Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

GLÓRIÁT A RÉSZEG PATKÁNYNAK!

2017. október 19. 12:05 - Mr Falafel

Réges-rég egy messzi-messzi galaxisban, amikor bölcsészhallgató voltam, történt, hogy egyazon évfolyam több szakának összevont szemináriuma alkalmával egyik kitűnő kollégám jogos felháborodásának adott hangot, hogy őt bizony a McDonald’s alkalmazottja letegezte. Ki is fejtette, számára miért volt elfogadhatatlan a vele nagyjából egykorú, 20 év körüli alkalmazott bizalmas(kodó) hangvétele.

Hát mert az alkalmazottnak tisztelnie kellett volna azt, hogy ő egy leendő diplomás, egy olyan ember, aki nemsokára vezető beosztású fontos ember lesz, nem holmi krumpli hámozó egy McDonald’s-ben. Hoppácska! Értjük? A dolgozónak fel kellett volna ismernie a kopott kordgatyás, kockásinges, tarisznyás szemüveges gulyáslevesben a majdani vezérigazgatót.

Ezt az én évfolyamtársamat Szegő Péternek hívják. Igen, Szegő Péter balliberális újságíróról beszélünk. És igen, a figura már 20 évesen is egy visszataszító kretén volt.

Ezt a történetet azért meséltem el, mert a napokban egy hasonlóan visszataszító balliberális korcs igen hasonló, bár végkimenetelét tekintve drámaibb sztorija tartja izgalomban a közvéleményt, legalábbis annak a legalját.

Internetes főcím még a pina.hu-n is: Megverték az Index újságíróját. Na, gondoltam, ennek a fele sem tréfa, lássuk hát! Érzékeny vagyok az ilyesmire. Újságírót nem verünk, az valahogy kívül esik a jó ízlés határán. Legalábbis szerintünk, magyar emberek szerint, mert a balliberálisok (akik nem magyarok, hanem magyarfelettiek) előszeretettel kéjelegnek, ha egy jobboldalinak tartott újságírót kifejezetten újságíró mivolta okán pofoznak fel például fényes nappal Siófokon.

Klikk a videóra. Megnézem. Semmi. Újra megnézem, és újra, de még mindig semmi. Egy kibaszott újságíró nincs a videón, pláne olyan, amelyiket kifejezetten Indexes újságírósága miatt vernének.

Elmondom, mit láttam: Egy hulla részeg, beszélni alig tudó, testi fejlődésében visszamaradt torzó folyamatosan hablatyol, miközben erőszakkal próbál visszatántorogni abba helyiségbe, ahonnan előzőleg eltávolították.

A sztori előzménye: Szabó Zé, - mert így hívják a részeg patkányt – néhány hasonszőrű haverjával, kihasználva újságírói státuszát elment kicsit ingyen whiskyzni, ők kóstolásnak mondják. Nem hivalkodni szeretnék vele, de voltam már részeg párszor életem során és mindig meg voltam győződve, hogy még szalonképes vagyok. Még akkor is, amikor másnap nem vagy nem szívesen emlékeztem, mit műveltem előző este.

Szabó Zé, miután kellő mennyiségű gabonapárlatot töltött magába és rendesen beszedte a fogalmazásgátlót, betért az éppen útba eső KFC-be. Ott vélelme szerint magyarul kísérelt meg rendelni némi harapnivalót, ellenben a szemtanúk állítják, inkább volt az holland, mint magyar. Mármint a rendelés nyelve.        

Minekutána többedszeri, hollandnak tűnő nyelven elmondott rendelésének sem tettek eleget az étteremlánc alkalmazottai, Szabó Zé ugyancsak hollandnak tűnő nyelven kérte a panaszkönyvet. Amely kérését pont úgy nem értette senki, mint a rendelését.

Ekkor megdöbbentő, - mit megdöbbentő, a fasizmust idéző dolog történt - az üzletvezető megkérte a hulla részeg, egyre erőszakosabb egyént, hogy távozzon. Hallatlan! Hát nem látták, ki ő? Hát nem fogták fel silány értelmükkel, hogy Szabó Zével, az újságírás Geronazzo Máriájával van dolguk?

Nem, nem fogták fel, ezért jól kibaszták, mint macskát szarni.

Itt picit elgondolkodtam. Egyetemi éveim alatt én is portáztam különböző diszkókban. Kerültem konfliktusba részeg, nem látható társadalmi státuszuktól elszállt tahókkal. Egyszer odajött hozzám egy ittas srác és közölte velem, hogy ő rendőrtiszti főiskolás és fegyver van nála, így menne be szórakozni. Természetesen nem engedtem be, hiába hadonászott a rendőrigazolványával. Először el is ment, de később visszatért. Gondolom, a spanjai, akikkel volt, kicsit túráztatták, amiért egy csicska kidobó így bánt vele. Csúnya vége lett. Mármint neki.

Aztán elgondolkodtam azon is, hogy én mit tennék, ha a párommal és gyermekemmel ülnék egy ilyen gyorsétteremben – hozzáteszem, soha nem fordulhatna elő, mert nem eszem szemetet – és bejönne egy részeg, aki alig áll a lábán, erőszakos, kiabál és minden módon demonstrálja szalonképtelenségét. Legvalószínűbben felállnánk és távoznánk. A tököm se kíváncsi az ilyen selejt férgekre.    

Btk. 339. § (1) Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az erősen ittas, nagy hangon követelőző, erőszakosan fellépő Szabó Zé garázdaságot követett el, mert minden értelmes és tisztességes embert megbotránkoztat az ilyen viselkedés. A szolgáltatónak pedig kötelessége a vendégei irányában, hogy a garázda magatartást tanúsító személyt eltávolítsa a többiek közösségéből. A KFC-nek erre külön biztonsági embere volt, aki tette is a dolgát.

Ehhez képest a balliberálisok, a nemzetfelettiek tüntetést szerveznek a részeg patkány mellett az illető KFC elé. Már megint oda a szólásszabaccság, mer’ verik itten a zúúújságírókat.  Hogy micsoda egy hitvány alja népség!  

Senki nem bántott a KFC-ben újságírót. Egy rohadékot vertek pofán jogosan párszor, de nem elégszer.

A történet kiválóan példázza, hogy az egészséges erkölcsi értékrend és a balliberális világlátás olyan párhuzamos egyenesek, amik még a végtelenben sem találkoznak. Semmi dolgunk egymással, nekünk és az alja trógerek feje fölé glóriát szűkölő neosztálinista újbolsevikoknak.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr3613026154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élesi 2017.10.21. 16:31:50

Egyébként szerencséje a zsindexes patkánynak, hogy a rántott csirkeszárnyat szereti, és nem a kebabot. Egy közel-keleti falatozóban ilyen viselkedésért nem egy magyar kidobó baszta volna orrba, hanem az ifjútörök szakács vitte volna hátra a konyhába vagy a raktárba, hogy levágja. A később érkező vendégek már szabózé whiskyben pácolt, zsíros-rágós húsát kapták volna a pitájukba.
süti beállítások módosítása