Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

HARRY POTTER AZ X-FAKTORBAN

2016. november 27. 18:38 - Mr Falafel

Ígérem, hamarosan folytatom a Tudomány egyház klímapapjainak porrá zúzását, de most lazítsunk egy kicsit!

Tegnap este, miközben mélyen elmerültem a Dr Böckh Hugó-féle Geológiában és egyéb könnyed kis olvasmányokban, készülvén a tudomány egyház papjaival való következő összecsapásomra, érzékeltem, hogy a párom bököd. Nem hallhattam őt, mivel olvasás közben jó kis ambient zene szólt, a 2015-ös Beautiful Psychedelic Chillout Mix. Amikor levettem a fülest, kikerekedett a szemem attól, amit hallottam.

Már fogalmam sincs mit kérdezett tőlem a párom, mert a tévében zajló esemény elvonta a figyelmem. Maga Harry Potter énekelt valami dalos vetélkedőben. Te jó ég! – gondoltam – ez meg hogy kerül ide? Melyik vágány harmadik gyökének négyzeténél rohant a falnak, hogy a magyar X-Faktorban kössön ki?

És ahogyan énekelt! Hogy egy autentikust idézzek: „A macskám muzikálisabban vernyákol dugás közben.” – mondotta egykoron Ford Fairlane Nagy Feró hangján. Hát, kérem szépen, az egy zenével elkövetett merénylet volt a jó ízlés ellen.  Papp Szabi forog tőle a sírjában, pedig a fószer még nem is halt meg. – mondaná ismét Ford Fairlane, miután Harry-Liza egy Supernem számot erőszakolt meg éppen.

Gondoltam, talán nem is dalverseny, hanem a Showder Klub és egy paródiát látunk. Pláne, hogy Harry valami Liza néven lépett fel. Na, nem Lisa Stansfield, a 80-as évek csodálatos hangú dívájaként, hanem Aliz Lizaként, ekképpen megerősítve, hogy bár totál fiúnak néz ki, valójában nő. Gondolom, ez valami LMBTQ melletti kiállás, vagy ilyesmi. Elvégre Dumbledore professzor is meleg.

Közbevetés: Milyen érdekes, a word felismeri a Harry Potter nevet, de a Dumbledore-t aláhúzza, mint értelmetlent. Lehet, hogy az öreg a legnagyobb varázsló, de Harrynek jobb a PR-ja.

Hogy ez is miért nem bírt megmaradni a varázslásnál, miért kell neki celebbé válnia? Érthetetlen. Ahogy az is, hogy a nóta végén taps volt zöldségdobálás helyett. Nem volt ott egy normális hallású ember sem, de mentor viszont igen. A vége párbaj lett. Tyű, Puskás Peti, - noha tudta, hogy Harrynek itt tilos varázsolnia – alig merte kimondani, hogy „Bocs, de ez borzalmas volt, menj haza!”. Látszott rajta, hogy retteg, nehogy Potter ráolvassa a „disaudio” bűbájt, amitől elmegy a hangja. By Alex, aki közismerten botfülű, nagyra értékelte a Rockfordban elért eredményeit és már alig várja, hogy megmutassa, mit tud még. Mégis, mire gondolhatott? – Tán arra, hogy legközelebb tánre perdül, vagy jégszobrászkodni fog? Mert azt csak nem akarhatta, hogy megint énekeljen. Elvégre az RTL Klub bevételt is szeretne a műsorból. Gáspár Laci meg biztosan a „tudjuk ki” beépített embere lehet. Köntörfalazás nélkül megmondta, ha nem lenne füle, jobban tetszett volna neki a produkció.  

Szerencsére Tóth Gabi a valóság talaján jár mindig. Ő, amint lehetett kibaszta a csapatából az egyetlen valamirevaló énekest, Jáger Kingát, adva neki egy olyan dalt az ezt megelőző adásban, amivel maga Beyoncé is kiesett volna bármelyik mexikói határ melletti kisfalu dalversenyéből is, ha azzal rukkol elő sztárrá válása előtt. Gabi a végén dörzsölte a tenyerét, a konkurenciát kiiktatta. Ügyes!

Már csak Harry és Dorothy, a másik mesefigura maradtak a csapatában. Az megvan, hogy a stylist rendesen beleszerelmesedett a lehetőségbe, hogy Dorothyt Dorothynak öltöztesse és ne egy éneklő nőnek? Így aztán Kovács Kati nagy slágere, a Találkozás egy régi szerelemmel is inkább volt paródia, mint versenyprodukció. Opitz Barbi ruhájához a Csovi csovi Jasper című Papp Rita örökbecsű illett volna inkább és egy Pest-külsői óvoda, nem RTL-es fő-műsoridő.

Végül Harry Potternek mennie kellett. De ne keseredjen el senki, J. K. Rowling már írja tehetséges varázslója legújabb történeteit. S ha szerencsénk van, abban főhősünk nem fog énekelni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr8712004282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása