg, most kibaszottul értenék mindenhez (is). Legfőképpen pedig egy ország vezetéséhez, a világgazdaság működéséhez.  Ragaszkodhatnék a rezsiárak permanens csökkenéséhez a világpiaci árak jelentős növekedése mellett, és Gyurcsány Ferenc lehetne a kultúrhéroszom, akinek a vezetése mellett most biztosan ingyen lenne legalább az áram, a földgáz, a víz és az üzemanyag. Az oktatásegészségügyről nem is beszélve! Mert azok meg galaktikus színvonalon lennének.

De nem, én más utat választottam, más úton járok. S velem sokan mások. Akik tanultak, és/vagy vállalkozást indítottak, amely tisztes polgári életet biztosít számukra. Egyikünk sem hirdeti, hogy okosabbak vagyunk Mészáros Lőrincnél, ezért minket illetnének a milliárdok. Ettől még a hiperinfláció, az energiaárak iszonyatos mértékű emelkedése minket is érint, mi is szenvedünk tőle. Mégsem picsogunk, mert belátjuk, a válság, a háborús vészhelyzet létezik, s a magyar állam erő fölött igyekszik menteni a menthetőt. Miközben megharcol a hazai és az internacionalista majomhaddal is. 

Vicces, de mi vagyunk többen, nem a visítozó majmok. Mégsem hallani mást, csak őket. Rohadtul unalmas kakofónia, amit a fára visszamászás előtti időben itt még letolnak.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr3417901943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2022.08.06. 22:47:54

Ez természetesen abszolút kompatibilis a nincsingyenebéd és Gyurcsány nem tehetett a gazdasági válságról lózungokkal.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2022.08.09. 10:19:57

@Wildhunt: egy régi haverom, aki saját maga szerint nem kommunista, állítja, ha Gyurcsány lenne hatalmon, a rezsi a fele lenne a mainak. És Gyurcsányék sosem mondtak olyat, hogy a rezsicsökkentés hülyeség. Ezzel nehéz vitatkozni. Totálisan biztos, hogy ezek már nem egy faj velünk.

Wildhunt 2022.08.09. 11:27:24

@Mr Falafel: kommunista kommunikációs módszer a "firehosing". Vita helyett folyamatosan hazugságokkal kell bombázni az ellenfelet, mindegyikre tételes cáfolatot követelve, a cáfolatok minden szemantikai hibájába belekötve. Normális esetben az ilyet a hallgatóság vagy a moderátor le kellene állítsa, de mivel ennek szerepet a tömegmédia játssza ez nem fog megtörténni. Szerintem nincs esélyünk.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2022.08.09. 20:14:19

@Wildhunt: Most, hogy az ukránok leállították a kőolajszállítást, a polgárháború küszöbén vagyunk. Ez olyan kurva biztos, mint az, hogy reggel kel a Nap és este nyugszik. A lehetőségek elfogytak, csak egy irány maradt: vagy ők irtanak ki minket, vagy mi őket.

Wildhunt 2022.08.10. 16:31:41

@Mr Falafel: szerintem nem. Ehhez az kellene, hogy vagy a lakosság aktív részének legalább 15-20%-a támogassa őket, vagy nyílt katonai támogatást kapjanak külföldről. Egyikre sem látok esélyt.

Deansdale 2022.08.14. 08:27:50

@Mr Falafel: Ahhoz, hogy a great reset ütemterv szerint haladjon le kellett állítani az olajat, máskülönben nem lenne télen elég nyomor és káosz, ami után a tömegek majd követelhetik a világkormány bevezetését. Polgárháború nem lesz, ahhoz az emberek túl birkák, csak a farkastermészetű kisebbség fog a többségen ragadozni, miközben az államhatalom határozottan fellép az önvédelem minden formája ellen. Persze ehhez az élelmiszerválság is kell majd, ami szintén menetrendszerűen érkezni fog :) A benzinhiány és a fűtés letekerése önmagában még nem okozna elég anarchiát, de az éhezés...

Frederick2 2022.08.25. 07:04:45

@Mr Falafel: @Wildhunt:

" A lehetőségek elfogytak, csak egy irány maradt: vagy ők irtanak ki minket, vagy mi őket."

Most magam elé képzeltem egy tipikus Péntek 13 jelenetet.

Donáth Anna sikoltozva menekül az éjszakában. A maszkos Falafel pedig baltával a kezében követi őt, csigalassú léptekkel. Donáth Anna hiába gyorsabb, Falafel utoléri.

Jason 8 LEGBRUTÁLISABB kivégzése
www.youtube.com/watch?v=QBsxGzxL208

Az áldozatok helyére képzeljük bele a Momentum politikusait. Jason helyébe meg magunkat.

:P :D
süti beállítások módosítása