Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

A KATALÁN ÜGY TANULSÁGAI

2017. október 11. 23:44 - Mr Falafel

Hát van neki bőven! Csak éppen senki nem akarja - vagy csak nagyon kevesen és titokban – levonni őket. Már legalábbis azon személyek közül, akiknek a tanulságok levonásával kialakuló véleménye hatással lehet mindennapi életünkre. Mert egyebekben hallhattuk boldog-boldogtalan agymenését az eseményekkel kapcsolatban.

A balliberális globalisták szerint meg kell őrizni Spanyolország egységét. Velük ért egyet a román kormány is, amely valamiért érintve érzi magát függetlenedés témakörben. A jobboldal, élén hazánk kormányával a katalán függetlenség pártjára állt, mivel valamilyen nyakatekert logika szerint párhuzamot látnak Székelyföld autonómiakérdésével.

/Javítás: 2017.10.12./ Muszáj tennem annyi kiegészítést, hogy a magyar kormány a katalán népszavazás és esetleges  függetlenedés körüli mizériát formálisan spanyol belügynek nevezte. Ezzel együtt informálisan több kormányközeli politikus, illetve a jobboldali médiumok inkább üdvözölték a katalán függetlenedési törekvéseket. 

Nem mintha bármit is számítana a véleményem, de mindkét oldal ügyhöz való viszonyulását ostobaságnak tartom. Sőt, kifejezetten károsnak az összes figyelembe vehető szempontból.

Kezdjük Brüsszel attitűdjének kivesézésével. Az Unióban jelenleg az EU vezetőinek elképzelése szerint a nemzetállamok jogi értelemben vett felszámolása folyik. E folyamatnak nagyon sokat árt, ha egy jelentős gazdaságot magáénak tudható, egyébként a központi direktívákat mindig kritikák nélkül végrehajtó államban nemzeti függetlenedési törekvések ütik fel a fejüket. Van elég bajuk Orbán Viktorral és a magyarokkal, nem kell még a katalánok rosszul időzített balhéja is.

Nyilván ezért nézte elégedettséggel végig a teljes nyugati vezetés és az ENSZ, élén az éppen aktuális senkivel, ahogy a spanyol rendőrök véresre verik, s mint rongybabákat húzgálják a földön a katalán polgárokat. A Fényességes Brüsszeli Szovjetek pedig elintézték annyival, hogy ez Spanyolország belügye. Ej, Sztálin de büszke lenne rájuk!

Minden túlzás nélkül állíthatom, ha ennek a véres-brutális rendőri akciónak csak egy enyhébb változata történt volna nálunk 2010 után, már megszálltak volna minket az ENSZ Békefenntartók, a világ összes államának vezetője sivalkodva nácizná a magyarokat, megvonnák még a levegővételhez való jogunkat is. A magyarokról beszélek, nyilván nem a hazai internacionalistákról, akik 2006-ban levezényeltek egy a spanyolokénál is durvább attakot anélkül, hogy abban Brüsszel vagy az ENSZ bármi kivetnivalót látott volna.

Így működik a liberális demokrácia: ha a fél világ beledöglik is, mindenkiből progresszív, a jövőre nyitott baloldalit nevelnek. Ezt most a katalánok is szépen megtanulták. Ugyan mit mondhattak annak a majomnak, Carles Puigdemontnak, aki feltüzelte őket, hogy a nagy parlamenti beszédjében szépen bejelentette, hogy behúzzák fülüket-farkukat?

Értse meg mindenki, ők a legjobbat akarják, a legjobbnak meg nem kell alternatíva. Olyannyira nem kell, hogy mindazok, akik egyéb lehetőségekről, másmilyen világnézetekről beszélnek, azokba a legjobb eljövetele érdekében szépen belé is fojtják a szót. No, nem képletesen, hanem igaziból. Egy demokrata ad az ilyesmire, hiszen a hagyományaik kötelezik őket.

Még sem ez az oka, hogy a hazai jobboldal nagy örömködését a katalánok függetlenségi törekvései kapcsán ostobaságnak tartom. Abszolút helyesnek vélem, ha önmagunkat Brüsszel ellenében határozzuk meg, s az egyes ügyekben is kinyilvánítjuk ezt a szembenállásunkat. Már, ha van értelme!

Viszont a katalán történet és Székelyföld, illetve Erdély esetleges autonómiája között nem létezik párhuzam. A legkisebb hasonlóság sincs a két eset között. Katalóniát katalánok lakják, egy egységes nemzet, míg Erdélyt többnyire románok, akik aligha akarnának elszakadni az anyaországtól, és Székelyföldön sem látszik egyelőre a magyar többség autonómia utáni vágya.. Katalónia függetlenedésével tehát egy centivel sem jutnánk közelebb az erdélyi és/vagy székely autonómiához.  

Amiben mégis közös nevezőre lehet hozni a két terület kérdését, az a politikai nemzet fogalmának tarthatatlansága. A nemzet-fogalom szakrális vetületének kiüresítése, a lelki közösség felszámolása ide vezet. Ide vezetett Trianonban is és ide vezetett Spanyolországban is. És ezt pont egy magát kereszténynek tartó kormány ne értené?

S ha már éppen szóba kerültek a románok, akkor idézzük fel Mircea Eliade gondolatait a kultúra, mint emberi közösség és a vallás kapcsolatáról. Álláspontja szerint a vallásban az az emberi lényeg mutatkozik meg, amely antropológiai sajátja minden halandónak, s ami az istenhit elegyítő vonzerejében a kulturális különbözőségeket megszünteti. Eliade a kultúrát az egyénnek a mindenségben való lélektani jelenléteként fogja fel.

Világos, hogy egy modern társadalomban, ahol a vallásnak már nincs meg az „elegyítő vonzereje”, találni kell más erőt, amely a kulturális különbözőségeket képes áthidalni és a társadalmat lélekben egységessé kovácsolni. A szent és a profán című művében rávilágít arra, hogy miként idegenedik el önmagától az a társadalom, amelyikben az emberi elbizakodottságból táplálkozó profanitás kiöli a szentséget.

Katalónia függetlenségi törekvéseinek támogatása nem segíti a határon túli magyarok ügyét, hanem éppenséggel nehezíti. Lásd, a román kormány azonnal reagált és az államok területi egységének sérthetetlensége mellett állt ki. Szerintem fölösleges és fölöttébb árulkodó volt ez a kiállás, mivel Románia területi egysége nem forog veszélyben. Leginkább azért, mert az ott élő magyar kisebbség és az anyaország kapcsolata talán, ha nyomokban tartalmazza a lelki közösségbe tartozás igényét.

Az Erdélyben élő magyarok az anyaországbeli magasabb életszínvonalra vágynak alapvetően, s a történelmi közösségünk csak másodlagos szempont. A magyarországi magyarok egy jelentős része pedig egyenesen gyűlöli a határon túli magyarokat. Inkább fogadnának be százezer szám muszlimokat, mint akár csak egy erdélyit is. Egy ilyen viszonyból bizony nem lesz boldog házasság.

Pláne úgy, hogy az EU semmitől sem retteg jobban, mint egy erős magyar nemzettől. Még rá sem száradt szegény katalán szavazónak az orrára a spanyol rendőr rúgása nyomán kiserkenő vér, Brüsszel máris egészpályás letámadást indított hazánk ellen. A bürokraták megnyugodtak, foglalkozhatnak ismét az Európát sújtó legnagyobb problémával, a magyarokkal.     

110 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr3512955477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chrisred 2017.10.12. 14:32:47

Valahogy mindenki számára elsikkad a katalán függetlenedési törekvések gazdasági aspektusa mellett. Azzal érvelnek, hogy fejlettebb és gazdaságilag erősebbek a többi spanyol régiónál, ezért a közös költségvetésbe folyamatosan csak beraknak, de nem kapnak semmit. Az erre építkező elszakadási törekvések nem a keleti uniós országok retronacionalista törekvéseire hasonlít, sokkal inkább a magországokban egyre erősödő, macronista elkülönülési elképzelésekre (kétsebességes Európa).Ugyanez a fejlettségi felosztás az Apennini-félszigeten is megvan, a déli és az északi országrész között, nemsokára népszavazás lesz Lombardiában és Venetoban az autonómiáról. Még az is lehet, hogy egy olyan folyamat indul meg, ami a nemzetállami berendezkedés helyett felosztja Európát központi részre és perifériára.

Klemmy 2017.10.12. 15:21:55

Brüsszelben le se szarják a magyarokat. Ordító egerek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.10.12. 15:24:35

@bigdata: Gondoltam, hogy ezen lesz, aki fennakad. Lamentáltam is, hogy tegyem-e ezt tisztába, aztán hagytam a fenébe. Így jár a lusta ember. :-)
Van egy mozgalom Erdélyben, amelynek románok is tagjai. A neve: Erdély az erdélyieké. Tavaly eléghangosak voltak. Erre a román kormány, - tekintve, hogy nagy számú román is mozgalmárrá vált - elkezdett finomítani az álláspontján Erdélyt illetően. A mozgalom így csendben is lett.
Szóval létezik mind Székelyföld, mind Erdély vonatkozásában valamiféle autonómiatörekvés.

Kritikádat illetően ekképpen igazad van, de már nem javítgatok bele a posztba. Mindenesetre köszi, hogy megjegyezted.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.10.12. 15:28:37

@Terézágyú: Majd, ha lejöttél a drogokról, nézzél szét picit az interneten. Orbán nyilatkozata formális. A kormány és a hozzá közel álló személyek és médiumok állásfoglalása meg informális.
Anyádért drogztad szét az agyad és pont ide tudtál találni, gandzsaman?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.10.12. 15:34:06

@bigdata: Szoktál híreket olvasni? A spanyol balhé elültével azonnal megjelent több hír is, hogy Brüsszel éppen mit és hogyan akar indítani a magyarok megrendszabályozására. Valami német korcs is pampogott. Hagy ne keressem vissza! Tudom, hogy nem illik slendriánnak lenni, de a hetes cikkelyt lóbálják megint a fejük felett ezek a csapott homlokú pitecusok, mint egy kőbunkót.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.10.12. 15:41:08

@chrisred: Szerintem ennek köze lehet ahhoz, hogy a katalán típus jegyeit valahogy nem hordozó katalán elnök hátraarcot vezénylet. Magam nem rajongok a katalánokért. Hazánkban is sűrűn előforduló embertípus, nem szeretjük őket. Dolgosok? Túrót! Olcsó, képzetlen munkaerő. Smk, betanított munka, szakmunka, osztjónapot. Ha meg elszakadnak, az ipari létesítmények, amit a munkaerőpiaci feltételek miatt telepítettek oda a spanyol kormányok, majd szépen eltűnnek Katalóniából és akkor a gazdaságnak annyi. Elég, ha csak a SEAT-ot említem. A németek a spanyol központi kormányzat oldalán állnak.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.10.12. 15:50:46

@Willkommenskultur: Az olaszok szakadása nem mai keletű téma. Sosem lesz belőle semmi, noha több értelme lenne (már gazdaságilag) az északi terület különválásának, mint Katalónia önálló útjának. Azt gondolom, ha a taljánok szakadnak, az lesz Európa vége. Nagyon sajnálnám. Nem csupán azért, mert kedvelem őket, hanem azért is, mert egy állhatatos nép, az európai kultúra egyik pillére.

Tulajdonképpen a többi felvetésed is érdemes átgondolásra. A lengyelek egyelőre illiberáliskodnak, mint mi. Gyűlölöm a kifejezést, mert eredetileg Oriana Fallaci használta a magukat liberálisnak hazudó baloldalra.
badog.blogstar.hu/2016/10/10/fallaci-a-jovobelato/30874/
Elnézést, hogy Bayer blogját adom meg forrásként, de a neten nem találtam máshol. Azt a részt olvasd el, ahol a baloldalt jellemzi. Zseniális!

inteligencs elenzeki 2017.10.12. 17:31:54

Több hiba is van a posztban.

1. A székelyek nem Erdély autonómiájáért küzdenek, hanem székelyföld autonómiájáért.

2. A jelenlegi kormányunk szép óvatosan visszatáncolt, és most már "Spanyol belügy"-ezik. A Kossuth rádión, meg már egészen elképesztő dolgokat állítanak ezzel kapcsolatban a politikai elemzők.

De igazából a románok vannak ezzel szerintem vicces helyzetben, mert ha azt állítják, hogy ez Spanyol belügy, és a spanyol jogszabályokba ütközik a dolog, akkor mi a véleményük, a Gyulafehérvári nyilatkozatról, még 1918-ból, mikor Erdély nemzetközi és magyar jogi értelemben még Magyarországhoz tartozott ?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.10.12. 18:16:30

@Comte de Gippaud: Más is felhívta rá a figyelmem, de nem akartam kijavítani. Végül meggyőztetek. :-)

A kormány valóban visszakozni látszik, de a posztot még akkor kezdtem el írni, amikor többen is üdvözölték a katalán balhét.

A románok eminens tanulók, ők mindig jól felmondják a leckét. Amíg a franciákat fel nem zabálják a kannibáljaik, addig Románia EU-s pozíciója stabil lesz.

Alfőmérnök 2017.10.12. 23:26:07

Mi ez a nagy nyüzsi?
@Comte de Gippaud: @Klemmy: honnan jutottatok a blogra?

bigdata 2017.10.13. 04:44:22

@Mr Falafel: továbbra sem értem, hol a gond, az unióban feleannyit nem ekézik a magyar kormányt, mint viszont. A jogi eljárások meg szimplán szükségszerűek, gyakorlatilag elkerülhetetlenek. Sokat dolgoztunk rajta, hogy így legyen, méltatásként kellene felfogni, hogy erőfeszítéseinket siker koronázta. Ez nem támadás, ez a kormány érdemeinek elismerése.

chrisred 2017.10.13. 06:03:40

@Comte de Gippaud: Amit az összes többi nemzetiség, amelyik kikiáltotta akkoriban a függetlenségét: IV. Károly lemondásával megszűnt a Magyar Királyság, így a Szent Korona országainak az uralkodó személyére alapozott egységes államisága is.

inteligencs elenzeki 2017.10.13. 08:10:47

@chrisred:

"Szent Korona országainak az uralkodó személyére alapozott egységes államisága is."

Ez így van, így lett független Magyarország, az Osztrák magyar monarchiában deklarált területeivel együtt, ami tudjuk, nem azonos a mostani területünkkel. IV. Károly személyében a királyság mint államforma szűnt meg. Nem a magyar állam, aminek saját országgyűlése intézményei, és jogrendszere volt. A Tanács kormány által hozott intézkedések pl. ugyanúgy vonatkoztak mondjuk Brassóra, Nagyszebenre, mint Budapestre, mert gyakorlatilag nem, de formálisan még Magyarországhoz tartoztak. Nem véletlen, hogy aztán 1920-ban annyira ragaszkodtak hozzá, hogy aláírjuk azt a "béke" diktátumot. Meg is lett az eredménye, még a 90-es években is embervér folyt ez miatt a balkánon.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.10.13. 10:00:16

@bigdata: :-)))) Nyilván.
A Fidesz jogalkotási metodikája nem rossz. Az ellenzék kedélyeit borzoló jogszabályok mind nyugati, lehetőleg vérliberális államok hasonló törvényeinek magyarításai. Így aztán elég könnyű leleplezni a kettős mércét.
Brüsszel a szememben a Szovjetunió maga. Azzal, hogy az Európai Alkotmányt megsértve, az ET egyöntetűséget kívánó döntéseit ignorálva a sarki közértnél nem relevánsabb EB alkoholistáinak agymenését törvényesnek nevezi, letért a demokrácia útjáról. Az EU-nak buknia kell és bukni is fog. Ordítva rohannak a végzetükbe, de addig is rombolnak, ahol csak tudnak. Tehetik, mert a baloldali ember torz lelkivilágából fakadóan a másra úgy tekint, mint a tökéletessel szemben álló szükségtelen tökéletlenre. Nem véletlen, hogy a legsötétebb bolsevizmus (EU) és a radikális iszlám ennyire kompatibilis. Elmebeteg mindkettő.

bigdata 2017.10.13. 13:04:45

@Mr Falafel: óh, ezt az érvelést bizton elfogadnád a munkáltatódtól is.
" Béláim, tanulmányúton voltunk a nagyvilágban, megvilágosodva tértünk haza, minden vívmányt bevezetünk. Laoszban voltunk egy hasonló irodában, napi 3 dollárt fizetnek a dolgozóknak, mi is ennyit fogunk. Kínában jártunk egy kereskedőcégnél, heti 80 óra a munka, nálunk is annyi lesz. Németországban a munkakultúrát és elkötelezettséget vizsgáltuk meg egy kuplerájban, ugyanezt az odaadást várjuk el tőletek is!"

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.10.13. 15:00:34

@bigdata: Még jó, hogy nincs munkáltatóm! :-D
Értem, mire akarsz kilyukadni, de a hasonlatod hason csúszik. Vegyük a civil törvényt: Az USA-ban szigorúbb. Senkit nem mer zavarni. Az EU-n belül is vannak ilyenek vagy szigorúbbak. Sőt, az EP-ben készült valami tanulmány is, amelyben pont azt javasolják, amit Orbán megvalósítani akar. Akkor mi is a baj vele?
Számomra, - tekintve, hogy jogász (is) vagyok - a jogalkotási metodikák, a jogdogmatikai kérdések mindig érdekesek. Elnézést, hogy "is"-ezek, de azoknak, akik nem tudják, kicsoda is Mr. Falafel, fura lehet. Kulturális és vizuális antropológiából, illetve pedagógiai pszichológiából van még diplomám és mindhárom tudományterületen kutattam/kutatok. Időm, mint a tenger.
Szóval, rendkívül érzékeny vagyok a joggyakorlat és a jogtudomány kapcsolatának megromlására. Ezért az egyes törvényalkotási dzsemborikat külön figyelem. Korábban születtek is ilyen témájú posztjaim. Most is arra készülök, hogy írok egyet. Szerintem még a hétvégén elkészülök vele.

bigdata 2017.10.13. 16:35:40

@Mr Falafel: nos, ha valóban a szíveden viseled az amerikai civil szervezetek szabályozását, akkor hogy állíthatod, hogy szigorúbb a magyarnál? A propaganda lapok beszámolói és fideszes politikusok nyilatkozatai alapján? Mint oly sokszor, ezzel kapcsolatban sem ragaszkodtak a tényszerűséghez.

Deansdale 2017.10.13. 17:34:38

@bigdata: "illiberális áldemokráciát"

illiberális = nem balos
áldemokrácia = nem a te pártod nyert

Mindent elmond a személyiségedről és az értelmi képességeidről, hogy szerinted ha valaki máshogy szavaz mint te az "demokráciaellenes". Fogadjunk még azt is elhitted, hogy a demokrácia mint olyan balos érték, miközben te magad hazudtolod meg ezt a hülyeséget azzal hogy a jobboldal győzelmét nem fogadod el teljesen legitimnek.

Semmit nem tudnál arra mondani, hogy jelenleg miért ne lenne Mo-n demokrácia. Amíg a választások ki vannak írva, arra szavazol akire akarsz, és az nyer akire többen szavaztak, addig ennél a demokráciánál nincs jobb a világon. Neked csak az nem tetszik, hogy a magyarok többsége mostanában jobbra szavaz. Szívesen elvennéd a szavazójogukat valami marhaságra hivatkozva, mondjuk hogy nácik, ugye? Tehát ki is itt a demokrácia ellensége?

Ja, hogy Orbánéknak van saját része a sajtóban? Na és? Mindenki másnak is van, mindenki azt mond a sajtóban amit akar. Pontosan ez a sajtószabadság lényege. Ott van az index, a HVG, a 444, meg még egy tucat egyéb szar, azok mind szélsőbalosak, az neked nem elég? Netán szerinted az lenne "demokratikus", ha a fidesz nem juthatna szóhoz sehol és sehogyan? Miért van tele a modern baloldal ilyen kis zsebhitlerekkel?

bigdata 2017.10.14. 01:00:15

@Deansdale: ez valami paródia vagy teljesen komoly?

chrisred 2017.10.14. 06:54:33

@Comte de Gippaud: Ne velem vitatkozz, az volt a kérdés, hogy mi a románok véleménye. Szerintük a Magyar Királyság felbomlásával a Szent Korona alá tartozó országok államisága is megszűnt, ezért az ott élő népek tiszta lappal indulhattak. Szerintük ugyanolyan volt, mint Jugoszlávia felbomlása.

Deansdale 2017.10.14. 09:31:52

@bigdata: Esetleg megpróbálhatnád megcáfolni amit írtam, ha tényleg akkora hülyeség akkor nagyon könnyen fog menni.

bigdata 2017.10.14. 11:09:35

@Deansdale: óh persze.

Illiberális - ask Mr. Orban.

Áldemokrácia: olyan berendezkedés, amely az intézmények léte alapján látszólag demokrácia, a fékek és ellensúlyok rendszerének felszámolása révén azonban a demokratikus államokra nem jellemző hatalomkoncentráció jön létre, korrupcióval, a jogszabályokat kreatívan értelmező hivatalnokokkal és a demokrácia látszatát is fokozatosan aláásó törvénykezéssel.

Az epés monológodhoz különösebb hozzáfűzni valóm nincs, az a hősies árnyékbokszolás komikus példája, és nem nekem kell bizonyítanom vagy cáfolnom az általad nekem tulajdonított kijelentések és vélemények valódiságát.

Deansdale 2017.10.14. 12:01:03

@bigdata: "Illiberális - ask Mr. Orban."

Nincs szükség külön kérdésre, Orbán hál'istennek tényleg nem liberális - legalábbis abban az értelemben amiben a modern baloldal használja ezt a szót (=balos). A klasszikus liberális értékrend jóval közelebb áll Orbánhoz, mint a modern baloldalhoz, és ha ezt szeretnéd vitatni akkor először is azt magyarázd meg, hogy a liberális értékrend legfontosabb sarokköveként ismert szólásszabadságot a modern baloldal miért akarja eltiporni.

"olyan berendezkedés, amely az intézmények léte alapján látszólag ..."

Ez csak kiüresedett szavakból összerakott szofista semmitmondás, egyszerűbb elméknek: kamu duma. A fidesz semmi olyat nem csinál, ami veszélyeztetné a demokráciát. Az "intézmények" (tudnál egy példát mondani?) köszönik megvannak, a "fékek és ellensúlyok" egy értelmetlen frázis, de legalább lehet bőszen puffogtatni (ha a civilszférát és ilyesmiket értesz alatta akkor egyértelműen sokkal erősebb a tevékenységük mint a balos kormányok alatt, tehát a legkevésbé sem gyengültek), a hatalomkoncentráció meg nem a fityisznél van hanem a politikai rendszerben, vagyis ha pár hónap múlva - teszem azt - a Momentum nyer akkor fölöslegesen piszkítottál a nadrágodba a gonosz Orbántól való félelmedben. Amúgy arra is fölteszek egy ezrest, hogy ha ugyanez a hatalom a ti oldalatokon lenne, illetve amikor majd ott lesz, akkor eszed ágában sem lesz ágálni ellene, sőt, folyamatosan azt fogod követelni, hogy a baloldal éljen vissza vele minél erősebben, a gonosz jobbos nácik ellen, meg ilyesmi. Az USA-ban a hatalmat Obama balos kormánya koncentrálta eddig sosem látott módon, és azzal a baloldalnak semmi baja nem volt - csak most jajveszékelnek, mert ez a hatalom Trumphoz került. Nektek nem a diktatúrával van bajotok, hanem csak azzal ha nem a ti kezetekben van...

A továbbiakról: a balos kormányok fikarcnyival sem voltak kevésbé korruptak, ők is igyekeztek bekebelezni a médiát, és a jogszabályokat is úgy értelmezték ahogy akarták. Aki szerint ezeket a fityisz találta fel, az vagy gerinctelen, vagy hülye. Egyébként nem örülök a korrupciónak, és ha találsz egy olyan pártot ami garantáltan nem lesz korrupt (és hülye sem), akkor majd arra fogok szavazni, de a jelenlegi helyzetben egyetlen ellenzéki pártról sem hiszem el, hogy ne lopna legalább ugyanannyit mint a fidesz. A maszoptól a momentumig minden gittegylet tolvajok fiaival és unokáival van tele, aki tőlük várja a megváltást az meg is érdemli.

A "neked tulajdonított kijelentések és vélemények" egy általános összefoglaló volt a balos hülyeségekről, amiket te is nyomattál - semmi eredeti nincs abban amit mondasz, az USA-tól Nepálig többszázmillióan ismételgetitek ugyanezeket a sületlenségeket a helyi jobbosokról. Tudod, Trumpról, Putyinról, Dutertéről, és minden más jobbos vezetőről pontosan ugyanazokat a hazugságokat soroljátok, és azt hiszitek hogy ezt a többiek nem fogják észrevenni. Ha valahol a nép egy jobbos vezetőt választ meg, ott rögtön elkezditek félteni a demokráciát, és nekiálltok aláásni a demokratikus vezetés legitimitását. Trump megválasztása után egyes balosok nyíltan kezdték a demokrácia eszméjét kritizálni, mert hát egy olyan rendszer amiben nem csak a baloldal nyerhet az nyilván sz*r.

Szóval hápoghatsz arról, hogy te ezt vagy azt nem mondtál, ez engem a legkevésbé sem érdekel. Majd ha mondasz akár egyetlen szót is amit nem a kultúrmarxista elit adott a szádba (a seggeden keresztül feltolva), akkor folytathatunk érdemi párbeszédet is. Addig csak egy megakadt gramofonnal beszélgetek, ami ne várja hogy komolyan vegyem.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.10.15. 09:58:28

@bigdata: Én nem nagyon olvasok propagandát. Igyekszem elkerülni, hogy halljam őket. Ellenben az USA-ban van pár ingatlanom, amelyek kiadásából elég jól megélek, ezért is érek rá oly nagyon. A saját számláimról saját európai számlámra indított utalásokat is indokolnom kell, ha az meghaladja a 10 ezer dollárt. A bankokon keresztülfolyó pénzek hátterét olyan szinten vizsgálják, hogy attól egy magyar felhasználó megőrülne. Hidd el, nem a levegőbe beszélek, ha azt mondom, hogy az USA-ban a civilszervezetek pénzmozgását nagyon szigorú feltételekhez kötik. Rendesen paranoia van, nehogy véletlenül valami terrorista-gyanús, vagy bűnözői körökhöz köthető pénz bekerüljön egy bankba. A törvény ugyanis a bank felelősségét is megállapítja, ha egy civilszervezet finanszírozása kétséges forrásokból történik.

bigdata 2017.10.16. 02:51:49

@Mr Falafel: ha ez megnyugtat, a magyar bankoknál is kötelező az aml monitoring és a rendőrségi adatszolgáltatás. Ha esetleg emlékszel a "terrorista" palesztin fogorvosra, őt is így "kapták el". Pedig szerencsétlen nem is civil szervezet. Olyan botrány, ami az ausztrál Commonwealth Banknál robbant ki pár hónapja, Magyarországon szinte* elképzelhetetlen. Megjegyzem, ha az unión kívülre utalsz pénzt a saját kinti számládra, azt is meg kell indokolnod. Ugyanakkor, nem igen hiszem, hogy a pénzmosás elleni, mindenkit érintő fellépés alátámasztja, hogy az usa szívózik a civil szervezetekkel.

*Leszámítva persze a politikai okból nem észlelt eseteket, de ez a banánköztársaság létből fakad, nem a szabályozásból.

bigdata 2017.10.16. 03:07:33

@Deansdale: érdekes stílusban beszélgetsz magaddal, nem lennék a helyedben. Igazából nincs azzal semmi gond, ha nem érdekel a véleményem, nem vagyok celeb, túlélem. Az se gond, ha ellenállhatatlan vágyat érzel nóvum nélküli, reciklált gondolatok kinyilatkoztatására, sokan használják erre a netet, ki tagadná ezt meg tőled. De megtennéd azt az apró szívességet, hogy engem nem keversz bele?

Deansdale 2017.10.16. 16:54:09

@bigdata: Kellemes meglepetés lett volna, ha a tárgyhoz szólsz hozzá, de ez sajnos elmaradt. A reciklált gondolatokhoz azért lenne 2 megjegyzésem: azután hogy pont ezzel vádoltalak ez a viszontvád kissé, khm, gagyi; másfelől meg az "illiberális áldemokrácia" és társai olyan elcsépelt lózungok amiket naponta lát/hall az ember a balos sajtóban. Reciklált... Mondhatta volna szebben, kis lovag.

bigdata 2017.10.17. 01:36:01

@Deansdale: khm, tudod, én az eredeti poszt egy megjegyzéséhez szóltam hozzá, adekvát tartalommal. Ebből neked nem tetszett az illiberális áldemokrácia összetétel, noha egyik fele a rezsim öndefiníciójából származik, másik fele meg szimplán értékítélet. Persze, nincsenek az ál/demokráciának egzakt mutatói, a magyar helyzet egyértelműen jobb, mint az orosz, viszont egyértelműen rosszabb, mint a német, vagy mint általában az uniós színvonal, meg mint korábban volt (és korábban sem volt az igazi, Gyurcsányéknak az akkori kereteket is sikerült megtölteni antidemokratikus tartalommal). Márpedig az uniós szerződésben kötelezettséget vállaltunk a jogállamiság és a demokrácia fenntartására, tehát ennek vizsgálata és értékelése az unió részéről jogos és szükséges. Erről szólt az eredeti történet.

Aztán kifejtetted, hogy téged nem érdekel a véleményem, de azért előadtad századszorra ugyanazokat a gondolatokat (ld. reciklálás), nem mondtál semmi újat, csak ezúttal engem helyettesítettél be a sztereotip, elképzelt ballib kultúrmarxista szerepébe, hogy valakinek ventillállhass egy jót. De sajnos, ha akarnám sem tudnám magamra ölteni az általad elvárt szerepet, mivel nem tartozom egyik párt rajongótáborába sem. Az efölött érzett csalódottságodat ugyan megértem, de ha ennyire nehezen kezeled, keress inkább egy safe space-t, ahol mindenki az általad létezőnek tekintett 2 politikai genderbe tartozik (vagy illiberális vagy kultúrmarxista), és nem kell szembesülnöd váratlan helyzetekkel.

Deansdale 2017.10.17. 16:16:48

@bigdata: "a magyar helyzet egyértelműen jobb, mint az orosz, viszont egyértelműen rosszabb, mint a német, vagy mint általában az uniós színvonal"

Ezzel nem értek egyet, ugyanis ha előkerül a kérdés, hogy itt a demokrácia színvonala MIÉRT alacsonyabb, akkor mindenki csak általánosságokkal dobálózik, konkrét példát senki nem mond - illetve amit igen, annak nincs köze a demokráciához. A népszabi bezárása vagy a CEU vegzálása (általában ez a kettő ami előkerül) semmilyen formában nem sérti a demokráciát, de még a klasszikus liberális értékrendet is csak nagyon felszínesen. Az egyetlen tényező ami valóban necces, az a választókörzetek átrajzolása (gerrymandering), de még ez is annyira pitiáner dolog (kevés helyen csinálták és eléggé kétes a hatása), hogy emiatt a demokrácia színvonalásának romlásáról beszélni erős túlzás. A demokrácia színvonala egyik oldalról technikai kérdés (szabad-e pártot alapítani, szavazni, stb.) - a másik oldalon pedig az emberek minőségén múlik, ha érted mire gondolok. Ha ilyen értelemben tartanád jobbnak a német demokráciát, azzal ~5 évvel ezelőttig egyetértettem volna, de az azóta történtek megmutatták, hogy a ny-eui országok lakossága is síkhülye, csak az orrukat hordják fentebb nálunk.

"Márpedig az uniós szerződésben kötelezettséget vállaltunk a jogállamiság és a demokrácia fenntartására, tehát ennek vizsgálata és értékelése az unió részéről jogos és szükséges. "

Papíron ez igaz, ugyanakkor mindketten tudjuk, hogy Mo-n 100%-os jogállamiság és demokrácia van, tehát azt vizsgálni merő időpocsékolás - az EU a migránsügy miatt szállt ránk. Ilyen passzív-agresszív módszerekkel akarnak minket a "helyes" útra terelni, amit az ő ideológiájuk megkövetel, arra meg tojnak hogy Mo-n az emberek teljesen demokratikusan egy másféle ideológiára szavaztak. Egyszerűen mondva a progresszív EU vezetés nem tűri, hogy Mo konzervatív legyen.

"Aztán kifejtetted, hogy téged nem érdekel a véleményem"

Nem egészen - inkább az a gondom, hogy a "véleményed", ha meg nem sértelek, egy Soros-brossúrából lett kimásolva. Pontosan ugyanazt csináltad mint minden más balos az elmúlt 2-3 évben: jól bejáratott szlogenekkel bombázod Orbánékat, konkrétum meg semmi. Ez így nem vitaalap. Ha tudnád mennyire vágyom egy olyan balossal való vitára, aki érdemben szól a témához és hajlandó az igazságot objektív mércén mérni... Emellett ha kissé szenvedélyes és időnként elküld a k. anyámba az a legkevésbé sem zavar, csak tudjon olyat mondani ami elgondolkodtat. Ehelyett a balosok 99%-a ott megragad, hogy Orbán gonosz, Orbán csúnya, meg illiberális és antidemokratikus. Pfff.

"de azért előadtad századszorra ugyanazokat a gondolatokat (ld. reciklálás)"

Ha úgy értenéd hogy magamat ismétlem az furcsa lenne, tekintve hogy eddig 2 kommentet váltottunk. Ha azt hitted, hogy hithű fideszesként valamiféle fidesz-propagandát fújok akkor kapufát lőttél, és nem csak azért mert nem fogyasztok magyar médiát, hanem azért is, mert még sosem szavaztam a fideszre. Nincs "véleményvezérem", amit gondolok azt magamtól gondolom.

"ezúttal engem helyettesítettél be a sztereotip, elképzelt ballib kultúrmarxista szerepébe"

Ez valószínűleg azért lehetett, mert aki illiberális áldemokráciáról beszél Mo-gal kapcsolatban az az esetek 99%-ában kultúrmarxista. Arra viszont semmi szükség hogy ez elképzelt szerep legyen, ugyanis ilyen emberből van bőven.

"valakinek ventillállhass egy jót"

Magamat szórakoztatom, ha más is elolvassa az csak mellékhatás.

"De sajnos, ha akarnám sem tudnám magamra ölteni az általad elvárt szerepet, mivel nem tartozom egyik párt rajongótáborába sem."

Nahát, pont ugyanazt a hiobát vétetted mint én? LoLz

"Az efölött érzett csalódottságodat ugyan megértem"

A végére azért csak eljutottunk a jó öreg személyeskedésig, dehát na, egy kis ventillálásért te sem mész a szomszédba. Ennyi bőven belefér, ha a jel/zaj arány elbírja.

S most hogy a bemutatkozáson túlestünk, tudnál valami konkrétat mondani arra, hogy miért rosszabb a magyar demokrácia mint az a német? Fritzéknél a sajtó például kőkeményen Merkel mutti kezében van, a szólásszabadság meg már csak álom - azokat pl. a rendőrség viszi el ha szólni mernek az iszlám vagy a migráció ellen. Sőt, állami propagandafilmeket gyártanak (pl. ami miatt az origo filmklub besz*rt), ilyesmi nálunk utoljára az átkosban volt divat, ha jól emlékszem. A mérsékelt jobbos erőket meg folyamatosan nácizzák azért, mert korlátozni akarják a bevándorlást, ami egyébként minden normális országban alapvető dolog. Szóval ha választani kellene a magyar és a német demokrácia között, én maradok az előbbinél, köszi.

bigdata 2017.10.18. 10:20:57

@Deansdale: az lehet, hogy nekem 2 választ írtál ebben a rovatban, de nem ez a 2 hozzászólásod volt pályafutásod során. De hogy a végén még kiderül, hogy én személyeskedtem, azért az mókás, már-már Fonák Tamást idézi.

A beszélgetést nagyban megnehezíti, hogy bármit kultúrmarxista, sorosista böfögésnek minősítesz, ami nem egyezik a 2017-ben aktuális (és véletlenül fidesz-kompatibilis) véleményeddel. Azt persze értem, hogy Soros visszamenőleg és nemzetközileg is főgonosz lett, de valahol egy kicsit túlzás, hogy már a Bihari-Pokol politológia könyv, Montesquieu és Arisztotelész és sorosista, továbbá teljes Nyugat-Európa, Észak- és Dél-Amerika, Ausztrália, meg általában aki él és mozog, az mind az. De az az igazság, hogy a sorosozás, brüsszelezés, migránsozás annyira bornírt és színvonaltalan, amire nem szívesen reagál az ember. Inkább csak találgatok, mi lesz a következő: lapos föld, boszorkányok, zsidók?

Visszatérte a témára: a demokrácia a választások mellett a hatalom ellenőrzésére és megosztott gyakorlására épül. Ahol ez hiányzik, vagy nagyon gyenge, ott a demokrácia sérül, rosszabb esetben teljesen diszfunkcionális lesz (ld. Oroszország). Első lépésben a fidesz még ügyelt arra, hogy minden demokratikus intézményt csak annyira gyengítsen meg, amire máshol is van példa, hivatkozási alap. Olyan példa persze nincs, ahol az összes intézmény gyenge, ráadásul jobbára a kormányzat emberei vezetik. Az ombudsman állásfoglalása csak egy vélemény, a köztársasági elnök egy bólogatókutya, az NVB és a médiahatóság a fidesz pártszervezeteként működik, az AB tyúkpereket tárgyal és nem ér rá a törvényhozás dolgaival foglalkozni, a legfőbb ügyész az uniós testületek megalapozott feljelentéseit is blokkolja, de személyiségi jogi perekre ráér, az ÁSZ újabban ellenzéki pártok ellehetetlenítésén ügyködik, a bíróságokon az számíthat karrierre, aki a megfelelő emberekkel jár egy társaságba, az egyetemi rektorok kinevezése immár a miniszteren múlik, stb. Ami a sajtót illeti, igazából ott sem azzal lenne a baj, hogy melyik lap támogatja a kormányt, hanem azzal, hogyan jutottak a lapok oligarchák kezébe vagy bezáratásra, hogyan nyomnak központosított propagandát, stb. A gigantikus mértékű korrupcióval sem csak annyi a gond, hogy a közpénzt lopják, hisz láthatóan a felhasználása is több mint aggasztó.

Ez így egyben nem egy modern, demokratikus állam képét adja ki, Németországhoz hasonlítani meg több mint vicces. Eleve szövetségi állam, tartományi választásokkal, tartományi törvényhozással, ahol a központi kormányzat hatásköre töredéke a magyarnak. A Merkellel szimpatizáló média sem az általa felhizlalt strómanok kezében van, és pláne nem a CDU nyomja központilag a propagandát.

De ha kételyeid vannak, képzeld a Lendvai Ildikót a miniszterelnöki székbe, 2/3-dal a háta mögött, hatalmas ambíciókkal az ország megreformálására. Még mindig csodás és tökéletes a magyar demokratikus berendezkedés?

Deansdale 2017.10.18. 17:17:15

@bigdata: "nem ez a 2 hozzászólásod volt pályafutásod során"

Nem tudtam hogy az egész életemet kielemzed egy ilyen vita kedvéért :)

"De hogy a végén még kiderül, hogy én személyeskedtem"

Nem azt mondtam, hogy te, hanem hogy te is, de hogy már megint miért erre pocsékoljuk az időt ahelyett hogy a tárgyra térnél...?

"bármit kultúrmarxista, sorosista böfögésnek minősítesz, ami nem egyezik a 2017-ben aktuális (és véletlenül fidesz-kompatibilis) véleményeddel"

Nem egészen - csak a kultúrmarxista megnyilvánulásokat nevezem annak, attól függetlenül hogy az írójuk kinek-minek tartja magát. Tudod aki tőkéről beszél az ne csodálkozzon ha marxistának nevezik, és ugyanilyen alapon aki egy demokratikusan megválasztott jobbos vezetőtől félti a demokráciát, az ne csodálkozzon ha balos társadalomrombolót látnak benne.

"Azt persze értem, hogy Soros visszamenőleg és nemzetközileg is főgonosz lett"

Te még mindig a fidesz-propagandát akarod rámolvasni, mután közöltem hogy nem olvasok ilyesmit és még sosem szavaztam rájuk. Szerinted ez normális? Sorost saját jogon tartom egy utolsó tetűnek, nem azért mert Orbán azt mondta.

"Inkább csak találgatok, mi lesz a következő: lapos föld, boszorkányok, zsidók?"

De te nem személyeskedsz, ugye? :)

"a demokrácia a választások mellett a hatalom ellenőrzésére és megosztott gyakorlására épül"

Ez egy idealizált elképzelés amit mindig csak ellenzékből kérnek számon a kormányon - aki épp kormányoz az következetesen leszarja, ami amúgy valahol érthető is, ugyanis teljesen lehetetlen lenne egy országot úgy vezetni, hogy az az ellenzéknek is pont megfeleljen. Főleg manapság, amikor a baloldalnak már nincs is pozitív öndefiníciója, egyszerűen csak az ellentétét mondják/csinálják mint a jobboldal. (Ez az USA-ban nemrég annyira feltűnő lett hogy be is ismerték.)
A modern baloldal szájából meg kifejezetten falsul hangzik ez az egész, tekintve arra amit már fentebb említettem: ahol a liberális oldal kormányoz ott fikarcnyival sem gyengébb a hatalomkoncentráció, csak ők ezt megindokolják azzal, hogy nekik szabad. Obama az IRS-t használta a jobbosok zaklatására, úgy legózott az FBI-al ahogy kedve tartotta (ezért nincs még börtönben Hillary pl. a legújabb orosz uránbotrány után sem), és még a Trump-kampány tagjait is lehallgattatta, de akkor bezzeg a balosok olyan mély kussban voltak a hatalom ellenőrzéséről és megosztott gyakorlásáról, hogy egyesek tévedésből mesterséges légzést kezdtek alkalmazni rajtuk. Persze simán meggyőzhetnél arról hogy te nem tartozol abba a táborba, ha linkelnéd egy régi kommentedet amiben a baloldalt ekézed hasonló okokból...

A felsorolásod egy fokkal jobb, mint a vitanyitó általánosságok, ugyanakkor semmit nem látok benne ami egy nanométerrel is túlmutatna bármely balos kormány tevékenységén. (Sőt.) De végülis oké, értem én, és egyet is értek: jobb lenne egy kevésbé korrupt és átláthatóbb rendszer. De ahogy fentebb már írtam, semmiféle garanciát nem látok arra, hogy idehaza bárki más tisztességesebb lenne, ugyanis akik eddig próbálták mind ugyanilyenek voltak, akik meg most akarnak a fazék közelébe kerülni azok még megbízhatatlanabbak mint az elődeik. Az LMP és a Jobbik egyaránt azzal a szöveggel került be a parlamentbe, hogy ők majd jobbak lesznek mint a többi tuskó, de mostanra világossá vált, hogy inkább még rosszabbak. Szerinted kire szavazzak?

A médiához még annyit, hogy a zöme így is balos, úgyhogy a fityisz némileg vitatható erkölcsösségű terjeszkedése fölött még szemet tudok hunyni. Az a koncentrált balos gyűlölet ami az elvileg semleges lapokból és portálokból ömlik (mint pl. az index és a HVG) szerintem még csak ellensúlyozva sincs azzal, hogy az Origo hasonlóan kriptobalosból átment enyhén jobbosba. Egy záró gondolat még a népszabiról: gyakorlatilag hagyták magukat kivásárolni egy hostile takeover manőverrel, ekkora hülyének a modern piacon nem lehet lenni. Ha annyira meg akarták volna őrizni a balos média zászlóshajóját akkor nem kellett volna eladni idegeneknek kilóra.

"Ez így egyben nem egy modern, demokratikus állam képét adja ki, Németországhoz hasonlítani meg több mint vicces."

Tudod én a legkevésbé sem tartom viccesnek, hogy egy elméletileg liberális államban egy 62 éves anyókát bilincsben visz el a rendőrség, a bíróság pedig megbünteti 400E Ft-ra, mert megosztott egy migránsos viccet a fészen.
www.breitbart.com/london/2017/06/04/62-year-old-german-woman-fined-1000-euros-sharing-anti-migrant-joke-online/
És most mondhatod, hogy a migránsokon viccelődni csúnya dolog, és szerinted jogos a bírság, de akkor légyszíves ne vedd szádra a "liberális" szót, mert csak megcsúfolod. A globalisták és progresszívek mindent akarnak az égvilágon, csak a mi szabadságunkat és emberi jogainkat megvédeni nem.
Tudod ha választanom kell egy Merkel-féle liberális, demokratikus paradicsom, és az Orbán-féle magyar elnyomás között, habozás nélkül az utóbbit választom, mert itt ezerszer inkább tiszteletben tartják az emberi jogaimat.

Deansdale 2017.10.18. 17:28:24

@bigdata: "De ha kételyeid vannak, képzeld a Lendvai Ildikót a miniszterelnöki székbe, 2/3-dal a háta mögött, hatalmas ambíciókkal az ország megreformálására. Még mindig csodás és tökéletes a magyar demokratikus berendezkedés?"

Senkit nem látnék szívesen abban a székben, még Orbánt sem, de a jelenlegi felhozatalból ő a legkisebb rossz. És tudom, hogy szerinted "migránsozni" bornírt, de azért engedtessék meg nekem, hogy ne kívánjam a hazámnak azt a sorsot, amit a migránsokat korlátlanul beengedő országok épp kezdenek megtapasztalni. És itt most nem elsősorban a terrorizmusról, nemi erőszakról, a no-go zónákról, a helyiek megfélemlítéséről és zaklatásáról beszélek, bár az sem elhanyagolható, hanem arról, hogy pl. egyes statisztikák szerint Franciaországban a születő gyermekek több mint fele Afrikai származású lesz legföljebb 10 (TÍZ) éven belül. Nevezz rasszistának 100-as betűmérettel reggeltől estig, nem érdekel, nekem az ilyesmi akkor sem tetszik, és nem azért mert a négereket utálom, hanem mert értéknek tartom azokat a kultúrákat amiket lerombolnak. Én meg örülnék, ha a magyar kultúra és nemzeti identitás nem pottyanna abba a globalista moslékba ami épp most van kialakulóban, ahol Amszterdamot nem tudod megkülönböztetni Brüsszeltől, Stockholmtól vagy Londontól, mert mindenütt ugyanolyan négereket látsz, akik a helyi kultúrát nyomokban sem viszik tovább.
Én szeretem a diverzitást, amit a migráció lerombol, az európai népek gazdag kultúráinak és egyedi népeinek diverzitását.

Ja, hogy miért volt a kitérő? Azért, mert Orbánon kívül minden kretén azonnal beengedné a migránsokat, és még Orbánban sem bízom eléggé, hogy ne adná be a derekát ha megszorongatják az uniós támogatásokkal. Orbán is szar, persze, csak kevésbé híg és büdös mint a többi.

Alfőmérnök 2017.10.18. 18:23:23

@bigdata: " az az igazság, hogy a sorosozás, brüsszelezés, migránsozás annyira bornírt és színvonaltalan, amire nem szívesen reagál az ember"

Mi nem igaz abból, amit a kormány Sorosról, vagy a néhány éve megindult migrációs hullámról állít?

chrisred 2017.10.19. 07:20:45

@Alfőmérnök: A Kúria ítélete szerint ez eldönthetetlen kérdés, mivel a kormány nem állít tényeket.

"Ennek következtében a kormánynak a választási kampánya részeként elhangzó kijelentései legfeljebb orientálnak, de nem informálnak, így a "városnyi", az "illegális", a "menekült/migráns" kifejezések helyes vagy helytelen voltára vonatkozó elemzés sem lett volna elvégezhető."

Deansdale 2017.10.19. 07:31:10

@Alfőmérnök: Na igen, ez a kiszólás gyanúsan arra hasonlít, mikor valakinek semmilyen legitim érve nincs egy témában, ezért megpróbálja úgy beállítani mintha a témáról beszélni már eleve alantas dolog lenne. A nemzetközi lapok tudósítanak arról, hogy Soros Brüsszelben tárgyal Junckerrel Magyarország megbüntetéséről, de mi azért ne brüsszelezzünk és ne sorosozzunk... Hát, én nem vagyok az a természet aki bekussol és elfogadja hogy "a nagyok" úgy szivatnak minket ahogy akarnak, ahhoz még kommentárt sem fűzhetünk.

Deansdale 2017.10.19. 07:42:17

@chrisred: Remélem te is érzed, hogy ez csak szőrszálhasogatás, és abból is a legratyibb fajta. A jelenlegi helyzetben, amikor eui nemzetek léte forog kockán, azon feszengeni, hogy a "városnyi" szó nem elég egzakt, enyhén szólva is ostobaság. Persze a legkevésbé sem csodálkozom, hogy baloldal a fityisz kijelentéseinek nem a tartalmát vizsgálja, hanem egyes szavak definíciójába köt bele. (És nem, nem úgy értem hogy maga a Kúria balos, bár igazából már azon sem csodálkoznék.)

chrisred 2017.10.19. 08:38:42

@Deansdale: Olyan szavakból álló kijelentés, amiknek a definíciója nem tisztázott, egyértelmű tartalommal sem rendelkezik. Sejtetésre, célozgatásra alkalmas, amivel fel lehet korbácsolni az érzelmeket, egyetérteni vagy vitatkozni nem lehet vele. Olyan, mint az újságok horoszkópjaiban minden csillagjegynél felsorolt heti "szerencseszámok", amik véletlenül mind 1 és 90 közé esnek. De egy szóval sem állítják, hogy lottószámok lennének. :)

Deansdale 2017.10.19. 16:18:34

@chrisred: Nahát azt remélem vágod, hogy ezt a világ összes politikusának összes kijelentésére ráfoghatnád - egy másodéves nyelvészhallgató elég hozzá, hogy akármiről megmagyarázza, az nem elég pontosan definiált.
Őszintén szólva nem ismerem közelebbről Orbánék kommunikációját, csak nyomokban találkozok vele olykor, de amit mégis láttam az kristálytisztának tűnt. A migránsokkal sok a gond, ezért nem akarjuk őket beengedni, és azoknak is a k. anyját akik akaratunk ellenére csakazértis ránk erőszakolnák őket valami homályos ideológiai maszlag nevében, amit a magyar nemzet többsége (a legutóbbi demokratikus szavazás értelmében) a háta közepére sem kíván. Lehet ezen valamit nem érteni?

Alfőmérnök 2017.10.19. 22:12:52

@chrisred: Tipikus példája a szemantika kukacoskodásnak (más szóval sz@rrágásnak), ami csak a valóság elfedését szolgálja.
Lehet, hogy vannak problémák a fidesz kommunikációjával, én még azon is szívesen elvitatkozom, hogy a plakátkampány, vagy a nemzeti konzultációk szükségesek-e, de ettől függetlenül Orbánéknak LÉNYEGÉBEN igazuk van. Amúgy Sororsról tizenöt éve is ugyanazt gondoltam, mint most (börtönben lenne a helye), a menekültkérdésről pl. nem, de nem azért változott meg az álláspontom, mert a fidesz most ezt meg azt mondja, hanem akkor innen ez a probléma számomra nem volt látható, és akkor még nem olvastam olyan nácifasita szerzőket, mint pl. Roger Scruton, vagy Oriana Fallaci.
Mondjuk Orbán tusványosi beszédeivel nincs sok problémám.
A baloldalnak és az ellenzék zömének viszont LÉNYEGÉBEN nincs igaza, tagadásban vannak, még most is, mikor már sok minden elég egyértelműen látható. Szar embernek tartom a többségüket, mert egyrészt lenácizták, lerasszistázták azokat, akik más állásponton voltak mint ők, ahelyett, hogy megfontolás tárygává tették volna, amit mondanak, és nem hajlandóak beismerni tévedésüket és elnézést kérni. Pedig ha olyan nagy jellembajnokok lennének, mint aminek hiszik magukat, ezt kellene tenniük. Vagy legalább kussolni.

Az EU-s politikusok zöme (meg a seggüket nyaló értelmiség) meg olyan mentális állapotban van, mint a gyilkos, aki nem azért nem ismeri el tettét, mert hazudik, hanem mert egyszerűen nincs tudatában. Ismert kriminálpszichológiai jelenség. Ezek nem épelméjű emberek, nincsenek tudatában tetteik súlyának, következményeinek. Remélhetőleg oda kerülnek majd, ahová valók, a történelem szemétdombjára.

bigdata 2017.10.20. 08:04:15

@Deansdale: ok, tudod mit, vegyük ezeket a kérdéseket tételesen.

Facebook:

Németországban a történelmi előzmények ismeretében nem meglepő módon a győlöletbeszédet szigorúbban veszik, mint általában máshol. Ez a németeknek nem újdonság. Ebbe születtek bele, ebben nőttek fel, a hírekből is tudják, hogy ez Németországban fontos (OK, a 62 éves kelet-berlini munkanélkülire ez korlátozottan igaz). A Facebookot ott sem a rendőrök olvassák, hogy lecsaphassanak a hülyeségeket lájkoló közönségre, az általad linkelt néninek egyszerűen pechje volt. Az eset ebben a formában lehet, hogy csak Németországban történhet meg, más országok szerencsére a vélemény szabadságát értékelik többre. Ettől függetlenül a német demokráciát aligha veszélyezteti, mivel ez a szigor az élet egy szűk területére korlátozódik, és általában az ember a véleményét népirtással való élcelődés nélkül is ki tudja fejteni.

Magyarországon is lehet büntetőjogilag problémás tevékenységet folytatni a facebookon, és ha peched van, fel is nyomnak, lásd a siófoki tömeges likebűnözés esetét. Önmagában ez sem veszélyezteti a demokráciát. De nem kell jogot és erkölcsöt se sértened, hogy kirúgjanak egy tanári állásból, ha kifejted a facebookon a véleményed. Magyarországon, 2017-ben, az igazgatókat politikusok választják és nevezik ki, és igen: a politikai vélemény névvel vállalt kifejtése sokba kerülhet, ha az nem kompatibilis a kormányéval. Nem egyedi eset, hogy politikailag kényes facebookos aktivitás miatt a politikától függő munkáltató retorziót alkalmaz a munkavállalóval szemben. Bizonyára más országban is előfordul az ilyesmi, csak ahol a hatalom kevésbé koncentrált, pl. nem avatkozik az iskolák belügyeibe, ott korlátozottan merül fel, hogy ilyesmi egyáltalán előforduljon.

bigdata 2017.10.20. 08:44:17

@Deansdale: Migránsok. A migráció évtizedek óta tart (igazából erről szól az emberiség történelme, de ami most minket érdekel, az a xx. század közepe óta tartó nyugat-európai trend), és Magyarországot lényegében nem érinti. A kutya nem akar ide jönni. Van viszont egy ronda háború Szíriában, ami rengeteg embert elűzött az otthonából. Ez minket is érintett földrajzi elhelyezkedésünk miatt, hisz ha már földönfut az ember, akkor igyekszik jó irányba futni, pláne ha van arrafelé ismerőse. (Az '56-osok sem Sri Lankán kerestek menedéket, vagy Nigériában.) A puszta volumen miatt mindenképp kényes volt a helyzet, a hatályos európai jog betűje megoldhatatlan helyzet elé állította volna Magyarországot, és a nyugati megnyilatkozások sem kecsegtettek sok jóval. Ezt figyelembe véve lehet, hogy a buszoztatás és a kerítés volt a legkisebb rossz. Csakhogy, a minket gyakorlatilag nem érintő migráció és a menekültek ügyének tudatos összemosása ettől még nem lesz vállalható, nem lesz vállalható az erre alapozott gyűlöletkeltés, a gyakorlatban megvalósított tranzitzónák szintén vállalhatatlanok, és egészen röhejes az ország összes problémáját migránsozással lereagálni.

A helyzet egyébként az, hogy bár nekem sem tetszik, hogy integráció és érdemi kulturális asszimiláció nélkül áramlanak tömegek Európába, de van, ami jobban aggaszt. Magyarországon migráció sem kell ahhoz, hogy 10 év múlva kisebbségben legyenek az újszülöttek között az etnikai magyarok, ami egy integrálatlan és kulturálisan asszimilálatlan kisebbség rohamos növekedésének köszönhető. A félreértések elkerülése végett: ezen se a Magyar Gárda, se a Magyar Bálint nem segít. A fidesznek viszont lett volna legitimációja és most is lenne alkalma tenni érdemben az ügy érdekében, de láthatóan mások a prioritások.

Frederick 2017.10.20. 16:02:37

@Alfőmérnök: @Deansdale:

"A fidesz semmi olyat nem csinál, ami veszélyeztetné a demokráciát."

Kell egy érv a FIDESZ-szel szemben? Oké. Hatalmas pénzt vett ki az oktatás- és az egészségügyből; lassan pedig hagyja bedőlni őket. Ha valakinek ez nem veszélyforrás, akkor nem tudom, mi az.

Persze, a FIDESZ-t is érdemes árnyaltan láttatni:
www.youtube.com/watch?v=c8sFcmIQcgk

"Egyszerűen mondva a progresszív EU vezetés nem tűri, hogy Mo konzervatív legyen."

Magyarország konzervatív ország lett Orbán alatt? Ezen jót nevettem! :D Nagy valószínűséggel Szekfű Gyula és Molnár Tamás is meglenne elégedve ezzel a jelenlegi "konzervatív" Magyarországgal! :P

Erre érvnek ez tökéletesen megfelel:
www.youtube.com/watch?v=z-OzwKmhuRY

"Tudod, Trumpról, Putyinról, Dutertéről, és minden más jobbos vezetőről pontosan ugyanazokat a hazugságokat soroljátok, és azt hiszitek hogy ezt a többiek nem fogják észrevenni. Ha valahol a nép egy jobbos vezetőt választ meg, ott rögtön elkezditek félteni a demokráciát, és nekiálltok aláásni a demokratikus vezetés legitimitását. "

Azért ezekbe a kommentekben benne van az, hogy egy Panteonba rakja az alt right (köztük annak legnépszerűbb hazai bloggerre, Dean) Putyint, Trumpot, Orbánt, Duterte-t, Le Pent... meg még egy csomó jobbos politikust. Már visszahallottam néhány helyről, miszerint Putyin, Trump, Orbán, Duterte és Le Pen képesek megmenteni a nyugati civilizációt a kulturmarxizmustól, a feminizmustól és az iszlámtól. Ez így nagyon romantikus, de egy faszság! Leginkább, hogy mostanában Trump és Putyin között nem valami jó a viszony. Aztán mi a garancia, hogy akár Orbán, akár Duterte, akár Putyin, akár Trump, akár Le Pen nem fertőződött meg a kulturmarxizmustól? Politikusok, akik még ha tesznek is valamit a saját nemzetük érdekében, azért mégis csak szeretnének hatalmon maradni hosszú időkre.

Fogalmam sincs, kire fogok szavazni 2018-ban? A FIDESZ a legkisebb kutyaszar. De szar.

Deansdale 2017.10.20. 17:22:47

@bigdata: "Németországban a történelmi előzmények ismeretében nem meglepő módon a győlöletbeszédet szigorúbban veszik"

Ez pedig a gyakorlatban úgy manifesztálódik, hogy a német progresszíveknek egy kicsit több joga van mint a magyar progresszíveknek, a német jobbosnak meg kicsit kevesebb mint a magyarnak. Szerintem ez nem liberális és nem is normális. Hab a tortán, hogy ők papolnak egyenjogról. Én, mint jobbos, a balosok számára talán meglepő módon, azt szeretném ha mindenkinek egyenlő jogai lennének, mégpedig a lehető legtágabbak (ez lenne a liberalizmus alapeszméje is, amennyire tudom). Számomra a facebook kommentért letartóztatás gondolata hajmeresztően zsarnoki, és pár évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna.

"Az eset ebben a formában lehet, hogy csak Németországban történhet meg"

Sajnos nem, a briteknél kb. napi 10 letartóztatás van netes kommentek miatt.

"Ettől függetlenül a német demokráciát aligha veszélyezteti"

Mármint az, hogy tilos olyat mondani amit az állam nem enged? Ez nem veszélyezteti a demokráciát? Ezt mondanád akkor is, ha Orbán alatt tartóztatgatna le a rendőrség progresszíveket hasonló alapon, pl. olyan dumával, hogy a migránspártiság gyűlöletbeszéd? Nem akarok demagóg lenni, de szerintem Mo sok tekintetben liberálisabb No-nál, "történelmi előzmények" ide vagy oda.

"Magyarországon, 2017-ben, az igazgatókat politikusok választják és nevezik ki"

Igen, ez sajnos így van, és én sem örülök neki. Viszont láttam az előző garnitúra-váltásokat és előre látom a következőket is - a friss nyertesek minden hatalmi fordulatnál benyomják az embereiket ahová csak lehet. Ha a köv választáson az MSZP nyer attól az igazgatókat továbbra is politikusok fogják kiválasztani, csak MSZP-sek. Értelmezés kérdése, hogy ez a demokráciának velejárója-e vagy pedig az "ellensúlyokat" gyengíti... Ha szerinted az utóbbi, akár egyet is érthetünk.

"a politikai vélemény névvel vállalt kifejtése sokba kerülhet, ha az nem kompatibilis a kormányéval"

Ezzel viszont van egy hajszálnyi problémám: sokaknál az a bizonyos vélemény erősen szembemegy a magyarság érdekeivel, vagy azért mert az illető egyszerűen csak mindig az ellenkezőjét mondja annak amit Orbán (ez a modern balos stratégia ellenzékben), vagy mert a véleményét külföldi érdekeltségek adják a szájába. Aki azért veri az asztalt, hogy igenis engedjünk be migránsokat, igenis kövessük az "open society" ideológiát, az az én szememben meg is érdemli, ha eltávolítják mindenféle hatalmi pozíció közeléből, NEM azért mert ellenzéki, hanem mert olyan dolgokért lobbizik amik egyértelműen a magyarság kárára vannak. Elég kinézni nyugatra és látható hogy mire vezetett az open society, nekünk nem kell ilyen, és aki továbbra is azt követeli, az jobb ha kikopik a közéletből. Tudom, ez már nem hangzik liberálisnak, de a szép eszméknek sajnos határt szab a pragmatizmus.

"Bizonyára más országban is előfordul az ilyesmi"

A fejlett világban igen gyakori a pártállás miatti zaklatás, de ahogy én látom ennek 90%-a a jobbosokat éri. Tele a youtube, twitter, reddit, stb. sztorikkal olyan emberekről, akiket a konzervatív pártállásuk miatt zaklatnak, kirúgtak, stb. Balosokkal ilyesmi elvétve is alig történik, többnyire még a nyílt erőszakot hirdető antifák és hasonlók is elvannak mint a befőtt. Különösen fölerősödött ez Trump megválasztása óta, vagyis mióta a baloldal szerint minden konzervatív automatikusan rasszista és nőgyűlölő...

"A migráció évtizedek óta tart"

Igen, és Párizs utcáin látszik hogy hova vezet, ha hagyják.

"A kutya nem akar ide jönni."

Sebaj, a 4. birodalom führere, Merkel anyó már sütögeti a kvótát :D
Én annak sem örülök, ha a ny-eui országok iszlamizálódnak, amire ne mondd hogy nem létező jelenség, mert Spanyolo-tól Angliáig mindenhol rohamtempóban építik a mecseteket, miközben a keresztény templomokat sorra bontják le. Engem az is aggaszt, ha Németo-ba vándorolnak be milliószám, egyrészt mert emiatt az unokáim már sosem láthatnak majd echte német kultúrát élőben, másrészt ha ott kitör valami vallás- vagy polgárháború, annak sok áldozata és sok csúnya következménye lesz.

Annak nem lennék ellenére, hogy menekülteket átmenetileg befogadjunk, de csak ha garantáltan visszamennek záros határidőn belül. Az ellentétes híresztelésekkel szemben mi jobbosok nem azt akarjuk, hogy a szíreknek legyen szar, hanem hogy a szír válság ürügyén ne költözzön be ide egy rakás idegen, akik aztán valószínűleg ugyanazt csinálnák, mint Párizsban, Calais-ban, Londonban, stb.

"gyűlöletkeltés"

Nincs abban gyűlölet, hogy az a csőcselék ami máshol már kimutatta a foga fehérjét maradjon a határainkon kívül. Éljenek boldogan, legyenek gazdagok, akár százszor gazdagabbak mint én, nem bánom, nincs bennem semmi rosszindulat az irányukban.

"migránsozás"

Amíg az EU kvótázik addig sajnos a migránsozás is legitim.

"A fidesznek viszont lett volna legitimációja és most is lenne alkalma tenni érdemben az ügy érdekében, de láthatóan mások a prioritások."

Ez teljesen igaz.

chrisred 2017.10.21. 05:40:13

@Deansdale: Nem csak a politikusokra igaz, hanem a fenti mondatodra is. Homályos kifejezésekkel dobálózol. Kik azok a migránsok, akiket nem akarsz beengedni, milyen homályos ideológiai maszlag nevében ki akarja őket rád erőszakolni, és hogyan definiálnád magyar nemzetet, akiknek a többsége valamilyen demokratikus szavazáson úgy döntött, hogy a háta közepére sem kívánja őket.

Deansdale 2017.10.21. 10:03:14

@chrisred: Amit írtam kristálytiszta, te akarsz homályt teremteni a kötekedéssel. Hülyének tetteted magad, mintha nem tudnád mit jelent a migráns, vagy hogy ki támogatja a migrációt anyagilag és a sajtóban, civilszférában is. Teljesen nyilvánvaló tényekről beszélsz úgy, mintha fogalmad sem lenne róluk, de ezzel csak magadról állítasz ki bizonyítványt. Amit csinálsz időhúzás, illetve a párbeszéd lehetetlenné tétele, hogy a problémákat ne lehessen megoldani.

Deansdale 2017.10.21. 10:17:59

@Frederick: "Hatalmas pénzt vett ki az oktatás- és az egészségügyből"

Ennek a demokráciához semmi köze.
Mellesleg az oktatás színvonala és helyzete jó 40-50 éve folyamatosan romlik, ez egy tervezett folyamat aminek a fityisz csak egy szereplője a sok közül. Aki utánuk jön még inkább rontani fog az oktatáson, hiszen ez a politikai cél. Aki máshogy gondolja, annak abban kell hinnie hogy a magyar kormányok az utóbbi 40-50 évben teljesen véletlenül mind annyira inkompetensek voltak, hogy még mutatóba sem akadt bennük egyetlen normális ember sem, aki az oktatást ne baszta volna még széjjelebb, mint az elődei. Ez nekem már túlesik a hihetőség határán.

"Magyarország konzervatív ország lett Orbán alatt?"

Hát, konzervatívabb mint Gyurcsány alatt, az biztos. Ez nem egy kétállású kapcsoló, ami eldöntené hogy valami konzervatív vagy nem az, ez egy skála, amin Orbán nem ugyanott van mint az ellenfelei.

"(köztük annak legnépszerűbb hazai bloggerre, Dean)"

Úgy látom a piszkálódást még mindig nem tudod kihagyni :)

"Már visszahallottam néhány helyről, miszerint Putyin, Trump, Orbán, Duterte és Le Pen képesek megmenteni a nyugati civilizációt a kulturmarxizmustól, a feminizmustól és az iszlámtól."

Ugyanazt tudom mondani mint föntebb: ez nem egy kétállású kapcsoló, ahol Merkel elpusztítja a világot, Putyin meg megmenti. Irányokról beszélünk, szándékokról, következményekről, ami kicsit árnyaltabb mint a fekete-fehér kép amiről itt beszélsz. Trumpék tesznek a jó ügy érdekében, küzdenek az emberellenes hülyeségekkel szemben, ami ugyan nem garantálja hogy meg is mentenek minket, de ettől függetlenül inkább őket pártolom mint azokat akik el akarnak hallgattatni és migránsokkal helyettesíteni a saját hazámban.

"mi a garancia, hogy akár Orbán, akár Duterte, akár Putyin, akár Trump, akár Le Pen nem fertőződött meg a kulturmarxizmustól?"

Semmi. Aki fegyverrel lázadni nem akar, annak marad az hogy a választásokon leadhatja a voksát, választani pedig a szemmel látható szar és a láthatatlan tartalmú varázsdoboz között lehet. Az utóbbi is tartalmazhat szart, de sokadjára is azt mondom, még így is egyértelmű, hogy melyiket érdemesebb választani.

Frederick 2017.10.21. 11:54:22

@Deansdale: Mondjuk azzal egyetértek, hogy Magyarország még így is demokratikusabb, mint a skandináv "demokráciák" vagy Németország.

chrisred 2017.10.22. 06:09:58

@Deansdale: Ha ilyen kristálytiszta számodra, kik a migránsok, akkor megkérlek, egy mondatban határozd meg a definíciót. Mert továbbra is dobálózol a szavakkal, és következtetéseket vonsz le egy általad sem ismert fogalomból.

Deansdale 2017.10.22. 11:13:32

@chrisred: Mi a francért vennélek komolyan? A definíciót megtalálod a szótárban - ha azt bemásolnám abba kötnél bele, ha valami mást írnék akkor abba. Tudod mit, inkább visszakérdezek: te nem tudod mi az a migráns? Ennyire műveletlen vagy, neked ezt el kell magyarázni? Ha guglizni nem tudsz akkor kérj valakitől karácsonyra egy értelmező szótárat.

bigdata 2017.10.23. 03:10:36

@Deansdale: Csak az érdekesség kedvéért kérdem, hogy elolvasod-e, amire reagálsz. Még egyszer a facebook téma: a német, a magyar, és általában az európai jogértelmezés szerint amit ez ember facebookon megoszt, az ugyanolyan tartalomnak minősül, mint bármilyen más, nagy nyilvánosság előtt elhangzó kijelentés. Rágalmazás, erőszakra felbujtás, általában a jogszerű véleménynyilvánítás korlátain kívül eső megnyilvánulás büntethető. Igen, Magyarországon is, és eljárás is indul, ha a hatóság tudomására jut. Példát is hoztam magyar esettre: a volt siófoki polgármester korrupciógyanús lakásügyletét. Ha kell több, említhetem Lázár János balesetét. Mindkettő esetben a kommentelőkre rászállt a rendőrség és az ügyészség. (A magyar ügy pikantériája, hogy az adott 2 esetben csak magánvádas eljárás indulhatott volna, de a szervilis magyar rendőrség a kormánypárti politikusok oldalán beszállt a történetbe.)

Ez számodra tiszta? Nem létezik a virágzó magyar véleményszabadság, amit az elnyomó nyugati hatalmakkal szemben fel lehetne mutatni. Sőt, az ellenkezője igaz: itthon jogot sem kell sértened, hogy rabosítson a rendőrség, vagy épp elveszítsd az állásod ha véletlenül fontos elvtárs tyúkszemére lépsz egy mezei kommenttel.

A német példa is sántít. Németországban a gyülöletbeszédet sokkal szigorúbban szabályozzák, mint bárhol máshol. Amikor a vonatkozó jogszabályokat hozták, épp véget ért a nácizmus az országban, aminek faji alapon áldozatául esett pár millió ember, és ami a kirobbantotta az emberiség történelmének legvéresebb háborúját. Ráadásként a háború végén az ország negyedét megszállta egy baloldali tömeggyilkos társaság, ezúttal a társadalmat anyagi alapon hergelő propagandával. Egyébként jobboldali kormány hozta a szabályokat. Nem önmagukat korlátozták a gyűlöletkeltés tiltásával, ugyanis a gyűlöletkeltés nem jobboldali érték, nem része a jobbos politikának és kommunikációnak, önmagukat baloldaliként definiáló gyűlölködőket is büntetnek, válogatás nélkül. A bizonyíték maga Németország: az NSZK több mint 70 éves történetében összesen 20 évet töltött baloldali kancellár az ország élén. Ez megvan? Miért állítod azt, hogy ez a szabályozás kimondottan a jobboldali vélemények ellen született? Ez egyszerűen nem felel meg a valóságnak. Azt állítani, hogy a gyűlöletkeltés jobboldali erény, a legelvetemültebb "libsi" propagandában is ritka szélsőséges megnyilvánulás. Szerinted hol sérti a demokráciát az, ha nem hívhatod az emberek egy csoportját mondjuk eliminálandó tetves rohadéknak pusztán vallásuk, lakóhelyük, származásuk alapján? Ezt meg tudod magyarázni?

bigdata 2017.10.23. 06:49:11

@Deansdale: "Igen, ez sajnos így van, és én sem örülök neki. Viszont láttam az előző garnitúra-váltásokat és előre látom a következőket is - a friss nyertesek minden hatalmi fordulatnál benyomják az embereiket ahová csak lehet."
Ez egy újabb pont, ahol azt látom, nem nagyon veszed az adást. Az erős demokrácia nem azt jelenti, hogy a pártok nem igyekeznek érvényesíteni a befolyásukat. Azt jelenti, hogy ebben a jog és az intézményrendszer korlátokat állít a számukra. Például nem teszi lehetővé, hogy a politikusok a tantestület ellenében nevezzenek ki igazgatót, rektort, akárkit egy oktatási intézmény élére. Korábban ez Magyarországon is így volt. Korábban nem voltak politikai kinevezettek az iskolák élén, mert a jogszabályok ezt nem tették lehetővé.

chrisred 2017.10.23. 07:04:12

@Deansdale: Vagyis továbbra is mellébeszélsz, köntörfalazol, mert félsz, hogy védhetetlen az álláspontod, és ezért nem mersz elszakadni a politikusok propagandaszövegeiben található bikkfanyelvtől. Ha érthetően, magyarul megfogalmaznád, kiderülne róla, egy gyerek számára is értelmezhetetlen, zavaros baromság.

bigdata 2017.10.23. 07:18:53

@chrisred: természetesen a "migránsok" azt az orkhadat jelöli, amelyik a civilizált, keresztény, fehér Középföldét rohanja le éppen. De nem hívhatjuk őket magyarul bevándorolónak , mivel ide senki nem vándorol be, és akkor működik a riogatás. Azt nehezen lehetne eladni, hogy megvédtük Franciaországot a bevándorlóktól, ez János Vitéznek sikerült utoljára. Ráadásul a 2015-ös menekülthullámban nem is bevándorlók jöttek, menekültnek meg ugye nem hívhatjuk őket, mert akkor mindenféle álhumanitárius erkölcsi normák, nemzetközi kötelezettségek meg egyebek merülnének fel. Meg egyébként is, riogatni, félelmet kelteni, idegengyűlöletet szítani nehéz menekültként kezelt menekültekkel szemben, arra a munkánkat elvevő, asszonyainkat megerőszakoló migráns sokkal alkalmasabb. Természetesen az uniós perpatvar sem 1200 menekült elhelyezéséről szólt, a nemzetközi egyezményeknek megfelelően alapvetően átmeneti jelleggel, hanem migránsok tömeges, tervszerű betelepítéséről.

Megjegyzem, a menekültválság európai szinten elcseszett kezelésében nagy szerepe volt annak, hogy Nyugat-Európa politikusai a közvéleménnyel nehezen tudtak volna olyan intézkedéseket elfogadtatni, amivel egy platformra kerülnek Orbánnal. Ez ott és akkor nagyjából annyira működött volna, mint Hitler foglalkoztatási programját méltatni 1944-ben.

Deansdale 2017.10.23. 09:30:19

@bigdata: "Rágalmazás, erőszakra felbujtás, általában a jogszerű véleménynyilvánítás korlátain kívül eső megnyilvánulás büntethető."

Csakhogy itt már rég nem erről van szó, egyszerű véleményekért, sőt, viccekért büntetnek. Neked ez elfogadható, amíg elsősorban a politikai ellenfeleiddel teszik, te meg védve vagy, hát ez is egy hozzáállás. Az már kicsit grízesebb, hogy megpróbálod mosdatni a szerencsent, ahelyett hogy egyenesen beszélnél, és úgy teszel mintha az utóbbi évek drasztikusan erősödő cenzúrája az EU-ban nem a globalista/progresszív vezetés hadjárata lenne a nacionalisták és konzervatívok ellen. A probléma nem az, hogy elfogadhatónak tartod a jobboldaliak jogainak csorbítását míg a baloldaliak jogai sértetlenül maradnak, hanem hogy szerinted ez jogos, demokratikus és liberális. És szinte látom, hogy formálódik a válasz, miszerint ez nem is igaz, mert balosnak és jobbosnak egyaránt jogában áll kimondani azt, amit a balos vezetés enged :) Ahogyan a melegek is egyenjogúak Magyarországon, hiszen bármikor házasodhatnak ellenkező neműekkel, pont mint a heterók.

A siófoki ügy távolról sem emlékeztet az említett németre, ott nem volt semmilyen korrupciógyanú, "likebűnözés", meg semmi ilyesmi, egyszerűen csak egy vicc nem volt polkorrekt, és ez nem egyedi eset, linkelhetnék tucatszám.

Na mindegy, nálam kifogyott az erre szánt energia, folytassátok kettesben.

bigdata 2017.10.23. 15:59:16

@Deansdale: "Csakhogy itt már rég nem erről van szó, egyszerű véleményekért, sőt, viccekért büntetnek." - az idézett példában nem egyszerű viccek voltak. Magyar szemmel azok, a németeknél viszont 70 éve kriminalizálták ezt. A konzenrvatív jobboldaliak.

"Neked ez elfogadható, amíg elsősorban a politikai ellenfeleiddel teszik, te meg védve vagy, hát ez is egy hozzáállás."
Egyrészt nem a politikai ellenfelemmel teszik. Legalábbis, tudtommal a fasiszták manapság nem meghatározó politikai erő. Másrészt egy átlagos demokráciában nem hiszem, hogy a bugyutaság és az ízléstelenség büntetőjogi kategória kellene, hogy legyen - viszont német sem vagyok, az ő dolguk, meddig tartják életben ezeket a szabályokat.

A jobboldalt diszkrimináló fokozódó európai szankciók lázálmodban léteznek, furcsa lehet, de hagyományosan jobbos többség van Európában. Mármint, konzervatív jobbos, nem újhullámos laposföldhívő jobbos. Tudom, a konzervatív az a laposföldhívő körökben progresszív balosnak számít, lassan én is az leszek.

Deansdale 2017.10.23. 16:39:09

@bigdata: "fasiszták"

Ennyi. Bármilyen jogtiprást meg lehet indokolni bárki ellen, csak kell hozzá egy hívószó. A 62 éves német nagymama facebook poszt miatti letartóztatásával nincs semmi gond, hiszen fasiszta. És ezt nevezik manapság egyesek liberalizmusnak, és csodálkoznak hogy miért mondják mások, a "liberális" mint jelző elvesztette eredeti pozitív értelmét. Bezzeg ha Orbán elkezdené hirdetni, hogy itt az emberek egy része komcsi, amit például a migránspártiságon lehet látni, és ezeknek börtönben a helye, akkor más lenne a mondóka. Pedig a jobbosok lefasisztázása és üldözése ettől semmiben sem különbözik.

"A jobboldalt diszkrimináló fokozódó európai szankciók lázálmodban léteznek"

Na persze, persze, ezért van az hogy a német (és az angol, svéd, stb.) rendőrség akkor is elvisz ha a keresztényekről posztolsz valami csúnyát, a fehérekről, férfiakról, vagy a konzervatívokról. Ja nem, bocs, csak a haladókat és üdvöskéiket védik - a konzervatívokat, és a velük képzettársított társadalmi csoportokat nem, mert fő az egyenjogúság.

Teljesen értelmetlen olyan emberekkel vitázni, akik egyszerűen letagadják a valóságot, nem is tudom minek kezdtem bele. A svéd parlament már a hadsereg migránsok elleni bevetéséről tárgyal, a szó legszorosabb értelmében meg kell szállniuk a saját városaik egyes részeit, mert máshogy nem bírnak az iszlámmal, ti meg itt pörögtök azon, hogy a migráció ellenzői mind rasszisták és xenofóbok, akiket a fidesz propagandája hülyített el.
www.breitbart.com/london/2017/10/20/swedish-politicians-propose-deploying-military-no-go-zones/
És sokadjára is az az egyetlen valódinak tűnő érvetek, hogy a migrik ide nem akarnak jönni, annak ellenére, hogy ezerszer el lett mondva: 1. KVÓTA lesz, bazmeg; 2. más nyugati országok iszlamizációja sem öröm, agyalágyultak, egy normális ember nem csak a saját országát félti, de a tágabban értelmezett kultúráját is, a szellemiségben rokonokat, és egyáltalán mindent ami értékes. Ti leszarjátok, hogy az unokáitok már nem fogják látni Londont és Párizst, titeket csak az érdekel, hogy csúcsszupinak látszódjatok egymás szemében a nagy virtue signaling közepette. Inkább fulladtok szarba, csak közben még véletlenül se vádolhassanak meg benneteket rasszizmussal, mert a rasszizmus csúnya dolog... Rotheramban hozzátok hasonló szaralakok miatt erőszakoltak meg és kényszerítettek prostitúcióra ~1400 gyereklányt, mert a rendőrök fele olyan hülye mint ti, a másik felét meg félelemben tartották, hogy ha véletlenül rosszat szól nem csak kirúgják de be is fenyítik.
www.telegraph.co.uk/news/uknews/crime/11057647/Rotherham-sex-abuse-scandal-1400-children-exploited-by-Asian-gangs-while-authorities-turned-a-blind-eye.html
Nevezheted azt a világot liberálisnak vagy demokráciának, amiben a rendőr fél letartóztatni a bűnöző migránst, mert tudja hogy lesznek akik le fogják ezért fasisztázni, én inkább nem akarok olyanban élni. És az se érdekel, ha ezért rám mondasz csúnyákat, meg én leszek a szemedben a fasiszta.

Zsoltbacsi 2017.10.23. 20:52:37

@bigdata:
Itt egy másik hír a témában:

Egy 62 éves német tanárnőt 1350 euróra büntetett a kormány, amiért facebook oldalán migránsellenes viccet tett ki és azt lájkolta.

A lichtenbergi (Berlin egyik kerülete) Jutta B.-t letartóztatták, és a rendőrség behatolt lakásába és őrizetbe vették, miután FB oldalán ezzel a címmel osztott meg egy fotót: „Csak nincs bármi bajod a menekültekkel?”

Ezután az fb letiltotta oldalát.

www.morgenpost.de/berlin/article210748779/Berlinerin-wegen-Volksverhetzung-auf-Facebook-verurteilt.html

Zsoltbacsi 2017.10.23. 20:56:33

@Zsoltbacsi:

Ja ez, lehet hogy ugyanaz. De tényleg rengeteg ilyen van.

Íme:

www.derwesten.de/region/ex-soldat-aus-nrw-vor-gericht-wegen-dieser-hasskommentare-gegen-fluechtlinge-auf-facebook-wurde-er-verurteilt-id212051507.html

Itt egy 33 éves katonát itéltek 3750 Euro büntetésre, mert majomnak nevezte a migránsokat.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.10.23. 21:27:22

A minap voltam két napot Münchenben. Katasztrófa. Ami a legszembeötlőbb, hogy a vezetéskor nem udvariasak, dudálnak mindenért ezerrel egymásra. Aztán benéztem pár autó ablakán és megértettem. Csak sötét bőrű, muszlimnak kinéző sofőrök voltak.
Bezzeg vidéken! Tisztaság, udvarias, segítőkész emberek. Sehol egy migráns. Hihetetlen kontraszt.

bigdata 2017.10.24. 00:58:41

@Zsoltbacsi: mint ugye szó volt róla, egy 70 éve következetesen alkalmazott jogszabály alapján kaptak pénzbüntetést. Egyesek szerint ezzel a progressziv baloldal szankcionálja a jobboldali véleményeket (időutazók, egyértelmű), bár ebben az esetben politikai vélemények, vagy mondjuk az AfD kommunikációja ellen kellene fellépniük, nem népirtáson viccelődő nénik és majmozó közkatonák ellen. Ehhez képest az AfD mára a parlamentben ül és háborítatlanul terjeszti migrációellenes nézeteit.

bigdata 2017.10.24. 01:31:39

@Deansdale: szövegértés nem megy? A jogszabályt, amivel a németek a gyűlöletbeszédet szankcionálják, a náci fasizmus tanulságai alapján hozták 70 éve. Nem, ők nem azonosak a jobboldallal, és nem, a jobboldali vélemény nem fasiszta vélemény.

A kvóta a menekültekről szól. M-e-n-e-k-ü-l-t. A kormánypárti propaganda hírekben (amitől te távol tartod magad, és csak véletlen, hogy szóhasználatban és érvkészletben up to date alkalmazod a legabszurdabb fordulatait is), persze nem találkoztál ezzel a szóval. De a szövegértés megy? Csapd fel az internetet, ki számít menekültnek és milyen egyezményeket írt alá Magyarország ezzel kapcsolatban. A migráns szó bevezetése a magyar politikába pont azoknak az egyszerű lelkeknek szól, akik nem tudják és nem is akarják az otthonából elűzött menekültet és a gazdasági (nem ritkán illegális) bevándorlót megkülönböztetni, mivel orkokban gondolkodni kényelmesebb. Komolyan hinni abban, hogy Orbán Viktor a menekültek abuzálásával menti meg Nyugat-Európát a bevándorlástól, nos, nem az analitikus gondolkodás haladó szintje. A sorosozás meg már nem is hab a tortán, az a fahéj és a csoki díszítés. A vicc az, hogy ezt Orbán és a fidesz vezetői is pont így gondolják, néha véletlenül el is mondják. Csak hát a hatalom édes ízének az ára, hogy az embernek gyakran fájóan nagy baromságokat kell állítania, amikor politikai kommunikáció szempontjából az tűnik nyerőnek, főleg, ha a törzsközönségét sikerült így pozícionálnia.

bigdata 2017.10.24. 01:41:44

@Mr Falafel: kb. 3.5-4 millió muszlim kinézetű egyén él Németországban. Egyes kerületekben bizonyára erősen felülreprezentáltak. Mellettük kb. 10 millió kelet-európai is él ott, mondjuk ők sem mind vezetnek német módra.

bigdata 2017.10.24. 04:56:43

Olvasgattam az ünnepi összefoglalókat, skandallum, de a magyar idők mellett a 444 is sorra került. Az Orbán-beszéd összefoglalójában a szerző tömören leírta az alternatív valóságépítés aktuális állását, amiben az a szép, hogy az egészre valóságos bizonyíték orgia a blog.hu.

'Orbán mostani beszédével szinte kérkedett, hogy mondhat bármikor bármit, ereje megrendíthetetlen, mert a nyelvet már egyedül uralja Magyarországon. És ezzel tulajdonképpen utalt minden hülyeségre, amivel évek óta eteti Magyarországot: a Soros-tervre, az IMF elleni szabadságharcra, a magyarok megmaradását veszélyeztető migránsokra, a globalista összeesküvésre, a brüsszeli bürokraták nemzetvesztő támadására.
Most megmutatta, hogy megy ez: csak hangosan kell mondani, és akkor úgy lesz.
A Star Warstól a szkinhedszámig, az elcserélt gyerekhőstől az összeesküvéselméletekig mindent össze lehet keverni, csak elég sok harsogó csatorna álljon rendelkezésre ezt éjjel-nappal közvetíteni, és ne legyen a hatalom környékén senki, aki szólni mer, hogy ez baromság. Ettől kezdve, aki szól, arra rá lehet sütni az ügynökvádat, az úgyis ellenség, a szava a tartalmától függetlenül érvénytelen.'

Deansdale 2017.10.24. 08:15:18

@bigdata: "szövegértés nem megy? A jogszabályt, amivel a németek a gyűlöletbeszédet szankcionálják, a náci fasizmus tanulságai alapján hozták 70 éve."

Ja bocs, tényleg igazad van, és az angoloknál, franciáknál, svédeknél is ez van, az egésznek semmi köze a modern progresszív ideológiához. Nyilván az EU-vezetés is azért erőlteti a migrációt, mert a náciktól fél. Azt hiszem nem annyira a szövegértés itt a probléma, bármelyikünknél is, inkább az hogy egyikünk az ideológiáján keresztül látja a valóságot, egy kicsit torzan. Gondolom azt sem látod, vagy nem tartod problémának, hogy az internet 4-5 legnagyobb platformja szintén haladó, és nyíltan, durván cenzúrázzák a konzervatívokat.

"A kvóta a menekültekről szól. M-e-n-e-k-ü-l-t."

Természetesen, és az EU mindenkit menekültnek tekint aki annak vallja magát. Nézd, szerintem intelligens ember vagy, az IQ-d nem alacsony, szóval meg se próbáld nekem azt a hülyeséget bemagyarázni, hogy te nem látod az összefüggést a korlátlan migrációt hirdető Open Society, Soros és az EU-vezetés barátságos hangulatú brüsszeli találkozója között, illetve abban hogy ezek igencsak hasonló álláspontokat képviselnek. Te is tudod, hogy itt messze nem arról van szó, hogy a szír háború elől elmenekült pár szír, és azokat átmenetileg el kellene szállásolni - és a kvóta sem erről szól, még akkor sem, ha próbálnak úgy fogalmazni, mintha mégis. Kérlek ne tettesd magad hülyének, nem áll jól neked, és rám is rossz fényt vet ha egy hülyével vitatkozom. Az EU migrációs felelőse még jelenleg is olyan nyilatkozatokat tesz, hogy az EU-nak bevándorlók millióira van szüksége, és ezeket ha kell az EU egyenesen a közel-keletről és afrikából fogja ideröpíteni.

"A kormánypárti propaganda hírekben (amitől te távol tartod magad, és csak véletlen, hogy szóhasználatban és érvkészletben up to date alkalmazod a legabszurdabb fordulatait is)"

Kizárólag külföldi ügyeket tárgyalok és külföldi linkeket adok, de azért biztos a fidesz hülyített el... Menj már a f*szomba. Gondolom a svéd kormány is azért akarja a hadsereget bevetni, mert beszopták Orbán propagandáját. Lehet hogy visszavonom amit az IQ-dról állítottam, ezt a nívótlan egybites antifidesz szöveget szerintem normális ember nem tudja ennyit szajkózni. Nyisd már ki a szemed, baszki, és ismerd be hogy egész európában mindenhol baj van a migránsokkal, ahol csak beengedték őket, a migráció ellenzése így a legkevésbé sem valami vak és alaptalan idegengyűlölet.

Azt hiszem én vagyok a vadász aki szopni jár ide, minden egyes válasz 3. soránál elhatározom, hogy ennyi, kiszálltam, ennek nincs értelme, aztán mégsem bírom megállni hogy ne válaszoljak újra, ugyanazokra a hülyeségekre.

bigdata 2017.10.24. 15:09:54

@Deansdale: valóban hoztál külföldi forrást, a fake news koronázatlan királyát. Ami persze sok mindent megmagyaráz.

A német véleménydiktatúra kapcsán kiderül, hogy az összeurópai, modern progresszív baloldal valójában a 70 évvel ezelőtti német konzervatívokat takarja, és nem épp véleményt nyilvánított az ügyben pénzbírsággal tömegsírba lőtt személy.

Nem baj, lendüljünk tovább: akkor francia és angol példák is vannak facebook bejegyzés miatti ítéletekre. Vannak, iszlám szélsőségeseket és mecsetrobbantásra készülő "konzervatívokat" szankcionáltak így.

Sebaj, lendüljünk tovább. Svédországban a hadsereget készülnek bevetni a migránsok miatt. Így igaz, a menekültek ellátásához kértek a hadseregtől logisztikai segítséget (tábori ágy, konyha, stb.). Apróság, ugyanazt jelenti, nem mindegy?

Az EU migránsokat akar holmi menekültség örvén, kvóta alapján ide telepíteni. Vagy trolibuszokat. Hisz az uniós szabályozás arról híres, hogy tetszőlegesen, egyoldalúan változtatható a tartalma.

Az EU amúgy is azt tekinti menekültnek, aki annak vallja magát. Ja. Leszámítva, hogy az számít menekültnek, akinek a kérelme pozitív elbírálást kapott. Amit mostanság olyan szigorral adnak, hogy Afganisztánba simán visszaküldik, akinek frissen robbantották fel az otthonát a családtagjaival együtt.

És ezt a hülyeségcunamit a végtelenségig lehet folytatni, hisz vannak hazai és nemzetközi agitprop szakértők, akik végtelenített futószalagon szállítják a blőd álhíreket, és világítják meg a zseniálisan felfedezett összefüggéseket, hisz tudjukkik akarnak tudjukmit. A zseniális összefüggések kapcsán persze szőrszálhasogatás tévedésekre és klasszikus érvelési - logikai hibákra rámutatni, hisz a zseniális összefüggés mindig felette áll az ilyen földhözragadt gáncsoskodásnak.

De lépjünk túl a menekülteken, szerencsére jelenleg úgysem aktuális. Lássuk, mi újság a bevándorlókkal.

Azt értem, hogy Nyugat-Európa miért érzi szükségét további bevándorlók befogadásának: lényegében gazdasági szükségszerűség(*). De mégis, kinek és miért áll érdekében Nyugaton, hogy Magyarországra telepítsen bevándorlókat? Nekik nem itt van rájuk szükség, más szóval, ha idejönnek, onnan hiányozni fognak, ez öntökönszúrás. Persze biztosan itt jön a zseniális összefüggés, hogy azért akarják, mert gonoszok, mert így akarnak minket elprogresszívkodni, akarom mondani elpusztítani. Azért öntik belénk az uniós pénz is, mert azt remélik, belefulladunk.

* Ezt Magyarországról nehéz átlátni. A bevándorlók jórészt tanulóként vagy állásajánlattal rendelkező munkavállalóként települtek Európába (közvetlen családtagjaikkal együtt, persze). Nyugaton jónéhány társadalmi változás évtizedekkel korábban zajlott le, mint nálunk: a várható élettartam növekedése, a termékenység csökkenése, a felsőoktatás tömegesítése, nehézipar leépülése, mezőgazdaság munkaerő igényének drasztikus csökkenése, stb. Ami ahhoz vezetett, hogy elfogytak a HR tartalékok, nincsenek már a városba áramló vidéki tömegek, nincsenek elegen a fiatalok, nincsenek szegény családból származó de értelmes kétkezi munkások, diplomásból meg soha sehol nem volt elég. Márpedig, hiába tervez a BMW autót, ha nincs aki elkészítse, hiába gyárt a Mercedes buszokat, ha nincs, aki vezesse, hiába az egészségügyi infrastruktúra, ha nincs orvos és nővér. Magyarországon ezek később és/vagy másként zajlottak le, ráadásul az elmúlt 3 évtizedben fél-egymillió magyar települt át a trianoni határokon túlról. Mára viszont kifogyni látszanak a tartalékaink, ezért fordulhat elő, hogy Orbán az ünnepi rendezvényeken bevándorlókkal riogat, Varga meg a vállalati rendezvényeken bevándorlókkal kecsegtet. Meglátjuk, hogy 2022-ben az aktuális fideszes álláspont szerint mindig is Európa védőbástyája vagy mindig is a népek olvasztótégelye leszünk.

zriff 2017.10.24. 17:47:54

@bigdata: A Rotherham botrány is fake news? És mi van akkor ha valaki egyszerűen nem várja be a kérelme elbírálását? A németeknél legalább pár száz migráns felszívódott helyi alvilágban, de ezzel semmi baj nincs igaz?

bigdata 2017.10.25. 05:15:25

@zriff: Miért, mi történik, ha valaki nem várja be a kérelme elbírálását? Elhagyja az országot? Elpárolog?
Amikor migránst írsz, bevándorlóra vagy menekültre gondolsz?
Hallottad valakitől, hogy a bevándorlás sikertörténet, nincsenek árnyoldalai, minden szuper?
A nyugatot érintő50- 60 éve zajló bevándorlás nehézségei jó alapot szolgáltatnak arra, hogy Magyarországon aljas, embertelen módon bánjunk a hazájukból elűzött menekültekkel, akik ráadásul alapvetően nem is hozzánk akarnak menekülni?
Magyar/német/európai bűnözők nincsenek, soha nem is voltak?
Hogy a ...-ba kapcsolódik ez a történet a jobb- és baloldalisághoz, a jobboldali nyugati kormányok nem engednek be talán bevándorlókat?
Ha a bevándorlás nem uniós hatáskör, hogyan kerül a képbe Brüsszel?
Kinek áll érdekében bevándorlókat hozni Magyarországra? (Kis segítség: a bevándorlóknak, a nyugati országoknak, amerikai pénzembereknek nem nagyon.)

zriff 2017.10.25. 07:35:32

@bigdata: Ezek mind gazdasági bevándorlók, valódi szír menekültek csak kevesen voltak köztük. A hozzád hasonló polkorrektek szokták szajkózni, hogy a bevándorlók sikertörténet. Magyarország, soha nem bánt embertelenül senkivel, csak a médiamanipuláció, migráns hazudozás volt minden, mint pl. a sínre lökős házaspár. A nehézség szó meg enyhe kifejezés, olyan dolgokra, mint Rotherham, köln szilveszter, a terrorcselekmények növekedése vagy hogy fennáll a veszélye hogy nyugat európa egy balkáni vérengzésbe fullad, vagy iszlám teokrácia lesz belőle, ha simán túlszaporodjak az őshonosokat, és a ők kerülnek többségbe. De szerintem ezeket te is pontosan tudod, csak tetteted a hülyét, mert élvezet más agyára menni, mert troll vagy, vagy simán polkorrekt fanatikus akinek agyára ment az ideológia.

zriff 2017.10.25. 12:33:05

@bigdata: Gondoltam beleköthetsz a túlszaporodásba, ezért inkább legyen több gyereket vállalnak be, többet szülnek, többségben lesznek. Ez egyébként felmérések szerint már visszafordíthatatlan. Végső soron erre mondhatnád, hogy nem is lenne baj, mert ha más a bőrszínük, ha többségben lesznek, azért még nem fogják eltörölni a fehéreket, a kultúrájukat. Csak ott van még, hogy ha az iszlám vallás nem is lenne meghatározó a bevándorlók között, a polkorrekt propaganda folytonos hallgatása, hogy a fehérek a megtestesült gonoszság ők az ártatlanok, szépen elülteti a fehér ellenességet bennük.

bigdata 2017.10.25. 13:19:15

@zriff: "Ezek mind gazdasági bevándorlók, valódi szír menekültek csak kevesen voltak köztük."
Kit értesz 'ezek' alatt? Akik 2015-ben átmentek (gyanúsan Szíria irányából) Magyarországon a szíriai háború legvéresebb időszakában? Ezt mennyire gondolod komolyan? A német, osztrák, svéd hatóságok szerint szinte mind valódi szír menekültek voltak. A magyar hatóságok szerint is, a kérelmek elutasításának magas aránya annak köszönhető, hogy Szerbia biztonságos harmadik országnak számít, és az események közepette finomhangolt magyar jog szerint mindenki visszatoloncolható Szerbiába, aki onnan érkezik. Ellenőrizhető tények.

"A hozzád hasonló polkorrektek szokták szajkózni, hogy a bevándorlók sikertörténet. "
A hozzám hasonlóak aligha. A bevándorlás korrekt értékeléséhez az előnyei mellett az árnyoldalai is hozzátartoznak.

" Magyarország, soha nem bánt embertelenül senkivel, csak a médiamanipuláció, migráns hazudozás volt minden, mint pl. a sínre lökős házaspár. "
Örülnék, ha igazad lenne, de sajnos nincs. Azért az ENSZ ritkán minősíti európai országok gyakorlatát embertelennek és a nemzetközi konvenciókat sértőnek, pusztán médiamanipuláció és "migráns hazudozás" alapján. Egészen biztosan akadnak hazug menekültek és manipulátor médiamunkások, elvégre hazudni és manipulálni nem fideszes monopólium (bár gyakran úgy tűnik mostanában), de elkerülte a figyelmed, hogy nem csak elszigetelt jelenségekről, hanem magáról a rendszerről is szó van, a nemzetközi konvenciók megsértése alatt nem a határőrök és a mezei állampolgárok gyakran minősíthetetlen magatartása értendő.

"A nehézség szó meg enyhe kifejezés, olyan dolgokra, mint Rotherham, köln szilveszter"
Azért ezt pikáns olyan forrásból hallani, amelyik szerint Weinstein és Marton minden áldozata kurva. Tiszta szerencse, hogy csak a bevándorlók között vannak perverz bűnözők.

"fennáll a veszélye hogy nyugat európa egy balkáni vérengzésbe fullad, vagy iszlám teokrácia lesz belőle, ha simán túlszaporodjak az őshonosokat, és a ők kerülnek többségbe"
A veszélye 50-100 éves távlatban persze fennáll. Nyugat-Európa lakosságának kb. 4%-a muszlim, közöttük sok valójában nem igazán vallásos, vagy kifejezetten azért kötözött Európába, mert gondja volt az otthonában a vallásos közeggel. Sok múlik az integráció hatékonyságán, a jövőbeli bevándorlási mixen, a jövőbeli társadalmi és technikai fejlődésen, és az európai demográfiai folyamatokon. Kizárni a legrosszabb forgatókönyvet sem lehet, legföljebb azt remélni, hogy nem az valósul meg.

"De szerintem ezeket te is pontosan tudod, csak tetteted a hülyét, mert élvezet más agyára menni, mert troll vagy, vagy simán polkorrekt fanatikus akinek agyára ment az ideológia. "
Úgy tűnik, nálad tényleg pontosabban tudom, ráadásul ideológiailag szabad vagyok, mint a madár.

bigdata 2017.10.25. 13:48:52

@zriff: No mi az, mi ez a pc roham? A népesség statisztikában az extrapoláció nem feltétlenül működik. Ahogy a befektetési reklámokban tudatja a disclaimer, a múltbeli eredmények nem garantálják a jövőbeni sikert. pl. az elmúlt 30 évben a harmadik világban drasztikusan csökkent a termékenységi ráta, a feleződés, harmadolódás teljesen általános. 1-1,5 generáció alatt. Pl. a legfrissebb török és francia érték már megegyezik. Ennek a folytatására szintén nincs garancia, de egy darabig még eléggé valószínű.

zriff 2017.10.25. 16:37:35

@bigdata: kamu szír útlevél botrányról hallottál? Soha nem védtem winsteint, vagy martont, de téged nem érdekel hogy a rotherham és köln is a pc miatt történt, mert ha fellépnek az erőszakoskodók ellen rasszizmus. Az iszlám veszélyeiről a mérsékelt iszlám kudarcáról, a ateisták, valláskritikusok (pl. dawkins-isteni téveszme), már régóta figyelmeztetnek. A sikeres integrációra meg, ott vannak példának a német törökök, akik sokkal hűségesebbek Törökországhoz, erdoganhoz, mint a németekhez, és még ők szekulárisok.. És már fentebb leírtam ha az iszlámon kívül ott van a polkorrekt propaganda ami szítja a gyűlöletet a fehérek ellen, tehát a nem vallásos bevándorlók is radikalizálódhatnak, plusz ott vannak az antifák akik hamburg után nyíltan kimutatták mire képesek a pc nevében. Még az is megeshet, hogy összefognak a dzsihadistákkal. Szerintem 50 évet már nem kell várni, hogy valami visszafordítatlan történjen, és nem jó értelemben.

Alfőmérnök 2017.10.26. 08:10:30

"A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Menekültügyi Információs Rendszere (MIR)
tartalmazza a Magyarországon menedékkérőként regisztrált külföldi állampolgárok néhány
adatát. Elemzésünkben azokat a menedékkérőket vizsgáltuk, akiket 2015. január 1-je és
augusztus 31-e között regisztráltak Magyarországon. A teljes adatbázis 132 006 főből áll,
időbeli terjedelme pedig a fenti 243 nap. Az adatbázisban csupán a főbb demográfiai adatok
(életkor, nem, állampolgárság, születési hely) szerepelnek, valamint a regisztráció időpontja,
és a menekültügyi eljárás állása. Az adatbázisban nincsenek az iskolai végzettségre,
munkatapasztalatra, nyelvtudásra és vallási hovatartozásra vonatkozó megbízható adatok, így
ezeket a szakmát és közvéleményt egyaránt érdeklő kérdéseket jelen elemzés nem tudja
megválaszolni.
(...)
A vizsgált időszakban regisztrált menedékkérők között – saját bevallásuk alapján – a szír
állampolgárok alkotják a legnagyobb csoportot (31,1%), őket az afgánok (25,7%) és
koszovóiak (17,0%) követik. E három csoport adja a menedékkérők csaknem háromnegyedét
(73,8%-át). A negyedik legnagyobb csoportot a pakisztáni állampolgárok (9,0%), az ötödiket
pedig az irakiak (5,0%) adják. A szubszaharai afrikai államok állampolgárainak aránya a
regisztráltak körében 4,1% (a földrajzi távolság és a jellemző migrációs útvonalak
ismeretében még ezt az arányt is meglepően magasnak tarthatjuk), 6,1% egyéb
állampolgárságú, 2% állampolgársága pedig ismeretlen. Ez utóbbi főleg a származási
országok adminisztrációs és anyakönyvezési problémáira vezethető vissza: az ismeretlen
állampolgárságúak a várhatónál nagyobb arányban (66,8%) származnak Szíriából vagy
Afganisztánból, és jóval nagyobb arányban (50,1%) vannak köztük 18 évesnél fiatalabb
gyerekek."
mta.hu/data/cikkek/106/1060/cikk-106072/_europabairanyulo.pdf

Frederick 2018.04.05. 12:03:49

@Deansdale: Olvastam a mostani vitádat a blogodon, amiben megvédted a FIDESZ "becsületét". Gondoltam, reagálok rá. A blogodon sajnos nem tudok, mivel még él a tiltásod. Erre akkor jöttem rá, amikor küldeni akartam egy kommentet, a Kétszínű Kutyapárt legújabb migrációpárti disznóságáról. Megtehettem volna, hogy Belvedere-hez hasonlóan létrehozok egy új nicket, de az elég gyermeteg lett volna. De mivel itt is hasonló témában folyt a vita, ezért nem off, ha itt reagálok rá.

Köztünk szerintem nem lesz egyetértés Orbán-kérdésben. Azt látom már egy ideje, hogy te sem tagadod a lopásokat, sikkasztásokat, korrupciót, ami a FIDESZ háza táján történik. S még mindig becsületesebb a hozzáállásod, mint egy Huth Gergellyé, aki kézzel-lábbal bizonygatja, hogy a FIDESZ-től távol áll a korrupció, ez egy tiszta kormánypárt, itt nincs semmiféle lopás. Ami köztünk a különbség, az a hozzáállás. Te praktikum oldaláról közelíted meg a dolgot, miszerint egy tolvaj államférfi (Orbán) még mindig jobb, mint egy hóhér (Soros) - inkább egy gazember Danton, mint egy fanatikus idealista Robespierre. Régi dilemma. Én értem is az alapállásodat. Az én alapállásom etikai - szerintem Magyarország többet érdemelne Orbánnál. (Meg az összes vele szembehelyezett miniszterelnök-jelöltnél.) Egy morális alapon álló jobboldali államférfi jobb lenne, mint az ál-jobboldali, kizárólag a hatalomra és a pénzre gyúró Orbán Viktor.

Szerinted egy korrupt államférfi, Orbán, amelyik nem vezeti be a Migráns Kvótát, sokkal jobb, mint az ellenzék, amelyik hatalomra kerülése után beengedné a migránsokat. Ez is érthető alapállás. Én szerintem is jobb egy Migráns Kvótát nem teljesítő gazember Orbán, mint egy a Soros-tervet végrehajtó bábkormány. A gond csak az: nincs garancia. Nincs garancia arra, hogy az Orbán-kormány nem vezeti be a Migráns Kvótát egy idő után. A FIDESZ úgy függ az EU-pénzektől, mint az alkoholista az újabb pohártól. Ha az EU-pénzek feltétele a Mi9gráns Kvóta, akkor szerintem lesznek itt migránsok bőven. Mi lesz, ha három év után Orbán bevezeti nálunk 2/3-dal a Migráns Kvótát? Mit fogunk akkor tenni? Elvándorlunk Oroszországba?

Felhívtam a figyelmedet AlterEgo cikkére, amelyben arról ír, tájékoztat, hogy a kormány olyan állami központokat hoz létre, amelyek a nők mielőbbi munkavállalását segíti. Nem reagáltál rá, mikor érdemelt volna a véleményed. Kikerülted a kérdést.

Mit mondhatnék még? Csak annyit: remélem, Orbán és a FIDESZ nem veri át a palánkon a saját híveit, választóit. Meg úgy an block a magyar nemzetet / társadalmat.

Majd meglátjuk. Szavazunk, aztán várakozunk. S bízunk a legjobbakban.

Frederick 2018.04.05. 12:24:42

@Deansdale: Ez cseppet sem gondolkodtat el a jelenlegi kormányunknak az Isztambuli Egyezményhez való hozzáállásán? Cseppet sem tartasz tőle, hogy egy idő után, valami homályos, nyakatekert magyarázattal, ratifikálja ezt az emberellenes szart?
www.ferfihang.hu/2018/03/06/no-koz-pont-allami-nemi-diszkriminacios-program-milliardokbol/

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.04.05. 14:04:20

@Frederick: Danton és Robespierre közül én is Dantont választanám. Orbánra szavazok, esélyem sincs másra. A magyarságot mentális béklyóba, ideológiai rabszolgaságba vető baloldal nem alternatíva. Mintha nem is lennének. Tömeggyilkosok és ivadékaik. Judeobolsevik értékrend, amit liberális demokráciának neveznek. Isten óvjon tőlük!

Az isztambuli egyezmény egy szemét náci förmedvény. Amint a Fidesz aláírja, neki, mint pártnak annyi. Ugyanez a helyzet migráns-ügyben.

Deansdale 2018.04.05. 16:42:37

@Frederick: Nagyjából már le kell(ett) járnia a tiltásodnak, de szerintem el sem tudod képzelni mennyire nem szívesen folyamodok ilyesmihez, úgyhogy nagyra értékelném, ha a jövőben nem kényszerítenél rá.

"szerintem Magyarország többet érdemelne Orbánnál"

Papíron igen, csak sajnos a valóság tojik arra, hogy ki mit érdemel. Választani abból kell, ami a kínálat, az pedig száz hóhér között egy tolvaj, úgyhogy az álláspontom továbbra is ugyanaz, mint eddig.

"Nincs garancia arra, hogy az Orbán-kormány nem vezeti be a Migráns Kvótát"

Ez igaz, de még ezzel együtt is ők a legszavahihetőbbek e téren - Orbán végülis már évek óta állja a sarat a nemzetközi nyomással szemben.

"a kormány olyan állami központokat hoz létre, amelyek a nők mielőbbi munkavállalását segítik"

Nagy baromság. Szerencsére sosem mondtam, hogy mindenben egyetértenék a fidesszel, sőt, mindigis azt mondtam, hogy a migránsügyön kívül jóformán semmiben nem értek egyet velük. Ebből csak pár eltévelyedett faragott egy olyan szalmabábot, hogy én nagy fideszes vagyok, ezért is fáraszt a párbeszéd olyanokkal akik helyettem a saját tévképzeteikkel vitáznak.

Nincsenek illúzióim a politikával kapcsolatban, lenyomnak a torkunkon minden hülyeséget amit hagyunk, és talán pont az iszlám ment meg minket azzal, hogy a vallásháborúval és vérengzésekkel lesöpri a feminista/SJW hülyeségeket a porondról, ill. szétrombolja az EU-t.

Deansdale 2018.04.05. 16:48:36

@Frederick: Amint látom a női munkaügyi baromságot EU-s forrásból csinálják - persze egyértelmű a mögöttes kultúrmarxista szándék, hogy amíg a nő dolgozik addig nem szül, és persze ha a nők státuszát a férfiak fölé viszik az ezer egyéb társadalmi probléma forrása lesz. Nem csodálom, hogy az EU erőlteti ezt a hülyeséget, a fityisz meg csak megvalósítja, hiszen adnak rá ingyen pénzt, úgyhogy ez az ő szempontjukból egy rakás olyan munkahely amit az EU finanszíroz. Ki kell lépni minél hamarabb minden nemzetközi szervezetből, egy sem a mi érdekeinket szolgálja, hanem mind a globalista / kultúrmarxista elitét, akik fegyverként szegezik ezeket a szívünknek.

chrisred 2018.04.06. 06:49:56

@Frederick: A hasonlat sántít, mert Robespierre nem egy óceánon túl élő üzletember volt, hanem a Közjóléti Bizottság elnökeként korlátlan állami hatalom volt a kezében.

Frederick 2018.04.07. 17:25:12

@Mr Falafel: Én holnap reggel beülök a kocsmába, diskurálok a haverokkal, megiszok két sört, s miután eldöntöttem, hogy elmegyek szavazni vagy sem, és ha igen, kire, elindulok "megtenni a kötelességem". Behúzni egy X-et.

Közben megírtam a gyűlöletbeszédem a Kétszínű Kutyapárt ellen. :P
cassetto-tiroir.blogspot.hu/2018/04/a-ketszinu-kutyapart.html

Frederick2 2018.11.22. 06:53:36

@Deansdale: Van számodra egy kis mondanivalóm. Mivel kitiltottál a blogodról, csak mert egyre kevésbé tűröd az ellenvéleményt, ezért ideírom; szerintem itt is elfér, annyira nem off. A kis vitánkhoz.

Becsületedre legyen mondva, három témában nem értesz egyet a NER-rel:

– cigánypolitika: Bár itt azért, mert nem a te elképzeléseit követi a kormány: leválasztani egy megyét az országról, kitelepíteni onnan az összes magyart, bezsúpolni oda az összes cigányt, autonómiát adni nekik – ez a Dean-féle romapolitika.

– oktatáspolitika: Mivel dolgozol a magyar iskolarendszerben, mint rendszergazda, belülről látod az oktatási rendszerben lévő problémákat, meg azt, mennyire inkompetens a KLIK.

– oltáspolitika: Mivel oltásellenes vagy, elvárod, hogy a kormány eltörölje a kötelező oltást előíró törvényt, és szabadon választhatóvá tegye az oltást. A FIDESZ nem változtatott ezen, ezért ezen a téren haragszol rájuk.

Ez a három problémád a NER-rel, miközben vannak vele további problémák is. Ennyi, minden másban tapsolsz, tapsolsz, tapsolsz… szépen beépülsz te is a NER rendszerébe, mint nersevik blogger. Csodálom, hogy neked nem ajánlottak fel állást a NER bértollnokai között, ahogy Paranoid Android-nak és Czopf Áronnak.

Deansdale 2018.11.22. 17:26:00

@Frederick2: Egy hét tiltást kaptál, mert sokadik figyelmeztetés után megintcsak sikerült elővenni a bicskanyitogató hülye dumát arról, hogy én miféle elvakult fidesz-fan vagyok, azért, mert egyetértettem azzal hogy a leépítésekre szükség volt a közszférában. Hm. Szerintem el sem tudod képzelni milyen unalmas ez - kábé mint Miának magyarázni ugyanazt ezredjére, csak Mia annyival jobb, hogy ő legalább nem sérteget szándékosan. Az a baj veled, hogy sokszor túl hirtelen reagálsz, és az első reakciód általában érzelmi alapú, személyeskedő. Kéthetente egyszer kifejtem neked, hogy X dolgot miért gondolok úgy ahogy, akkor lenyugszol, és egy ideig nincs gond, aztán véletlenül megint egyetértek valamiben orbáncékkal, amire megint kidurran a fejed és jössz a szervilis dumával. Ha ilyen esetekben aludnál egyet a kommentelés előtt, akkor ezt az egész tortúrát megúszhatnánk mindannyian.

A cigánykérdést valahogyan kezelni kell, mert a körmünkre ég, és az hogy az egymást váltó kormányok rosszabbnál rosszabb módszerekkel kezelik a témát eléggé elkeserítő. A baloldal uszította a cigókat miközben bőkezűen pénzelte a szaporodásukat a magyar emberek adójából, a fidesz ebből visszavett egy kicsit, de attól a jelenség még tovább halad a maga útján, csak kikerült a közbeszédből, mint napi téma. Pedig ma is az a helyzet, hogy a magyaroknak ~1,2 gyereke van páronként a cigóknak meg ~3, így ebből hosszú távon garantált bukás lesz. Amit a megyeleválasztós ötlettel leírtam, az nyilvánvalóan olyan megoldási javaslat, aminek nincs reális lehetősége a megvalósulásra. Röviden: fantáziálgatás. Nem is azért írtam, hogy én ezért holnap kimegyek tüntizni, és ha nem valósul meg 2 éven belül akkor demonstrációképp felgyújtom magam a moszkva-téren. Csak leírtam, hogy egy ilyen megoldás talán működhetne. Senki más nem ajánlott semmilyen más kiutat a problémából, így egyelőre úgy vagyok ezzel, hogy mindenki csak hümmög-hammog, de ahhoz túl töketlenek hogy valami értelmeset kitaláljanak. Egyébként a (félig-meddig) önkéntes szeparáció szerintem tényleg vállalható megoldás lenne, meg lehetne úgy valósítani hogy ne legyen embertelen és ne járjon komoly konfliktusokkal. Persze a libsik sikítanának tőle ígyis-úgyis, de annak semmi jelentősége.

Az oltásokkal kapcsolatban nem várok a kormánytól semmit, talán csak annyit, hogy hagyjon egy kicsit több teret azoknak akik szeretnének kimaradni belőle. Az országban talán öttucat olyan fanatikus van aki börtönbe is hajlandó lenne menni hogy a gyerekeit békén hagyják, ezeket talán békén kellene hagyni börtön nélkül, és nem lenne semmi probléma.

Ezeken kívül ezer meg egy problémám van a fityisszel, az elbaszott választási kampányaiktól kezdve a korrupción át a végzetes gondolkodásbeli kisszerűségig, amikről talán írnék is, ha egy nap kb. 150 órából állna, amiből továbbra is csak 8-at kellene dolgozni és pihenni.

Tapsolni egyedül Trump megválasztásának tapsoltam, annak is csak azért, mert jólesett a májamnak hogy az embergyűlölő, náci természetű progresszívek csúnyán pofára estek. Megérdemelték. Épp elő voltam jegyezve egy wellness-hétvégére anno, úgyhogy egy jacuzziban ülve pezsgőztem Trump megválasztásakor, amire azóta is örömmel emlékszek vissza. A fidesz ehhez képest számomra szinte érdektelen téma, leszarom őket, csak annyiban törődöm velük amennyiben a kommentelők behozzák a témát a blogomra. Van amikor olyat lépnek amit én is úgy lépnék (ez viszonylag ritka, de hál'istennek pont a legfontosabb létkérdésekben jellemző), van amikor meg nem, ez esetben eszem ágában sincs helyeselni a hülyeségeiket. Azt, hogy nem írok minden nap fidesz-kritikát, te összekevered azzal hogy nem merem vagy akarom kritizálni őket, holott egyszerűen csak nem érdekel annyira a téma hogy a billentyűzetemet koptassam miatta. Minden nap leírhatnám, hogy igen, a közpénzeket zsebrevágni helytelen, de ezt már azok is vesebevérzésig unják akik ellenzékiként kötelességből tényleg nap mint nap nyomatják. Nincs hírértéke, hogy úgy mondjam.

Frederick2 2018.11.22. 20:49:30

@Deansdale: Egy hét? Oké. Az oltásügyben amúgy egyetértek veled. A cigánykérdésnél én egy keménykezű integráció híve vagyok, te meg láthatóan egy szeparáció-modellt támogatnál - ezen ne vesszünk össze. A közszféra leépítése egy szükséges rossz - csak én azt látom, hogy nem onnan vesznek le, ahonnan érdemes lenne. Ahogy Madarász írta, a környezetvédelemtől, a műemlék-védelemtől és a régészettől - miközben egy csomó olyan ember benn marad a rendszerben, akinek a munkája felesleges. Gondolok itt a rengeteg államtitkárra. De az olyan udvari értelmiség munkája sem termel az égvilágon semmit, mint Lánczi András vagy Békés Márton - csak vannak a mi pénzükből. Avagy nekem álságos az egész.

Mindegy. Elmondtam, amit akartam. Túltárgyalni felesleges.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.11.23. 05:30:42

@Frederick2: Bocs, srácok, de nincs olyan, hogy közszféra leépítése. Egy rohadt állami alkalmazottat sem fognak leépíteni. Kiszervezik őket külsős cégekbe, ennyi történik. Nem kevesebb melós lesz, csak a státusz lesz más. Így statisztikailag karcsúsítva lesz a büdzsé, de a valóságban nem.
Ez nem rossz dolog semmilyen szempontból. Egy rendkívül bonyolult és egyre differenciálódó rendszert kell fenntartani, és ezt nem kevesebb, hanem több emberrel lehet.

A cigányok esetében a megoldás a foglalkoztatás. A rendszeres munkát végző romáknál kevesebb a gyermekáldás. Munka az van, rá kell törni őket.

chrisred 2018.11.23. 05:35:44

@Mr Falafel: Meglepődnék, ha a természetvédelem vagy a műemlékvédelem területén dolgozókat külsős cégekbe szerveznék. Ezek a minisztériumi ágazatok teljesen az állam hatósági feladatainak a háttértámogatását végezték.

Frederick2 2018.11.23. 06:23:01

@Mr Falafel:

"A cigányok esetében a megoldás a foglalkoztatás. A rendszeres munkát végző romáknál kevesebb a gyermekáldás. Munka az van, rá kell törni őket."

A munkám során van módom a szegényebb rétegekkel is érintkezni, köztük (ritkán) cigányokkal is. Mindegyik kap valamiféle segélyt, a gyerekek után főleg. Néhányan azt gondolják, hogy a FIDESZ radikálisan hozzányúlt a segélyezési rendszerhez. Nem merészeli, mert akkor kitörne vidéken a prekariátus-felkelés, plusz szavazókat is veszítene jócskán.

Talán az lehetne valódi megoldás, ha a FIDESZ egy keménykezű programmal bekényszerítené a prekariátust (benne a cigányságot), a "putrik népét" (Puzsér) a munkaerő-piacra - építőiparba, vendéglátásba, kereskedelembe, meg még egy csomó munkaterületre. A prekariátus gyerekeit pedig, az általános elvégzése után, beterelni a szakmunkás-képzésbe.

Amúgy is megmondta Orbán: ez a (bér)munka társadalma. Lehet rühellni a bérmunkát, de a kapitalizmuson belül csak ezzel lehet elérni egy élhető dimenziót az egyénnek. A prekariátust nem dajkálni kell, ahogy a baloldal teszi, hanem azt mondani: megszoksz vagy megszöksz. "Nem kapsz segélyt, de kapsz munkát!" - ha pedig nem tetszik neki, el is hagyhatja az országot.

Mondjuk erre a közmunka-program is megfelelő eszköz lehetne, ha nem ilyen Pató Pál módjára csinálnák az egészet. Meg normális bért kapnának a közmunkások a 8 órára (lásd Toroczkai kritikája).

Deansdale 2018.11.23. 16:44:40

@Frederick2: moderáláskor olyasmi opciókat ad a rendszer, hogy 1 nap, 1 hét, vagy végleges tiltás, de csodálom hogy ezt az "áldozatok" oldalán nem írja ki a rendszer.

A véleménykülönbség sosem zavart, csak a személyeskedés. Nem akarom senkitől azt hallgatni, főleg a saját blogomon, hogy én miféle X és Y vagyok, amit ötvenszer mondtam el hogy nem vagyok. Bármikor leírhattad a véleményed a fideszről, azért legfeljebb vitába szállt veled valaki, de rólam inkább ne írj véleményt, se pozitívat, se negatívat.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.11.24. 13:33:11

@chrisred: Mindkét öcsémet a pénzügy szervezte ki anno. Hogy a népegészségügyi, népjóléti, bla-bla minisztériumok mit tudnak kiszervezni, azt nem tudom. Ugyanakkor kapitalizmusban élünk, tehát a vállalkozásba történő kiszervezés normális.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.11.24. 13:41:40

@Frederick2: A közmunkáért nem jár teljes bér. Az egy átmeneti megoldás, úgyis kell kezelni. Szépen vissza kell találnia mindenkinek a munkaerő-piacra.
Elmondom, most egy kiemelt állami támogatású projekt külföldi munkavállalóinak ügyes-bajos dolgait intézem. Már szervezzük a magyar munkaerőt. Nincs szakember. Villanyszerelő, esztergályos, hegesztő, lakatos, stb. Pedig nem éhbért ajánlanak nekik. Most vettem fel a kapcsolatot egy recruitment céggel, hogy hozzanak nekem Ukrajnából szakembereket. A magyarok nem kaphatóak semmire. A borsodiak például sírnak, de Miskolcnál messzebb nem mennének az országban, akkor inkább külföld.

Frederick2 2018.11.24. 15:03:53

@Mr Falafel:

Az egyik legnagyobb munkaerő-hiány az építőiparban van. Sok fiatal szakmunkás kiment külföldre. Ez még nem lenne baj, ha lenne utánpótlás; de mintha az elmúlt években kevesebb fiatal ment volna építőipari szakmunkásba. Vagyis nincs utánpótlás. Siófokon és Székesfehérváron már nincs szobafestő-képzés - mert nem jön össze az elegendő létszám egy osztály elindításához! Igazából én három lépést tudnék elképzelni: 1, valamilyen úton-módon visszacsábítani a külföldre kiment fiatal szakmunkásokat 2, vonzóvá tenni az építőipari szakmunkát a fiatalok számára 3, a prekariátus gyermekeit bevinni a szakmunkás-képzésbe.

Igen, azt tudom, hogy Ukrajnából hoznak be munkásokat.

Nem vagyok szakértő, inkább laikus. Így fenntartom a tévedés jogát.

A közmunka-program, oké, hogy átmeneti - de nem mindenkinek. Ismerek embereket, akik már azóta közmunkán vannak, amióta elindult a közmunka-program. A súlyos alkoholistákkal nem lehet tenni semmit. Az 50 000 Ft-os bér meg nem teszi motiválttá a közmunkást a közmunka rendes elvégzésére. Inkább az értelmesebbjét veszi rá, hogy a közmunka-programból átmenjen a munkaerő-piacra. Egy hölgy ismerősöm 3 évi közmunka után ment át a vendéglátásba - természetesen a normális kereset miatt. Persze, aki akar, ki tud belőle szállni...

"Egyetért-e azzal, hogy a közmunkások értékteremtőbb feladatokat és azért nagyobb megbecsülést, magasabb bért kellene, hogy kapjanak?

Az országban csaknem 150 000 közfoglalkoztatott végez munkát, s ezt a létszámot szeretné drasztikusan csökkenteni a kormány. A Mi Hazánk Mozgalom ezzel ellentétben két kategóriát vezetne be a közmunkában. Egy magasabb, legalább minimálbért elérő jövedelemért végzett értékteremtő munkát tenne lehetővé, ezzel segítve leginkább az alulfinanszírozott, kevés saját bevétellel rendelkező kistelepüléseket, ahol ezek a helyi dolgos kezek építik, gondozzák napról napra a közösségi életteret. A bér egy része a teljesítménytől függően mozgóbérként kerülne megítélésre. Azok részére pedig, akik különböző okok miatt alkalmatlanok más, építő jellegű munka elvégzésére, meghagyná a jelenlegi közfoglalkoztatási rendszert, mintegy kötelező jellegű kiindulási pontot a munka világába, de a motiválhatókat az első kategóriával ösztönözné, a magasabb bérrel, nagyobb megbecsüléssel sarkallná az egy szinttel előrébb lépésre, a minőségibb munkavégzésre. A Mi Hazánk elkötelezett a munka- és teljesítményalapú társadalom építésében, ezért a közfoglalkoztatottaknál is szorgalmazza a teljesítményarányos, differenciált bérezést."

(Mi Hazánk Mozgalom)

Frederick2 2018.11.25. 08:05:18

@Deansdale: Nézd, mit találtam. :P

A NACIONALIZMUS VISSZASZORÍTÁSÁT SZOLGÁLJA, HOGY NEM LEHET MOHAMEDET PEDOFILOZNI
azonnali.hu/cikk/20181121_a-nacionalizmus-visszaszoritasat-szolgalja-hogy-nem-lehet-mohamedet-pedofilozni

Jó, nem? Nesze neked liberalizmus!

Deansdale 2018.11.25. 11:35:36

@Frederick2: Na ez a fasizmus, indokot gyártani ahhoz hogy a máshogyan gondolkodóktól miért kell és jogos elvenni az alapvető emberi jogaikat.
(Konyhanyelven értem a fasizmus, nem a történelmi definíció szerint.)

Frederick2 2018.11.25. 11:55:48

@Deansdale: Meg táplálja a szokásos antinacionalizmus is. Az persze eszébe sem jut ezeknek a húgyagyúaknak, hogy ezzel pont egy másik ellenségnek tesznek szívességet, sőt, igazából a saját háborújuk elvesztéséhez is megvetik az ágyat. Segédkeznek hasznos idiótaként annak az európai radikális iszlámnak a megteremtésében, amely majd őket is lesöpri a történelem színpadáról. Nem csupán jakobinusok, hanem ostobák is. Komolyan: egy Robespierre-nek vagy egy Leninnek több sütnivalója volt, mint ezeknek.

(Szerintem a "fasizmus" szó helyett nyugodtan használd a "jakobinus" fogalmat. Nem csupán konyhanyelven, de eszmetörténetileg is illik rájuk. A "liberális" már nem.)

Deansdale 2018.11.25. 12:34:54

@Frederick2: A jakobinus jelzőt nagyon kevesen használják és még kevesebben tudják hogy mit jelent, én ezért nem szoktam használni. Meg kellene honosítani vagy elterjeszteni valami jó jelzőt arra a totalitárius, elnyomó és hazug mentalitásra ami az új baloldalt jellemzi.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.11.25. 21:04:36

@Deansdale: A liberális demokrácia a hitleri nemzeti és a sztálini szovjet szocializmus üzekedésének fattya.

Frederick2 2018.11.28. 08:38:36

@Deansdale: Mivel 1 évre kitiltottál a blogodról, kénytelen vagyok itt reagálni. : P Persze úgy. hogy ezen téma alatt picit se legyen OFF.

Írod odaát kommentben:

"Nem hiszek abban, hogy rászorulnánk a dörgölőzésre. Inkább Svájc példáját kellene követni, akkor is ha mi nem vagyunk olyan erősek - dolgozzunk keményen és majd megerősödünk. A történelmünk arról szól, hogy akárkihez is húztunk mindig megszívtuk, ideje lenne már a saját lábunkra állni. A saját erősségeinkre kellene játszani (pl. mezőgazdaság) és amellett tudatosan felszámolni a gyengeségeinket, szerintem ~20 év alatt olyan függetlenné válhatnánk mindenki mástól mint a pinty. Sőt, kis ésszel az import-export mérlegünket is a magunk javára dönthetnénk és stabil gazdagodási pályára állhatnánk. (Ebben pl. csak Trumpot kellene követni, ő éppen ezt csinálja az USA-val.) "

Érdekes, mert most ugyanazt mondod vissza, amit Kardos Gábor, Puzsér Róbert, Farkas Attila Márton vagy a "Tibi atya" team. Magyarország is lehet Svájc. Ami azért megmosolyogtató, mert igazából Kelet-Európában egyetlen ország sem Svájc. Ha pedig Románia, Szlovákia, Lengyelország, Csehország nem Svájc - majd akkor pont Magyarország lesz az.

Az, hogy Magyarország legyen Svájc, az szép gondolat, de geopolitikailag nem állja meg a helyét. Természetesen megfelelő politikával megerősödhet társadalmában, gazdaságában és kultúrájában - de mivel nagyhatalmak árnyékában van (Oroszország, EU), esélye sincs a függetlenségre. Ahogy a többi kelet-európai országnak sem. Svájcnak ott volt a bankrendszere, ami hozzásegítette őket, hogy átvészeljék a két világháborút, és ne érezzék meg a hidegháborút sem. Az USA-t hozni Magyarország részére meg elég nagy dőreség: 1, az USA nagyhatalom, így Trump-nak könnyű dolga van; 2, azért megnézem, Trump hogy oldja meg az amerikai állam kínai adósságát.

Deansdale 2018.11.28. 13:07:23

@Frederick2: 1 hét volt az, de ha valami nem stimmel akkor visszaengedlek manuálisan.

Frederick2 2018.11.28. 13:50:24

@Deansdale: Ha ragaszkodsz hozzá, "leülöm" az 1 hetet (amúgy sincs sok belőle vissza). Csak eszembe jutott valami a "Magyarország, mint Svájc" koncepció kapcsán. (Hisznek benne néhányan, én nem. Nem azért, mert rossz lenne - PISZOK JÓ LENNE! - hanem mert szerintem lehetetlen.) Mindegy, hétvégére csak vissza tudok menni a "fedélzetre". :)
süti beállítások módosítása