Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

HAJLÉKTALANOK EVANGÉIUMA

2018. október 15. 09:52 - Mr Falafel

A bolsevizmus egy bebizonyítottan szélsőbaloldali anarchisták által elgondolt és keresztülvitt patologikus gaztett, amelynek célja Európa kultúrnépeinek megsemmisítése és egy internacionális/globális világuralom megteremtése, a Káosz Birodalmának megalapítása.

Az a fajta akcionista szélsőbaloldali mentalitás, amelyet látunk most a hajléktalanokkal foglalkozó állami aktus kapcsán is, a megjelenítőik lelkének belső poklából táplálkozó, lealjasodott értékrend társadalomra való ráokádása.

Aki azt hiszi, hogy baloldali hitvallású ember képes őszinte szeretetre, embertársa iránti aggódásra, kezek nyújtani egy rászorulónak, az téved. S nem azért, mert ne tudnák, mi a szeretet és aggódás, pontosan tudják, hogy mi az, ezért harcolnak ellene.

Mi vagyunk a társadalom, ők az antitársadalom, ellentéte mindannak, amiben mi hiszünk, amiért élünk és dolgozunk. Mi vagyunk a rend, ők a káosz. Mai világunkban való sikerességük egyetlen oka, hogy rombolni mindig könnyebb, mint építeni. Ezért is mondható el akcionista attitűdjükről, hogy sosem valamiért, hanem mindig valami ellen nyilvánul meg.

A hajléktalanokra úgy tekintenek, mint olyan társadalmi csoportra, amely a magának kikövetelt törvényenkívüliségével a leginkább emlékeztet vágyott világrendjükre, a káoszra. A baloldali antitársadalom jelképe a társadalom által magára hagyott emberek csoportja. A hajléktalanok szimbolizálják a szabályok nélküli anarchiát, amely a baloldaliság anyaméhe.

Minden rájuk jellemző aljas eszközzel harcolnak hát a kormány azon szociális intézkedése ellen, amelynek célja a hajléktalanság hosszútávon történő felszámolása, rövidtávon pedig annak megakadályozása, hogy emberek fagyjanak meg utcákon, tereken a zord télben.

Az intézkedés jogszabály, tehát ahhoz az állam joghatásokat fűz. Nem a hajléktalanságot tiltja be, hiszen az lehetetlenség egy kurta időintervallumon belül. Egyszerűen a szabályokat elutasító, önkéntes törvényenkívüliségbe vonuló személyek társadalomba történő újraintegrálása kezdődik el.

Minden társadalmi magatartáshoz fűzött joghatás tartalmaz állami kényszert. Ennek elkerülését nevezzük jogkövető magatartásnak. Aki tehát a jogszabályokat betartja, annak nem kell tartania szankcióktól. A hajléktalanoktól annyit kér csupán a kormány, hogy ne közterületeken éljenek, hanem a részükre kialakított szálláshelyeken.

Ez nem zárja ki azt, hogy tovább folytassák korábbi életvitelüket, bármi is volt az. Egyszerűen újra rendszerbe foglalja őket is. A kormány jelentős, bár nem elégséges anyagi eszközöket különített el arra, hogy a hajléktalanok visszataláljanak közénk. A szálláshelyeken szakemberek, szociálisunkások biztosítanak részükre ellátást.

Végre olyan valaki hallgatja majd meg őket, aki azt is tudja, hogyan lehet segíteni rajtuk, megoldani a problémájukat, mi a legalkalmasabb út és eszköz, amely az egyes személyeket visszavezetheti a társadalomba. Természetesen azzal a kitétellel, hogy nyilván vannak köztük olyanok is, akiknek a mentális leépültsége nem teszi lehetővé az újraintegrálást.

Ez ellen hirdetett gyűlöletháborút a baloldal. Sátáni tekintetű destruktorok terjesztik az álhíreket, amelyek arról szólnak, hogy a kormány a rendőrökkel elégetteti a személyes emlékeiket, szeretteik fényképét, tárgyakat, amik rájuk emlékeztetik őket. Micsoda aljas embertorzók!

Ferenc pápa azt mondta, a szegényekről gondoskodni nem kommunizmus, hanem evangélium. Úgy véli, ez mostani társadalom kidobja a szemétdombra azokat a tagjait, akiknek nem veszi hasznát. Az egyházfő azt már nem mondja ki, hogy ezt a társadalmi berendezkedést liberális demokráciának hívják, tehát egy baloldali konglomerátum.

Felidézném szavait:

„Nem halogathatjuk tovább a szegénység strukturális okainak megoldását, hogy így kigyógyítsuk társadalmunkat egy olyan betegségből, amely csakis új válságokhoz vezethet. A piacok és pénzügyi spekulációk nem örvendhetnek teljes szabadságnak. A szegények problémáinak megoldása nélkül nem lelhetünk a világ problémáira sem megoldást. Olyan programokra, modellekre és folyamatokra van szükség, amelyek elősegítik a források jobb elosztását, a munkahelyteremtés és a társadalomból kirekesztettek ügyének teljes értékű előmozdítását.”

A Fidesz-KDNP hajléktalanokra vonatkozó intézkedése visszatükrözi a pápai álláspontot. Nyilván, mint minden ilyen jellegű rendelkezés értéke, a végrehajtásában mutatkozik majd meg. Nem a tökéletes világot adják nekik, hanem csak egy lehetőségsarjat. Ám ez a sarj akkor lesz erős fogódzóvá, ha van mögötte társadalmi támogatottság, ha mi, az egyszerű állampolgárok is ebben a szellemben állunk a hajléktalanokhoz.   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr5514302183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása