Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

ANTAGONISZTIKUS ELLENTÉTEK

2022. január 30. 21:28 - Mr Falafel

Az antagonisztikus szót középiskolában hallottam először, az osztályfőnökömtől, aki egy megrögzött, utolsó aljas kommunista volt. Mellesleg a történelemtanárunk és egyike azon személyeknek, akik jelentettek rólam, mint reakciós személyről.

Így azután a szóhasználat nosztalgikus érzéseket ébreszt bennem. Hogy tudniillik a megannyi csodaszép élmény mellett pusztán az teszi széppé azt a kort számomra, hogy akkor voltam fiatal. Mert egyébként egy mélysötét időszak volt, valami olyasmi, mint amivé a liberális demokrácia igyekszik kifejlődni.

Az "antagonisztikus ellentét" egyébként egy olyan kifejezés, mint a bacon szalonna, pleonazmus, azaz szószaporítás. Ugyanazt a fogalmat egymást követő, közel azonos jelentésű szavak fejeznek ki. Lefordítva tehát az antagonisztikus ellentét kibékíthetetlen ellentét ellentét.

Ezt az én drága osztályfőnökön akkor használta, amikor az imádott Lenin elvtársáról delirált végtelenül nagy ostobaságokat. Magát a fogalmat is tőle vette át elmondása szerint. Vlagyimir Iljics e kifejezést a szocializmus és a kapitalizmus ellentétére használta.

Nem vagyok különösebben nagy rajongója Leninnek, ugyanakkor olvastam a teljes életművét. Hát, igen, egyeseknek Danielle Steel és Wilbur Smith volt a könnyed kikapcsolódás, nekem meg kommunista  és (nemzeti)szocialista tömeggyilkosok agymenései. Szóval, azért voltak jó elképzelései is az elvtársnak, csak hát úgy volt a jó szándékait illetően, mint Regős Bendegúz, hogy mire a jó szándéka végére ért, rossz lett.

E hosszú bevezetőt követően röviden, egy példán keresztül kifejtem, miért is kibékíthetetlen, azaz antagonisztikus az én ellentétem az újabban liberális demokráciaként nevezett bolsevizmussal.

Itt ez a Schadl György nevű figura, a Végrehajtói Kar velejéig korrupt és intellektuálisan igen alacsony szinten vegetáló vezetője és Mártha Imre, a fővárosi közműholding vezérigazgatója. Az egyik kommunista, a másik inkább opportunista, mint jobboldali, ám a regnáló kormány egyik prominensével való törvénysértő kapcsolata miatt ránk lőcsölték. Amúgy joggal, de ez mellékes.

Mártha a kommunista, Schadl pedig az opportunista, jobboldalhoz törleszkedő. Mindkettő súlyos milliárdokat lopott. Mártha  közvagyonból, Schadl a pozíciója révén károsított meg másokat, elsősorban magán- és jogi személyeket (cégeket).

Mindkettő a társadalmi morált pusztító undorító parazita. Egyikük börtönben, a másikat a fajtája anyatigrisként védelmezi.

Ugyan melyik bűnöző van börtönben, s melyiket védik a többiek életük árán is?

Schadl Györgyöt az állam által működtetett hatóságok lefülelték, büntetőeljárást indítottak ellene, a közéletből végleg eltávolították. A cinkosaival együtt. A nyomozóhatóságok, az ügyészség és a bíróság teszi a dolgát.  

Mártha Imrét, a százmilliárdos tételű közpénzt eltolvajló pitiáner gazembert a baloldal véráldozatokat nem kímélve igyekszik kimenteni a felelősségre vonás elől. 

Sőt, a bolsevista médiumok a Schadl-ügyet úgy tálalják, mintha kizárólag nekik lenne köszönhető, hogy egyáltalán eljárás indult, miközben Mártha dolgában mélyen hallgatnak.

Hát ezért érzem én, hogy a veletek, baloldali emberekkel szembeni ellentétem kibékíthetetlen. Tiszta szívemből megvetlek titeket, mert mindent bemocskoltok, ahol megjelentek. Olyan alapvető emberi értékeknek, mint az erkölcs, nem vagytok birtokában, s mindent tagadtok, amitől az ember homo sapiens sapiens, így a kauzalitást és a formális logikát is.

Hiszem, hogy már nem vagyunk egy faj, hogy a kognitív funkcióinkban való ilyen mérvű eltérés evolúciós és nem világnézeti különbözőség. Nullum communen cursum! Nincs közös utunk!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr1016975406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2022.01.31. 07:50:51

Amíg a háttérhatalmat el nem távolítjuk addig futószalagon fogják gyártatni a bolsewoke hasznos hülyéket az egész nyugati világban, egyszerűen nincs tőlük szabadulás. Vicces, hogy ugyanazok a nemzetközi bankárcsaládok keverik most is a lapokat akik anno Lenint (és Hitlert) is finanszírozták, az emberiség meg nem tesz semmit, mert ugyanolyan ignoráns birkasereg mint 100 éve volt.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2022.01.31. 19:16:17

@Deansdale: abszolút így van! Annyit agyaltam már ezen, hogyan lehetne felrázni az emberiséget, hogy gondolkodjanak és ne csócsáljanak a médiumok által torzított/hamisított információmorzsákat.
süti beállítások módosítása