Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

NOMEN(TUM) EST OMEN

2017. február 24. 21:40 - Mr Falafel

„A név előjel”. A latin mondás szerint valaminek az elnevezéséből következtethetünk arra, milyen cselekvések és történések mozgatója lehet a név viselője. Azt hiszem, a Momentum Mozgalomra a mondás tökéletesen megfeleltethető. A pillanatért feláldozták az örökkévalóságot.

A Momentum példázza leginkább, miként fertőzi meg az emberi társadalmat szűklátókörűséggel, kisszerűséggel, sunyi számítással, a bármi áron ártani akarással a liberális demokráciának nevezett gyilkos vírus. Civilizációnk gyökerein át felszívódva hatolt egyre feljebb, hogy a lombkorona friss hajtásain lakmározhasson, hogy a jövő generációk lelkét rághassa.

Íme, az eredmény: A Momentum Mozgalom. Torz értékrendű fiatalok, akik a valóságshow-kon felnőve azt a tapasztalatot szívták magukba, hogy az öt perc hírnévért semmit sem drága feláldozni. Akik a romkocsmákban olcsó lőrét szürcsölve ízlelték meg a következménynélküliség mámorító érzését.

Pitiáner tyúktolvajként orozták el nemzedékek örök álmát. Általuk feledhetetlen pillanatokkal lettünk szegényebbek, s keserű tapasztalatokkal gazdagabbak. A legfontosabb tanulsága e történetnek az, hogy a Budapest belvárosa aszfaltjának meddő talajában tenyésző őrület képes a terjeszkedésre, szárba szökkenni, szirmokat bontani és nektármérget csepegtetni mindennapjainkba, ha nem álljuk útját időben.

Nem tudom, a minap bejelentett döntés ennek jegyében született-e meg, s ha igen, akkor eléri-e a célját. Visszavonjuk az olimpiai pályázatot konszenzus hiányára hivatkozva, s ez által a népszavazás is okafogyottá vált. „Tarkón lőtték az olimpiát”, mondta egyik olimpikonunk, és igaza volt. Én úgy érzem, ebben a pályázó budapesti közgyűlés és a kormány is aktívan részt vett, felelősségük vitathatatlan.

Ugyanakkor egyetértek a kormánnyal és a pályázókkal abban, hogy a baloldal konszenzusból történő kihátrálásával, a minden bizonnyal sikeres aláírásgyűjtéssel és a hetek óta tartó negatív kampánnyal a balliberális médiumokban, súlyos presztízsveszteséget szenvedtünk el, melyből fakadóan elsődleges feladat csakis a kármentés lehet.

Egységes kiállás nélkül nem kandidálhatunk olimpia rendezésére. Ezt az egységet én nem nevezném nemzeti konszenzusnak. Több okból sem. Az egyik ok, hogy a balliberálisoknál a nemzet pejoratív értelmű szó. Ők internacionalisták, globalisták, európaiak, állításuk szerint egy magasabb társadalmi szint, egy fejlettebb értékrend képviselői. Másik, hogy egy évvel a választások előtt, egy új politikai párt kormányellenes antréját (hatásos belépő) követően aligha fogékony a politikai elit bármiféle konszenzusra.

Én harcos lelkületű ember vagyok, ezért a népszavazás kiírására voksolnék. Azonban azt én is képes vagyok belátni, egy az olimpiát akarók által megnyert népszavazás nemhogy a társadalom egységét nem fejezné ki, de kifejezetten az ellentétek elmélyültségéről adna számot. Józan gondolkodás mellett a baloldal is könnyen beláthatná, ezt a népszavazást sosem nyernék meg. Érvénytelen és eredménytelen lenne, mert a jobboldal és az olimpiapártiak távol maradnának a szavazóurnáktól. Pont úgy szabotálnánk el az ő kezdeményezésüket, ahogy ők szokták másokét. Elismerem, nem túl elegáns módszer, de hatásos, mint azt tapasztalhattuk.

Ám még ekkor is ott lenne több százezer budapesti szavazat, azok voksai, akik határozottan elutasítják az olimpiát. Jó, az is igaz, hogy csak akkor, ha nem ők kampányolnak vele, de ez most mellékes. Mellékes az is, hogy a BOM (Budapesti Olimpia Mozgalom) tizenöt, a magyar gazdasági életben meghatározó szerepet játszó vállalat, valamint sikeres cégvezetők, média szakemberek, elismert közéleti személyiségek, és híres sportolók százfős csoportja kezdeményezésére alakult meg 2005 november 24-én. A mozgalom hangsúlyosan politikamentes közhasznú egyesületként határozta meg magát, mely egy budapesti olimpia megrendezésének lehetőségéért fejti ki tevékenységét. Mint arra jól emlékszünk, 2006-ban a Gyurcsány-kormány is megkereste őket, midőn a szocik akkoriban a 2020-as olimpiára készültek kandidálni.

Nincs jelentősége annak, hogy néhány hónapja a budapesti közgyűlés egy LMP-s ellenszavazat és egy DK-s tartózkodás mellett egységesen állt ki az olimpia megrendezéséért. Mit sem számít, hogy a szocialisták himnuszokat zengtek az olimpia áldásairól, amelyekben országunk lakossága részesülne a megrendezéssel. A jelen helyzetben ez nem tapasz fájó sebeinkre.

Egyszóval szamárság lenne tovább erőltetni az olimpiai álmot, mert minél tovább tesszük ki a politikai mészárszék dühöngésének, annál inkább sérül az eszme, és ezt mi, a sportért, a nemes küzdelemért rajongók nem szeretnénk.      

Mi nem. Ellentétben azokkal, akik nem egyszerűen a budapesti olimpia lehetőségét szeretnék mindörökre kitörölni a magyarok emlékezetéből, de magát az élsportot is. Nem véletlen, hogy a „NOlimpia” jelszó mögött felsorakozók jelentős része a különböző internetes portálokon, illetve médiákban úgy nyilvánult és nyilvánul meg, hogy az élsport finanszírozását meg kellene szüntetni. És – tádááám! – lélegeztető gépre kell költeni az így megtakarított pénzt. Emlékszünk még, kik akartak mindenből lélegeztető gépet venni? – Ha nem, ejtsünk róluk szót!

Jól emlékszem, ugyanez a felhergelt csőcselék akarta megszüntetni az egyházak állami finanszírozását is. Akkoriban az SZDSZ nevű párt mögé felsorakozva, most az SZDSZ-t alkotó „értelmiség” kölykeinek mozgalma mögé állva akarják megfosztani a többségi társadalmat a szociális biztonságtól és a mentális épüléstől. Az állam, mint egységes intézményrendszer a társadalom stabilitását igyekszik megóvni. A mentális stabilitáshoz fontos a testi és lelki épülés biztosítása egyaránt. Így, bár én magam vallástalan vagyok, egyetértek azzal, hogy az államnak kötelessége finanszírozni az egyházakat és az élsportot. 

A kormányoldalon folyamatosan megy az SZDSZ-ezés. Pedig ezek nem is… - mondják egyesek. Mit nem is? A Momentum egyik alelnöke Mécs Imre kisebbik fia, aki oldalas blogbejegyzésben értekezik arról, mennyire rühelli a vidékieket. Tipikus SZDSZ-es mentalitás. Azok, mármint a Momentumosok szülei sem tudtak soha országos bázist kialakítani, mindig a Budapest belvárosának pártja voltak. Abban is biztos vagyok, ha jobban utánanéznénk a mozgalom többi vezetőjének, további SZDSZ-es szülőket találnánk.

Kisebb intermezzo: A most Arany Medvét nyerő Enyedi Ildikó filmjének is ki a producere? – Mesterházy Ernő és felesége, Mécs Mónika. A férj az a személy, aki Demszky főtanácsadójaként milliárdokat síbolt el, a feleség meg az SZDSZ-es Mécs Imre lánya. Na, egy Mécs a Momentumban, egy másik Mécs pedig az országot gyalázó Enyedi stábjában.

Mindezek ellenére azt mondja Fekete-Győr András, a Momentum vezetője, hogy nem ők az SZDSZ ifjúsági tagozata, az a Fidesz volt. Hogy kitanította a srácot Haris Éva, SZDSZ-közeli milliárdos! Ezt nem én mondom, hanem Szanyi Tibor. A Kapitány nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a Momentum Mozgalom felépítése nagyon sok pénzbe került Harisnak, és a retorikájukról azonnal ráismerni az illető hölgy munkájára.

Nem akarok elmenni a mellett, hogy a Fidesz az SZDSZ ifjúsági tagozata volt. Ez igaz. Csakhogy én emlékszem a rendszerváltozásra, az akkori SZDSZ-re. Abban az időben az SZDSZ volt a legradikálisabb antikommunista, a tagok bő gatyában, karikás ostorral, Rúzsa Sándornak öltözve járták az országot, mert ők voltak a legnagyobb magyarok. A jobbik hozzájuk képest kutyafasza. A hamis imágóval majdnem sikerült elérniük, hogy megnyerjék az első szabad választásokat. Hajszálon múlt. Szóval, szinte mindenkit megtévesztettek akkoriban.

A Momentum is ezzel próbálkozik, ám semmi esélyük kemény 3 ciklus MSZP-SZDSZ koalíció és Göncz Árpád után. Semmi! Annyit tehetnek, hogy rombolnak, ahhoz már most kiválóan értenek, hisz volt kiktől tanulniuk. Szóval, jobb, ha Fekete-Győr András inkább hallgat. Vagy jobb lenne, de nem fog. Éppen úgy mosolyogva hazudik a képünkbe, mint tette azt Kuncze vagy Demszky. Náluk ez genetikus.

Mindabból, amit itt leírtam, nem derül ki, lesz-e valaha lehetőségünk újra pályázni olimpia megrendezésére. Úgynevezett nemzeti konszenzussal soha, hiszen, mint azt fentebb kifejtettem, a baloldal nem tekinti magát a nemzet részének. Talán a választópolgárok legalább 4/5-ének egybehangzó akarata mellett, ha közvetlenül az így megnyert választás után lehet kandidálni. Mert amint eltelik a baloldal számára csúfos vereséggel végződő választás után 3-4 hónap, azonnal teleharsogják a világot, hogy a kormány máris elveszítette szavazótáborát, a választók bizalmát és Orbán onnantól naponta legalább egyszer megbukik. Beláthatjuk, nem túl reményteli a helyzet.

Persze, pályázhatnánk akkor is, ha ők vannak hatalmon és ismét előállnak az ötlettel, mint 2006-ban. Akkor elegendő lenne annyit tennünk, hogy támogatjuk őket. Na, neeeee! Nincs az az olimpia, amelyik megérne ennyit. Sose rendezzünk ötkarikás játékokat, ha annak az az ára, hogy ezek még egyszer hatalomra kerüljenek. Soha többé baloldal!   

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr612290401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2017.02.25. 12:16:44

Jó 10-20 éve a baloldalnak még volt valami olyasmije, amit saját programnak lehetett nevezni, de manapság már semmi mást nem tesznek, csak az ellenkezőjét annak amit a jobboldal szeretne. Abszolút nem érdekli őket, hogy ezzel bizonyságot adnak az elvtelenségükről, illetve hogy lassan a leghülyébbek is átlátják ennek a taktikának a kilátástalanságát és értelmetlenségét. Szerencsére az elhülyülésükkel arányosan csökken a népszerűségük, csak nehogy túl későn jöjjön a jobbos fordulat Európa megmentéséhez...

Az olimpiához annyit, hogy megértem én a sport iránt lelkesedők igyekezetét, de nekik is meg kellene érteni, hogy nagyon sokan nem osztják az ő hobbijukat, és ez nem jellemhiba, egyszerűen csak más dolgok érdeklik őket. A balos lázongástól hányingerem van, ugyanakkor én is úgy gondolom, hogy egyelőre semmi szükségünk egy olimpiára. Rendezzünk majd akkor, amikor a várható anyagi veszteségek simán beleférnek a költségvetésbe - egyelőre ez sajnos nem áll fenn. A lélegeztetőgép orbitális baromság - mint jelkép jól mutatja hogy a libsik legszivesebben kómába fektetnék az országot, nem az életet támogatják hanem a pangást -, de lehetne azt a pénzt értelmesebb dolgokra költeni. Például tömegsportra, hogy a rengeteg túlsúlyos ember megmozduljon végre, ne csak a tévé előtt szurkoljon a maroknyi élsportolónak. Persze a legjobb az lenne, ha az államadósság mielőbbi lenullázásra költenék, és/vagy nem szednék be adóba, hogy maradjon a dolgozó embereknél, dehát ilyesmiről álmodozni sem merhetünk.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.02.25. 13:54:54

@Deansdale: Te is tudod, akár lesz olimpia, akár nem, abból a pénzből nem lesz béremelés, egészségügyi fejlesztések vagy adósságrendezés. Lázár máris belengette a vidékfejlesztést, amivel egyébként egyetértek. Úgy kellene Felcsútra még egy Disney kalandpark. :-D
Viccet félretéve, elfogadom, hogy az élsport nem szívügye mindenkinek. Én általános iskolás elsős korom óta sportolok, és ez így marad halálomig. Nekem a versenysport sokat adott. A tömegsport egyetlen mozgatója az élsportolók általi példamutatás. Ha nyerünk 6 aranyat úszásban, minden kölyök úszni akar. Ha Kozák Danuta nevével harangoznak be egy futkározást, elmegy boldog, boldogtalan. A nagy nevek teszik vonzóvá a tömegsportot.
Szerintem az olimpia hozott volna hasznot, nem is keveset. Olyan országok is megismerték volna hazánkat, akik azt hiszik, még mindig hátrafelé nyilazva lődözünk a pusztán. A turizmusban lett volna a legnagyobb profit. Egy kellemes vendéglátói szerep szintén sokat javított volna megítélésünkön, és ennek hosszútávú megtérülése nem elhanyagolható.
De mindegy, mert nincs konszenzus. nem is lesz soha. Az én életemben nem rendeznek olimpiát Budapesten, pedig a mi családunk tagjai rendszerint hosszú életűek.

2017.02.26. 12:29:19

@Deansdale: @Mr Falafel:

Kicsit off, de kíváncsi vagyok a véleményetekre:

szelsokozep.com/cikk/1035-a-nagy-trump-atveres

Most akkor Trump barát vagy ellenség?

Kardos uraság szerint veszélyt jelent az európai polgári társadalomra.

Deansdale 2017.02.26. 15:08:21

@Ahasverus: Első ránézésre teljesen értelmetlen a cikk, ugyanis nem azt nézi hogy Trump mit csinál, hanem hogy mi az identitása. Azzal akarja besározni, amivel mindenki más is, hogy gazdag fehér férfi. Ez engem a legkevésbé sem érdekel, amíg a megfelelő intézkedéseket hozza, és úgy tűnik az utóbbi 100 évben nem volt sehol a világon még egy ilyen vezető, aki a megfelelő dolgokat ígérte, és aztán meg is cselekedte azokat.

Arról sincs szó, hogy a "jóléti demokrácia" megbukna, ugyanis Trump (vagy a jobboldal) győzelme szerves része, sőt, bizonyítéka a demokrácia működésének. Ami éppen bukófélben van, az a baloldal és az ő beteg ideológiájuk, ami szerint csak ők a jó emberek és mindenki más náci. Aki a demokráciát a demokratikusan megválaszott vezetőktől félti, és nem a koma-sógor alapon verbuvált EU- meg ENSZ vezetéstől, az hülye.

Az is röhej, hogy a nép, vagyis a kisemberek akaratát figyelembe venni a balosok szerint "populizmus", és mint ilyen ártalmas. Épp elég volt már a tetű elitista vezetőkből (mint Merkel és Juncker) akik azt képzelik az ő szent küldetésük ránk erőszakolni a "haladó" eszméiket az akaratunk ellenére. Ironikus, hogy alapvetően a baloldalnak kellene a tömeg igényeire figyelnie, de ők látványosan szembefordultak azzal, s most hogy az új jobboldal elkezdett foglalkozni ezzel az elhanyagolt réteggel a balosok csak hápognak. Hirtelen nem tudják hogyan fogalmazzák meg szalonképesen, hogy a fehér középosztály problémáira és igényeire odafigyelni tilos, mivel a fehérek a regresszív ideológia szerint csúnya gonosz szaremberek.

Szerinte a populizmus elitizmust takar, de erre semmilyen logikus érvelése vagy bizonyítéka nincsen. Trump pontosan azt csinálja amit a kampányban ígért, munkahelyeket teremt, megvédi a határokat és csökkenti az államadósságot. A cikkíró szerint ez mind elitizmus, mert Trump gazdag. Pfff...

Trump programjában semmiféle gyűlöletkeltő elem nem volt, annál inkább a balosoknál. A rengeteg mocsok amit a sajtóval rákentek üres hazudozás volt, amit azóta sem hagytak abba, sőt, fokozták.

A középosztály süllyedéséhez semmi köze az új jobboldalnak, az a drasztikus adóztatás és a munkanélküliség növekedésének következménye szerte a világon. Trump egyébként pont ezt akarja megakadályozni az adók csökkentésével és munkahelyek teremtésével. Kíváncsi vagyok Hillary vagy Gyurcsány mit tett volna a középosztály megmentésére - a válasz valószínűleg az, hogy lófaszt.

S persze megy a cikkben Trump alantas sározása, amivel a cikkíró csak a saját gerinctelenségéről tesz tanúbizonyságot. Ha valaki azt akarja hogy komolyan vegyék akkor tartózkodjon a gagyi ad hominemektől. Ahogy a helyzet jelenleg áll, Trump-ra az USA vezetését bízták, és KardosG az akire még egy kutyát sem, szóval jobban tenné ha visszavenne a pofájából.

Nem értem miért akarja minden balos idióta, hogy az USA és Oroszország ellenségekedjen egymással. Ezek a húgyagyúak ennek szurkolnak, mintha a két nagyhatalom kibékülése valamiféle probléma lenne. A magam részéről minden jót kívánok az amcsi-orosz barátságnak, és örülök hogy nem a harciaskodó Hitlery került hatalomra, aki felől már éppen javában tarthatna a 3. VH.

A cikkíró Trump nem fogja, és nem is akarja betartani az ígéreteit, annak ellenére hogy már több ígéretének eleget tett és sok másik megvalósítása is folyamatban van. A balos sajtó pont azon háborog, hogy Trump megcsinálja amit ígért.

A gazdasági és politikai hatalom összefonódása manapság sokkal inkább a baloldalon feltűnő, pl. amikor a Wall Street izomból támogatja Hillary-t. Sokan pont azért szavaztak Trumpra, mert ő kampányol a gazdasági és a politikai hatalmak szétválasztásával. A cikkíró egy elvakult komcsi, aki egyszerűen csak utálja Trumpot mert gazdag, és ebben az egy ténymegállapításban ki is merül a teljes érvelése. Semmiféle tényt vagy adatot nem tud felmutatni ami igazolná az állításait.

A médiával kapcsolatban meg hajmeresztően agyzsibbasztó faszságokat hord össze, ha ezt komolyan gondolja rácsos házban kellene kezelni az illetőt. A facebook, twitter, reddit és a google szélsőbalos kézen van, csakúgy mint az általa féltett "polgári média". Az az elképzelés, hogy a nemes polgári sajtóval szemben Trumpot a gaz facebook juttatta hatalomra hígagyú tévképzelgés. Pont az egyik legnagyobb áldása Trump győzelmének hogy napvilágra került, a sajtó és a közösségi média az emberek ELLENSÉGE. A CNN éppúgy agymossa a szerencsétlen balos tömegeket mint a facebook.

Elfogytak a karaktereim, úgyhogy a maradékot képzeld hozzá :)

Deansdale 2017.02.26. 15:11:13

@Deansdale: "A cikkíró Trump nem fogja"

Kimaradt a "szerint"...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.02.26. 16:17:02

@Ahasverus: Hát, Deansdale, ahogy azt ő szokta, maximálisan kimerítette a témát. Nem nagyon van ellenvetésem, hozzáfűzni valóm. Legfeljebb igazolom, hogy a közösségi média súlyosan ultraliberális kezekben van. Engem a facebook külön figyel és minden regisztrációmat törli vagy tiltja egy idő után. Valós személyem (Garay Ben) profilját letiltotta egy hétre, mert a 24.hu-n lealáztam a nácizó, cigányozó balosokat. Engem tiltottak, a cigányozás és az "öljük meg Orbánt" maradt. Mivel ez már a harmadik tiltásom volt, rendelkezem másodlagos regisztrációval. Az egyikkel sorban jelentettem a baloldali gyűlöletbeszédeket a facebooknak. Kíváncsi voltam a reakcióra. Kivizsgáltak minden esetet, egyet sem töröltek, viszont azt a regisztrációmat igen. Sebaj, volt másik! Külön figyeltem, hogy erős kifejezéseket ne használjak. jogász vagyok, nagyjából képes vagyok behatárolni, mit mondhatok és mit nem. Nos, ma eltüntették valamennyi kommentemet és az azokra kapott válaszokat is. Kaptam egy értesítést, hogy a kommentelési lehetőségemet letiltották. Milyen alapon? A 24.hu-n az én kommentjeim alatt alakul ki hosszú hónapok óta a leghosszabb diskurzus. Érdemi viták is vannak, nem csupán gyalázkodások. És ez baj, mert már a balliba kommentelők közül is van, aki tisztel. Veszélyt jelentek az ideológiájukra, ezért minden (akár jogtalan) eszközzel korlátozzák a szólásszabadságomat. Ez a baloldaliság, ezt jelenti nekik demokratának és liberálisnak lenni.

2017.02.27. 08:42:32

@Mr Falafel: @Deansdale: Köszönöm a válaszokat.

Remélem, nem kell csalódnunk Trump-ban.

Tehetetlen Dodó 2017.03.03. 16:46:57

Trump okos ember, felismerte, hogy mi a rákfenéje a mai áldemokrata, álliberális társadalomnak és gazdaságnak.
Szerintem kissé gatyába fogja rázni Ámerikát, hacsak nem akasztják le a szögről időnap előtt Oswald puskáját.
süti beállítások módosítása