Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

CSEH LACI – A NEMZEDÉKRE SZABOTT BÁLVÁNY

2017. augusztus 03. 23:49 - Mr Falafel

„Bálványok bámulnak bambán - e nemzedékre szabva

Fizetési cetlijük a szemedbe lóg”

/Rolls Frakció: Jólét/

 

 

Olvasom a sporthíreket és megdöbbenek. Lemondott az úszószövetség elnökségi tagságáról Cseh László. A kommentekbe belenézve látom, mások is megdöbbentek, nem csak én. Igen ám, de az én döbbenetem nem annak szól, hogy most lemondott, hanem annak, hogy egyáltalán még tagja volt a testületnek. Hogyan? Miért? Miként?

Mielőtt azonban bővebben kifejteném, miért is értetlenkedek úszóbajnokunk e mostani lépésén, ejtenék pár szót a nemrég lezajlott vizes VB-ről. A rendezés csillagos ötös volt, kétség nem férhet hozzá. Na, de miért kellett Seszták államtitkárnak a záró ceremónián tartott beszéde előtt bevennie a fogalmazásgátló tablettát? Ha csak annyit mondott volna, hogy Döm-dödöm, döm-dödöm, dömdö-dömdö- döm-dödöm, azzal kevésbé vált volna nevetségessé.

Mindegy, nem Seszták miatt térek ki a VB-re. Ott volt ez a Chad le Clos gyerek, meg a Milák Kristóf is, ketten jó sok interjút lenyomtak. De, hogy mindkettőjüknek Cseh Lászlós rémálmaik voltak vagy két napig, az biztos.

Riporter: Kristóf, milyen érzés, hogy Cseh Lacival úszhatsz egy medencében?

Milák: a semmibe réved.

Riporter: Kristóf, ugye, Cseh Laci a példaképed?

Milák: a semmibe réved.

Riporter: Kristóf, ugye, téged a példaképed, Cseh Laci nagyon inspirál?

Milák: riporterre néz, magában azt mondja: a kurva anyád, te idióta, ismét a semmibe réved.

Riporter: Kristóf, de ugye, Laci nektek, fiataloknak nagy példakép?

Milák: szemével fürkészi a környéket, hol találhat egy baltát, hogy az idióta riporter fejébe állíthassa.

Végül a huszadik interjú kétszázötvenedik „Cseh László példaképes” kérdésére Milák Kristóf elmondja, hogy neki nincs egyetlen példaképe, de neki amúgy is legyőzendő ellenfelek kellenek most, nem pedig imádható bálványok. Válaszára a riporter bután néz.

Chad le Clos-szal ugyanez. A riporter felhívja a kommentátori állásba az újdonsült világbajnokot és nem afelől érdeklődik, hogy mit érez most, hogy van és hogy van a családja, hanem megpróbálja az olimpiai bajnokkal éljeneztetni Cseh Lacit. Asztakurva!

És most térjünk vissza az eredeti hírhez: lemondott ez a példakép, ez a nemzedékre szabott bálvány, akinek a fizetési cetlije nem lóg a szemünkbe, mert azt gondosan elrejtette.

Szóval, az úgy volt, hogy az összes magyar úszó, már, akinek van neve, Katinka mellé állt a szövetségen belüli reformok sürgetésében. Akik kussoltak: Jakabos (nem gond, agyhalott szegény), Kapás Bogi és Cseh Laci. Az összes többi, a jó fej Kozma, Bernek, Verrasztóék, Gyurtáék, Bohus, stb viszont változást várt.  

Na, most történt egyszer a Gyárfás érában, hogy a keresztapa bácsi úgy döntött, mostantól kell neki egy sportoló, aki az elnökségben azt a szerepet játssza, hogy ő ottan a sportolókat képviseli. Ez ám a demokrácia! - mondják majd. Úgy is lett. Az örökzöldeket (fenyő) nem kedvelő Gyárfás elkezdte felépíteni Cseh Lacit, mint sportolói érdekképviselőt. Annak rendje-módja szerint bekerült az elnökségbe, szép fizetéssel természetesen. Cserébe úgy kellett tennie, mintha több esze lenne, mint a sarokban a fikusznak, ami bólogatásban és bamba mosolyban nyilvánult meg.

Ugyanis Cseh László sportolói érdekképviselői minőségében az évek alatt mindösszesen nulla sportolóval állt szóba. Eggyel sem! Soha nem is gondolta senki, hogy neki éppen Cseh Lászlóhoz kéne fordulnia, mert ő majd nagyon segíteni fog. Ha az úszókat egy iskolai osztályként fogjuk fel, akkor Cseh Laci volt a nyalis, a stréber, az oszifő kedvence, aki beárulta, ha a pad alatt majszoltad az uzsidat, vagy a WC-ben írtad meg a házi feladatot.

Hogy emellett, - vagy ennek ellenére – egy remek sportoló, azt sohasem vitatnám. Csakhogy az ő elnökségi tagságának költségeit úgy fizették, hogy soha nem dolgozott meg érte, és ez valahogy nem illik egy nagyszerű sportoló, egy példakép jelleméhez.

Amikor Katinka először megfogalmazta a súlyos szakmai hiányosságok miatti aggodalmát, Csehnek kellett volna lennie az elsőnek, aki mellé áll, elvégre több százezer forint fizetést kapott ezért. Ehelyett a mi Lacink sunyin lapított.

Ez a kis szarházi végiglapította az egész elnökváltást, s amikor többen Gyárfás kitartottjai közül lemondtak, ő maradt. No, nem egyedül csillantotta fel jellemének ilyen oldalát. Vele tartott Wladár Sanyika, Becsky András, Danks Emese, Dr. Török Enikő és Törös Károly is. Gyárfás idejéről visszamaradt taposóaknák.

Danks Emese: Gyurcsány Ferenc szóvivője, jelenleg a Vasas SC kommunikációs elnökhelyettese. Nem Bienerthtel barátkozni választotta be a Gyárfástalanított egyesületi lobbi. Ugyebár Bienerth a kormány embere, akit utálni kell.

 Wladár Sándor, Becsky András és dr. Török Enikő: Gyárfás 2015-ben vette a szárnyai alá őket. A keresztapa feltétlen hívei.

Törös Károly: alkoholista, gyűlöli Hosszú Katinkát, részegen ő pofázta ki, hogy Kiss László megúszott pár nemi erőszakot, de egyszer azért elítélték. Gyárfás feltétlen híve.

Nem elnökségi tag, de Bienerth ellen áll ki Risztov Éva olimpiai bajnok hosszútávúszó is. Az ő attitűdje érthető, elvégre Bienerth az ő számára a Fidesz fallosza, amivel neki meg kell küzdenie a mindennapokban Kósa Lajos megszöktetett feleségéért.

 

Ami némileg árnyalja a képet, az Szabó Joe személye. Nem nevezném Gyárfás emberének, sőt. Ennek ellenére felszólalt Bienerth módszerei ellen. Nos, az tény, a teljes pénzügyi átvilágítással az új elnök nem szerzett barátokat. Az egyesületeknek juttatott csúszópénzek a kussolásért most szépen felbukkantak és úsznak, mint szar a vízen.

 

Ebben a társaságban találhatjuk a példaképet, az úszóbálványt, aki most sem szólt egyetlen szót sem a sporttársai érdekében. Abban bízhatunk csak, ha a sportolói érdekképviselet továbbra is marad a Magyar Úszó Szövetség elnökségében, akkor olyan embert szavaznak be maguk közül a sportolók, aki tesz is valamit értük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr1712718364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása