Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

CELEBRITY DEATHMATCH

2017. szeptember 23. 22:48 - Mr Falafel

celebrity_deathmatch.jpg

 

 

Na tessék, ezt kapjátok ki! Még el sem múlt az évszázad küzdelmének kikiáltott Mayweather-McGregor giga majomparádé okozta sokk és máris egy még annál is nagyobb tétben játszott mérkőzés pozőr purparléját szemlélhetjük. Napjaink két legelszántabb harcművésze, a szájkarate tíz danos mesterei, Donald Trump USA-elnök és Kim Dzsong-Un Észak-Korea pártfőtitkára, valamint számos magasztos tisztségek betöltője feszülnek egymásnak nem kisebb tétben, mint a Földbolygó atomsivataggá változtatása.

Miért éppen most? – Szerintem Kimnek nem tetszik Donald frizurája, én más okot nem látok. Egyszerűen nem elég szőke, hanem inkább sárga, ami ugyebár egyfajta gúnyként is értelmezhető, s mint azt tudjuk, Észak-Koreában a gúny tiltva vagyon, a gúnybűnözőket pedig kivégzik. Elég viccesen hangzik, de nem az!

Szóval, mi másért akarna Kim Dzsungel egy hatalmas hidrogénbombát felrobbantani, ha nem azért, hogy végérvényesen kiszőkítse Trump séróját, ami gúnysárga?  Az ENSZ-közgyűlés általános vitája alkalmából éppen New Yorkban tartózkodó Ri Yong-ho észak-koreai külügyminiszter minden kétséget kizáróan elmagyarázta, hogy főnöke a legnagyobb csendes-óceáni hidrogénbombát szándékozik bevetni akciója során.

Hol máshol lehet az ilyen földelpusztítós bejelentéseket tutira megerősíteni, mint az ENSZ-palotában? Összejöttek, písz, láv, de azért lesz bumm.

Válaszul Donald Trump újabb szankciók életbeléptetését helyezte kilátásba. Most úgy őszintén, milyen a már eddigieknél is súlyosabbakat? Nem engedik sütni a napot Phenjan fölött? Persze, lehet, hogy Trump először tréfának vélte, hogy Kim hidrogénezni akar, ezért egy tréfával válaszolt. Ezt némileg árnyalja a dél-koreai és japán miniszterek bánatos ábrázatja, de nem lehet tudni.

Aztán szólhattak az amerikai elnöknek, hogy ez a Kim gyerek nem annyira vicces. Elvégre vannak tanácsadói a jó Donaldnak. (De minek? – kérdezhetnénk.) Akárhogy is, végül eljutottunk a népi Korea teljes megsemmisítéséig. Hogy ezt mégis miként képzelte el a katonai szuperhatalom vezetője, azt nehéz lenne kisilabizálni.

Mert azt azonnal kizárhatjuk, hogy az USA atomot robbant, - mit atomot, egy petárdást sem! – a kínai kertek alatt. Igaz, hogy Kína eddig egy mukkot sem szólt, de abban biztosak lehetnek a szájaskodó felek, hogy ez nem jelent semmi jót egyik félre nézve sem. Arról nem szólva, hogy Phenjan másik szomszédja Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin Oroszországa.

Akkor azt nyugodtan kizárhatjuk, hogy következmények nélkül azon a környéken bárki is atommal dobálózhat. Ez nyilván vonatkozik Észak-Koreára is. Van viszont az USA-nak egy az atomnál is pusztítóbb fegyvere, a liberális demokrácia. A Nobel-békedíjas Obama például e fegyvert bevetve szétverte a teljes Közel-Keletet. Melynek máig ható pusztítása nyomán éppen születőben van az Európai Iszlám Birodalom.

Mondjon bárki bármit, az USA eleddig a demokráciaexportjával volt csupán képes valódi pusztítást véghezvinni. Igaz, tette mindezt jobbító szándékkal. Ebből viszont egyenesen következik, hogy a koreai rezsimnek nincs oka rettegni e fegyvertől, mert Amerika nem táplál irányukban olyan érzelmeket, amelyekben tetten lehetne érni a jobbító szándékot.

Akkor most mi lesz? Bunyóznak vagy sem? Mayweather és McGregor is egy éven át borzolták az idegeket, csépelték egymást üres frázisokkal, de a végén csak megütköztek. Ja, meg. Sikerült összehozniuk a világ legdrágább Mónika Show-ját. Nem is tudom, ők voltak a szánalmasabbak, vagy mi, akik végignéztük.

Donald és Kim hasonló koreográfia szerint haladnak eddig. Reménykedjünk benne, hogy az összecsapásuk is pont úgy nem szól majd nagyot, mint a másik kettőé. Annyiban azért neccesebb a téma, hogy ezek nem bandázst burkolnak kesztyűvel, hanem maghasadást rakétabevonattal. Viszont a globális felmelegedés problémája azonnal megszűnne, amint beköszöntene a nukleáris tél.    

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr2312889112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása