Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

HALÁLKUFÁROK

2017. július 13. 22:40 - Mr Falafel

Jól emlékszem, a Gyurcsány-Bajnai érában történt olyan halálesetekre, amikor a beteg azért halt meg, mert az akkori új szabályozás szerint nem volt tiszta, melyik kórház köteles fogadni az ellátásra szorulót. A gyakori elhalálozások olyan nagy hatással voltak a 2010-es választásokra, hogy egyetlen baloldali szavazó sem szavazott a Fideszre.

Szóval, volt az, hogy heti rendszerességgel jöttek a hírek halálesetekről, ellátás akadozásáról a tarthatatlan szabályozás miatt, mégsem háborodott fel egyetlen baloldali szavazópolgár sem. Sőt, mindent a legnagyobb rendben lévőnek tartottak. Pedig CT és MR sem volt ám fele ennyi sem, mint most! Hogy a lélegeztetőgépekről már ne is beszéljünk!

Az akkori kormány kórházakat záratott be, amelynek nyomán a mainál 40%-kal kevesebbet kereső kórházi alkalmazottak százainak szűnt meg a munkahelye. Ez sem érintette meg a baloldali szavazópolgár lelkét.

Aztán itt volt nemrég szegény Nagy György, televíziós műsorvezető, szerkesztő halála. Azt megelőzően ömlött a baloldali sajtóorgánumokból a szitok, hogy ez a mocskos Fideszes köztévé nem hosszabbított szerződést Gyurival, aki pedig a leghitelesebb televíziós személyek egyike. Mindennek elmondták kormányt, Orbánt, a köztévé vezetőségét, a nem baloldali embereket általában is.

Aztán Nagy György meghalt. Kiderült, hosszú küzdelemben maradt alul a rákkal szemben. S bár ő dolgozott volna tovább, rendkívüli módon megromlott fizikai állapotára tekintettel az MTVA orvosi stábja nem javasolta a nagyobb terhelés engedélyezését, ezért a munkáltató a nyugdíjazása mellett döntött. Abszolút helyesen.

Szegény műsorvezető csalódott volt, mert nem óhajtotta elfogadni állapota visszafordíthatatlanságát. A családja szerint is hagyni kellett volna meghalni a képernyők előtt a csont és bőr vékonyságúra lefogyó, elhalványult embert. Akkor már tudta, kb mennyi ideje van hátra, mert orvosai közölték vele a fájdalmas hírt.

Nem hiszem, hogy helyes lett volna hagyni belehalni a munkájába. Együtt érzőbb biztosítani a lehetőséget, hogy utolsó heteit (!!!) a családjával és barátaival tölthesse. Kedveltem Nagy Györgyöt, és azt hiszem, én is hagytam volna a szerettei körében meghalni.

Most pedig itt a legújabb hullagyalázás a baloldal részéről. Súlyos keringési rendellenesség eredményezte komplikációk következtében elhunyt egy kislány. Történetét úgy tálalta a baloldal, hogy a gyermek halálának oka a kormány volt, amelyik nem telepít minden panellakásba CT-t és MR-t. Bizony, mert az jár mindenkinek, alanyi jogon! Hogy máshogy?

A horrortörténet úgy szól, hogy a gyermeket felnyitott mellkassal kellett áttolni hordágyon egy másik kórházba, mert CT-zni kellett volna, az meg nincs a kardiológiai intézetben. Ebbe a talicskázásba halt bele. S ha lett volna CT, bizonyosan élve marad.

Ebből egy szó nem igaz! Egyetlen kurva szó sem! Viszont az eset kiválóan alkalmas arra, hogy a zsigeri gyűlölködő baloldali szavazókat, a lumpenmagyarokat hergelje, s ők okádják a mocskot az internet minden lehetséges felületén, meggyalázva ezzel annak a szerencsétlen gyermeknek az emlékét.

Csuhaj Ildikó, az újságírás nősténycsótánya a mai kormányinfón már miniszteri szintű lemondások felől érdeklődött Lázárnál. Állítólag megszólalt a nagymama is, aki szívszorítóan ecsetelte az egészségügy siralmas helyzetét, s földöntúli fájdalmát juttatta kifejezésre unokája halála okán. Megértjük, mert el kell fogadnunk, hogy egy ilyen veszteség bizony elveszi az ember eszét.

A valóság az, hogy a kislány egy súlyos szívfejlődési rendellenességgel született. Az elmúlt években tíz alkalommal volt szükség szívsebészeti beavatkozásra élete megmentése érdekében. Műtéteinek egy részét Budapesten, más részét Münchenben végezték. Az utolsó beavatkozásra Budapesten, a kardiológiai intézetben került sor. Nagyon súlyos állapotban volt, a keringése összeomlott, az újabb műtét sem eredményezett állapotjavulást, ezért műszívkezelést kapott, lélegeztetni kellett.

A műtét utáni 16. napon a vérzés mellett idegrendszeri tünetek is jelentkeztek, ezért a neurológiai konzílium koponya CT-re rendelte a gyereket, amit a Heim Pál Gyermekkórházban végeztek el. Az ilyenkor általános, igen jelentős vérzés miatt a mellkast nem zárták vissza. Ám ez nem azt jeleni, hogy feltárt mellkassal tologatták az utcán, mint azt a balliberális sajtó hazudja. A "nyitott mellkas" egy orvosi terminológia. Azt jelenti, hogy a bőrt összevarrják, azonban a további esetleges műtétek miatt a csontos vázrendszert nem kapcsolják össze. Szó nincs tehát arról, hogy a betegnek nyitva van a mellkasa!

A kardiológiai intézet igazgatója elmondta, a betegek CT-be való eljuttatása rutin orvosi feladat, amelyre a kardiológiai intézet fel van készülve. Korábban azt is nyilatkozta, hogy heti hat-nyolc alkalommal történik ilyen szállítás a CT-hiány miatt. Jelen esetben sem lépett fel semmilyen szövődmény. A beteg állapotát a CT-hiány semmilyen módon nem befolyásolta.

A CT-vizsgálat eredménye megállapította, hogy a kislány súlyos, roncsoló agyvérzést kapott, ami miatt a műszívkezelés folytatása ellehetetlenült. A véralvadásgátló-kezelést is meg kellett szüntetni. Ebben az állapotban a gyermek a saját keringésére nem tudott támaszkodni a továbbiakban, elhalálozása megakadályozhatatlan volt.

A főigazgató kifejtette, hogy a CT-vizsgálat segítségével derítettek fényt a tényre, hogy a műszívkezelés sem fenntartható. "Egy olyan zsákutcába kerültünk, amely végül is a gyermek halálát okozta".  A kislányt keringéstámogató eszközökkel sem volt lehetséges életben tartani - mondta Ofner Péter. A gyerek abban az esetben kerülhetett volna fel a szívtranszplantációs listára, ha stabilizálni tudták volna az állapotát műszívkezeléssel.

Tehát az, hogy a kardiológiai intézetben van-e CT-berendezés vagy nincs, az a gyermek állapotát, sorsát nem befolyásolta semmilyen módon. Ezek a tények. Innentől minden baloldali politikai támadás alaptalan, aljas és ostobaság. Ahogy az lenni szokott.  

Számomra a leginkább az felfoghatatlan a történet(ek)ben, hogy miként lehetnek emberek ennyire érzéketlenek mások fájdalma iránt, hogy azt használják fel politikai haszonszerzésre. Ráadásul egészen nyilvánvaló, hogy egy eleve kudarcra ítélt kísérlet, mivel az ideológiai álláspontok oly mértékben vannak becsontosodva, hogy a politikai nézetváltás egyszerűen elképzelhetetlen. Miért hát?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr6812662421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása