Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

AZ ETHNIKAI HOMOGENITÁSRUL

2017. március 03. 22:53 - Mr Falafel

Nem könnyű erről a tárgyterületről beszélni egy olyan országban, amelyikben a társadalom jelentős része retardált (értsd balliberális). Ahol emberek képlékeny szabályok alkotta párhuzamos valóságban élnek, amely intoleráns, agresszív és stigmatizáló. Egyrészt azért nem, mert az egyes diszciplínák mást és mást értenek azon fogalmak alatt, amelyekben szerepel az etnikum szavunk. Másrészt azért nem, mert a „politikai kultúra” magának vindikálja a szemantikai interpretációkat.

Nem tartom tehát szerencsésnek, Orbán Viktornak az iszlám térhódításával szembeni kiállása során megfogalmazott mondatát, amelyben elhangzik az „etnikai homogenitás” kifejezés. Akkor sem, ha egyébként abszolút helyesen alkalmazta. Ahol nyálcsorgató idióták a bamba pofájukkal naphosszat azt lesik, hol, mikor és mit érthetnének félre, s csaphatnának abból patáliát, meg kell gondolni, mit ejtünk ki a szánkon.

Én kivételezett helyzetben vagyok, a két leginkább érintett diszciplína felhatalmazott ismerője vagyok. Magyarul rendelkezem embertudományi és jogi diplomával egyaránt. Így segíthetek a nagyszámú értetlenkedőnek egyrészt megérteni a helyzetet, másrészt bemutatni a balliberálisok bigott együgyűségét.

Az embertudományok, szebbik nevén társadalomtudományok az „etnikum alatt történelmileg kialakult, közös nyelvvel, kultúrával és hagyományokkal rendelkező közösséget értenek. Sem a nép, sem a nemzet szavak nem fedik az etnikum jelentményét, mert az előbbi a lakosságot, "az embereket" jelöli, utóbbi pedig politikai fogalom”. A nemzet terminológiájával vitatkoznék, de erről majd később.

A Magyarországon élő embereknek van közös nyelve, a magyar. Vannak közös hagyományai, tehát egységes kultúraként szoktak minket emlegetni. Bármerre járunk is a világban, mindenhol magyarként emlékeznek meg rólunk. Formálisan és informálisan is.

Ugyanakkor a jog ismeri a nemzeti és etnikai kisebbség fogalmakat, s itt az etnikai kisebbség definíciója jelentősen eltér a társadalomtudományi értelmezéstől. Nemzeti kisebbség alatt egy adott állam területén kisebbségben élő olyan népcsoportot értünk, amelynek tagjai nem a többségi nemzettel azonosulnak, hanem egy olyan másik nemzettel, amelynek van saját állama (anyaország), nyelve és kultúrája. Ezzel szemben etnikai kisebbségnek olyan népcsoportokat nevezünk egy adott állam területén, amelyeknek nincs saját állama (anyaországa), egységes nyelve.

Nemzeti kisebbség Magyarországon a szlovák vagy a sváb, míg etnikai a cigányság. Különleges státusza van a hazai zsidóságnak, mert ők a háború után vallásként határozták meg magukat és kifejezetten kérték, hogy ne vegyék fel őket a nemzeti és etnikai kisebbségek listájára, ahol egyébként jogilag etnikumként szerepeltek volna, mert nincs egységes nyelv, a héber és jiddis egyenrangúan létezik. A nemzeti és etnikai kisebbségeket együtt összefoglalóan nemzetiségeknek nevezzük.

Viszonylag könnyen belátható, Orbán abban a kontextusban milyen értelemben használta az etnikai homogenitás kifejezést. Értelmes és tisztességes ember kizárólag a társadalomtudományi értelmezésnek megfelelően érthette, másképpen sehogyan sem, hiszen nekünk, magyaroknak van anyaországunk, egységes nyelvünk, tehát jogi értelemben nem etnikum, hanem nemzet vagyunk.

Ehhez képest vég nélküli azon megnyilvánulások száma internet szerte, amelyekben emberek arról számolnak be, hogy bennük bizony többféle nép vére csörgedez. Egyszerre kunok, cigányok és szlovákok, vagy zsidók, svábok és örmények. Sőt, még ezeknél is elképesztőbb állításokat tesznek. És a többi idióta lájkolja, megosztja, éljenzi őket.

Szerencsétlen szellemi éhenkórászok! Tudjátok, utoljára kik gondolták azt, hogy vérségi alapon megkülönböztethető egy nemzet? Hogy létezik a vérségi alapon levezethető származás, s ha a vér „tiszta” marad, egy felsőbbrendű faj hozható létre? Tudjátok, troglodita barmok? A nácik! Bizony!

A galtoni elméleti eugenika továbbgondolásaként a gyakorlatban is felváltották a természetes szelekciót a társadalmival, vagyis egy tudatos és célzatos fajelmélettel. Ennek esett áldozatául sokmillió zsidó és más nemzetek fiai egyaránt. A nemzetiszocialista állam bukásával az eugenika feledésbe merült. S hogy éppen a balliberálisok élesztik újjá, azon nem csodálkozom.

Ennek az emberi lettel összeegyeztethetetlen vallásnak, a baloldali liberalizmusnak a hívei nem tudják, hogy a nemzet eredeti jelentése nem orvosi értelemben vett vérségi alapú. A magyarság a törzsi-nemzetségi időkben exogám, tehát közösségen kívülre házasodó társadalom volt. A családot egyaránt alkották a vérszerinti (konszangvinikus) és a házasság útján szerzett (affinális) rokonok.

Vagyis az ősmagyarok sosem voltak tisztavérűek a szó nácik és balliberálisok által használt értelmében. A Szent István alapította állam is ezt a hagyományt követte, vagyis kifelé házasodott. Ám ettől nemhogy nem vesztettük el a magyarságunkat, hanem éppen hogy megerősítettük. A magyar társadalom ugyanis nem a vitatható genetikai rokonságra alapoz, hanem az identitásra.

Az identitás a kultúrám iránt érzett olthatatlan szerelem. Ettől vagyunk magyarok, a kultúránk iránti érzelmünk által. Így leszünk etnikailag homogén társadalom. Ezt mondja a tudomány, de ezt érezzük legbelül is mi, magyarok. A balliberálisok meg ott tartanak, hogy megpróbálják összerakni magukat a kétes családfájuk alapján cigányból, kunból, örményből és pirézből. A lényeg, hogy ne legyenek része egy etnikailag homogén társadalomnak, hogy magyarázni legyenek képesek visszataszító jellemvonásaikat, groteszk létüket.           

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr3112310819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tireless treehugger 2017.03.07. 21:51:00

>>Bármerre járunk is a világban, mindenhol magyarként emlékeznek meg rólunk.
>>Formálisan és informálisan is.

nem feltétlen, mivel akik utaznak azok több útlevéllel szoktak rendelkezni.
az informálisban pedig sokkal jelentősebb a népcsoport ahova tartozol, pl kelet európai német, azon belül sváb, azon belül baranyai. a magyar egy itthon erőletetett kifejezés, külöldön csak egyszerűsítés és lerázás céljából használatos. nagyon sok ország amúgy sem tud mit kezdeni a nacionaizmussal, egy kolumbiai franciából jött mulatt bambán nézre rád ha kolumbiainak neveznéd, de még az őslakos sem az hanem valamelyik törsz/nép fia.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.03.07. 22:14:04

@és ma mi jót tettél?: A francba, csak én vagyok ilyen maradi, hogy egy útlevelem van? A nacionalizmust csak a liberotalibánok nem értik.

tireless treehugger 2017.03.07. 22:48:10

@Mr Falafel:

a nacionalizmus európai találmány, belső használatra.

nézd meg afrikát mint egy tipikus antináci példát, nagy nehezen határok közé darabolták/szorították őket, hát nem egyből únióvá szerveződnek nyitott határokkal?

a talibán nagyon aranyos, tanítanak, harcolnak, felszabadítanak. che guevara reinkarnáció avagy az önfeláldozó álmodozókat nem lehet kiírtani, életünk szerves része, mifelénk szabadságharc és nagymagyar oktatás nemzethy pátosszal leöntve fut. mi közük a liberókhoz?, nagyjából semmi, csak lopják a libsik általuk is használható ötleteit.

attól még aranyos az iróniád, igazi művészet, akadt is olyan hülye aki rákattant, belinkelte, azért tévedtem ide..

Deansdale 2017.03.08. 07:28:39

@és ma mi jót tettél?: "a nacionalizmus európai találmány, belső használatra"

Jaja, mert a világon senki nem szereti a népét, csak a hülye rasszista fehérek. Japánban például azt sem tudják mi az a nacionalizmus.

Azok nem tudják mi a nacionalizmus, akiknek nincs népe és nincs hazája. A be- és kivándorlók, a menekültek, a "kolumbiai franciák", meg az ilyenekből álló olvasztótégelyek (melting pot), mint az USA. Sajnos a balos vezetés az európai nemzetállamokból is ilyen moslékországokat csinál, többek között azért, hogy a nemzeti érzést kiölje az emberekből, de ezt a folyamatot a legkevésbé sem nevezném előremutatónak. Nagy vérengzéseket készítenek elő a Merkelek és Junckerek, és közben erősen náciznak mindenkit akinek ez nem tetszik.
Viszont azt még ennél is hajmeresztőbbnek tartom, hogy a magyar hazaszeretetet az iszlám terrorhoz hasonlítod. A világ jelenleg pont az ilyen elvtelen, gerinctelen szofisták miatt tart a szakadék felé.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.03.08. 08:10:52

@és ma mi jót tettél?: "attól még aranyos az iróniád, igazi művészet, akadt is olyan hülye aki rákattant, belinkelte, azért tévedtem ide."
A poszt iróniája az olyan szellemi éhenkórászokra irányul, mint amilyen te is vagy.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.03.08. 08:40:45

@és ma mi jót tettél?: Szürreális baromságokat írsz a való világ elemeit beleszőve. Tipikus liberálzombi vagy.

A nacionalizmus, mint minden értelmes gondolat a világon, Európából indult. Az európai kultúra az emberi civilizáció csúcsa. Az USA és Ausztrália, bár földrajzilag elkülönül Európától, szintén az európai kultúra része. Az USA-ban a nacionalizmus neve patriotizmus. Mivel mindennek a világon a fehér, heteroszexuális férfiak adtak nevet, hiszen minden tudás a fehér, heteroszexuális férfiaknak köszönhető, nem nagyon releváns, mit gondolnak erről törzsi körülmények között élő niggerek.

Afrikáról láthatóan csupán annyit tudsz, hogy egy kontinens. A törzseket az ENSZ égisze alatt megálmodott határok mentén elszakították, illetve más, ellenséges törzsekkel egy állam területén élni kényszerítették. ezért Afrika ma is törzsi háborúktól szenved. A törzsek törzsi-nemzetségi leszármazást, vagyis nációnkénti elkülönítést tartanak számon, ergo olyan vérnácik, hogy te azt elképzelni sem tudod az iskolázatlan liberotalibán fejeddel. Unió? Ezeket honnan veszed? Onnan, ahonnan azt is, hogy mindenki, aki utazik, több útlevelet használ?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.03.08. 08:46:48

@Deansdale: Azért az a"kolumbiai franciák" ütős, lássuk be.

hernyóhergelő kukacugrasztó kéregféregméreg 2017.03.08. 12:46:52

@Mr Falafel: Neki két útlevele van, ahogy a családjában is mindenkinek, a gójok meg nem számítanak.

tireless treehugger 2017.03.08. 22:46:23

@Deansdale:

a japán az egy nép, ezer év elzártság önálló népet eredményezett. hozz más példát, ez rossz.

az iszlamizmus teljesen ugyanaz mint a magyarkodás. önazonosság keresése mindenféle idejétmúlt hazudós mesekönyvek alapján, csak az iszlámnak volt rá 1500 éve, a magyarnak meg csak 150 éve találták ki még a nyelvüket is, ez így pédául csak tizedrésze, viszont tízszerese a szlováknak tehát akkor most mélyre szívod a levegőt és átérzed a "magyarság" történelmi távlatait.

Deansdale 2017.03.08. 22:50:33

@és ma mi jót tettél?: na haver te ma biztosan tettél valami jót, ugyanis nevettem egy jót a kommenteden :)

tireless treehugger 2017.03.08. 22:52:24

@Mr Falafel:

>>... A törzseket az ENSZ égisze alatt megálmodott határok mentén elszakították,....

huh, ensz a 19.században, anyám borogass.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.03.09. 07:40:26

@és ma mi jót tettél?: te szerencsétlen hülye, nézd már meg, mikor nyerték el függetlenségüket ezek a majomemberek! Amíg gyarmat voltak az emberi faj felügyelete alatt, nem voltak balhék.
süti beállítások módosítása