Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

A HOSSZÚ SZTORI

2016. január 09. 11:38 - Mr Falafel

Ez egy facebook-bejegyzés a "Mi jér a fejedben?" rovatból. Magam írtam. Gondoltam, akár blogbejegyzés is lehetne. Hát íme!

 

Lássuk, hány igaz hazafi van Magyarországon! Jelentkezzenek azok az ismerőseim, akik ingyen dolgoznak!

Ugye, nem haragszik meg senki, ha azt mondom, nincs Magyarországon egyetlen hazafi sem? Mondom ezt megelőlegezve a kvázi közvélemény-kutatásom eredményét, amely szerint senki nem fog jelentkezni, hogy bizony ő ingyen dolgozik, pusztán hazaszeretetből.

Ne tessék háborogni, mert nem én határoztam meg, hogy ki az igaz hazafi, hanem ti. A saját értékrendetek szerint is semmirevaló emberek vagytok. Már tisztelet a kivételnek! Mert vannak azért, szerencsére.

Hogy kik a kivételek? - Természetesen azok, akik nem ekézik Hosszú Katinkát azért, amit tesz. Bizony, kevesen vagytok, kevesen vagyunk. Többen vannak azok, akik csak handabandáznak holmi hazaszeretetről, méltó magatartásról, meg ilyenekről. Szerintem fogalmuk sincs, mit beszélnek.

Nézzük a cáfolhatatlan tényeket:

  1. Aki dolgozik, az rendszerint fizetést, illetményt kap a munkájáért.
  2. Mindenki szeretne annyi pénzt keresni, amennyiből tisztességesen megél, fenntart egy bizonyos szintű egzisztenciát, biztosítja gyermekei jövőjét és öreg napjainak nyugalmát.
  3. Tény, a legtöbb ember nem keres annyit, amennyit a munkája ér.
  4. Különböző okokból a legtöbben mégsem elég ambiciózusak, nem állnak a sarkukra, nem váltanak. A biztos keveset is többre értékelik a bizonytalan többnél.
  5. Vannak, akik az átlagnál többet és jobban tanulnak, akik képzik magukat a saját munkájukban, hivatásukban.
  6. Az egyetem is munkahely, beleszámít a munkaviszonyba, tehát az egyetemi hallgató is munkát végez.
  7. A sportoló is dolgozik, keményen dolgozik, hogy munkájában minél eredményesebb legyen.

Ezek voltak az evidenciák. Most lássuk, jár-e munkabér a sportolónak az elvégzett munkájáért!

A sportolónak az a főállása, hogy sportol. Mellette nem megy el havat lapátolni, szalag mellé a Boschba, tanítani az iskolába, vagy fogat húzni, és még sorolhatnám. Nincs rá ideje ugyanis. Ahhoz, hogy a legjobb eredményt érje el a munkájában, a maximumot kell kihoznia magából. Nem napi 8 órát dolgozik, de 10-et, vagy többet! Mert ennyi kell ahhoz, hogy elérjen eredményeket. Hogy az semmi, mert mennyivel nehezebb egy üzemben, szalag mellett gürizni? Ja, kérem, senki nem kényszerített géppisztollyal a hátadban, hogy ezt tedd! Az iskolában osztályelső voltál? Te vagy a legjobb sportoló? Egyik sem vagy? Így már értem. S te érted?

S akkor térjünk rá Hosszú Katinkára!

Rögös út az ő eddigi pályafutása. Kapja is rendesen az áldást, hogy még egy olimpiai aranya sincs, bezzeg Egérke és a többiek. Nem kezdek el genetikáról és biokémiáról hablatyolni, mert magamban kéne beszélgetnem. Egérke alkata azt tette lehetővé, hogy 14-től 22-ig jól teljesítsen. Cseh Laci 30 évesen jobb formában van, mint 20 évesen volt. Katinka most ért be. Ez van. Most majd lesz olimpiai aranya, ebben mindenki biztos lehet. Mérföldekre vannak mögötte a többiek vegyesen. Az olimpiáig hátralévő idő kevés ahhoz, hogy utolérjék. Én magam azt sajnálom a legjobban, hogy ez a moslék tetű Dave Salo szándékosan elrontotta Katka felkészítését a legutóbbi olimpia előtt. No, de ne bántsuk ezért Dave Salo-t, elvégre igaz amerikai hazafi! A ti értékrendetek szerint. Szerintem egy senkiházi tróger.

Szóval, szegény Katinka tényleg sziszifuszi munkával kellett elérje azt a szintet, amit most képvisel. S ezért szerintem jár neki a munkabér!!! Nem évi 12 millió, hanem sokkal, de sokkal több. Igen, bazmeg, a ti adóforintjaitokból! Mit nem adnátok, ha ti kereshetnétek ennyit! Igaz?

Elmondom, mi van: A ti adóforintjaitokat a kormány odaadja Gyárfás keresztapának, aki a felénél többet is eltesz a zsebecskéibe, mert van neki jó sok zsebecskéje. A maradékból dob némi alamizsnát a szolgáinak, például Kiss Lászlónak, aki ezért megcsókolja az ő kicsi kacsóját. Bizony, hálásak neki! Az összes szervilis senki.

Jaj, hogyne, Kiss László aranyakkal tér haza a Marsról is. Ugyan már! Egyszer sem láttam világcsúcsot úszni, vagy nyerni versenyen. A dolgozója nyert, aki a maximális odaadással dolgozott, mert el akart érni valamit. Vagy szerintetek a ti munkahelyeteken is helyes, ha a főnöké minden elismerés a ti munkátokért?

Ettől persze az edző szerepe még nem elhanyagolható! Természetesen kell egy jó instruktor, aki megmutatja, hogyan lesz képes a dolgozó jobban teljesíteni. Respekt érte, nem bántani akarom én őket, de a mostani megnyilvánulásuk lenullázni igyekszik a tiszteletemet. Úgy viselkednek, mint egy maffiaklán verőlegényei.

Hagyjuk a műmájer hazafiaskodást! Gyárfás keresztapus azért rágott be, mert Katinka nem akart ingyen szerepelni egy olyan kisfilmben, amely a ti adóforintjaitokból készült 4-5 milliárdért. (Az összeg nyilván nem ennyi volt, de biztosan nem 50 ezer!)

Katinkának ez az egy munkahelye van, ott jól teljesít, tehát jár a fizetés, ha tetszik ez nektek, ha nem. Ti fizetitek, ez igaz. Inkább adnátok az összeset Gyárfásnak? Mert így az övé lesz, hiszen a többi sportoló ingyen ment pofát villantani.

Például Kásás Tamás, aki amúgy egy évtizedet légióskodott az olasz bajnokságban, ahol több milliós fizetése volt havonta. Vagyis megtehette, hogy jótékonykodik Gyárfás zsebének 

Ellenben Katinka úszó, nincs bajnoksága, ahol havonta kap illetményt. Ügyesen felfedezte, hogy a Világkupában van annyi lehetőség, hogy kiemelkedő teljesítménnyel megfelelő felkészülési és életkörülményeket teremthet. Mert neki nincs más bevétele a munkájáért!!!

Tudom, azt szeretnétek, ha sok más olimpikonhoz hasonlóan csóró lenne öreg korában, hogy mutogathassatok, lám, mekkora ember volt, most meg egy éhenkórász! Ilyenkor elégedettséggel dőltök hátra, mert hitvány életetek némi értéket kap más nyomorúsága által.

Riposztozhattok azzal, hogy Cseh Laci sem kér pénzt. Az ő esete speciális. Kora okán a fizikai állapota nem teszi lehetővé, hogy a Világkupában ott legyen minden állomáson, s így némi pénzt gyűjtsön. Neki az van, amit Gyárfás ad. S ha jártatja a száját, akkor megnézheti magát. (Én arra is kíváncsi lennék, miért ment el vidékre, elbújni a szemek elől.)

Esetleg visszavághattok azzal, hogy Egérke is kiáll Kiss László és Gyárfás Tamás mellett. Ez bennem is ambivalens érzéseket kelt. Egérke, miért? Aztán mindig oda lyukadok ki, hogy 22 évesen teljesen kiégve hagyta abba az úszást. 15 évig nem ment a medence közelébe sem, a trófeáit elrejtette dobozokban, sportpályafutásáról a gyermekei sem tudhattak, egyetlen volt sporttársával vagy edzőjével sem tartotta a kapcsolatot, az esküvőjén sem voltak ott. Mostanában Kiss László előszeretettel dicsekszik azzal, hogy minden újesztendőben Egérkét hívja először. Ez így van, de nem olyan túl rég óta. Évtizedes moratórium után akkor beszéltek először, amikor Egérke óriási meglepetésre megjelent a budapesti úszó EB-n. Addig szóba sem álltak egymással!!!  Hja, kérem, az idő! Öregszik ő is, hajlamosabb kompromisszumokat kötni és csak a szépre emlékezik vissza. Hol van már az, hogy olimpiai bajnokként zokon vette, amiért edzője, az Isteni Kiss László pofozta?!! Erről könyvében bővebben olvashatunk.

Térjünk vissza Katinkához!

Nem akar ingyen filmezni. Miért tenné? Miért jobb, ha minden pénz Gyárfásé lesz? Hogy honnan tudom, hogy az övé lesz? – Ember, kapj a fejedhez! Az olimpikonoknak nincs saját öltözőjük, nincs modern technika, ami fejlődésüket segítené, de még állandó masszőr és orvos sincs! Miközben a kormány súlyos milliárdokkal tömi az úszósportot is. Egyébként nagyon helyesen!

Ja, hogy az orvosi szobában öltözhet? LoL

Katinka kiállt, mert megtehette. Kiállt magáért és másokért. Azokért is, akik most – érthető okból  - sunyin hallgatnak. A szakmából az egyetlen Szabó Joe, olimpiai bajnok mert lándzsát törni Katinka mellett. Ismétlem: olimpiai bajnok. Szégyen, de valahol hűen tükrözi a magyar valóságot.

Voltatok már ti is ilyen helyzetben, amikor az öltözőben, vagy meló után a sörözőben lázadoztatok a főnökség ellen, majd, amikor eljött a pillanat, kussban maradtatok. S ha volt valaki köztetek, aki mégis kinyitotta a száját, nem álltatok mellé. sőt, később még ti csóváltátok a fejeteket, hogy ezt azért nem kellett volna. Ilyenek vagytok, ezek vagytok ti!

Most arról néhány szót, ami a második sajtótájékoztatón (nem) történt.

Ez a Gyárfás tényleg egy arrogáns gyökér! Odaküldi a vén hülyét, de minek! Előre borítékolható volt az eredmény. A sajtótájékoztató nem bratyizás, de még csak nem is szakmai megbeszélés. Katinka szóvivője világosan elmondta, nem a sajtótájékoztató után, kamerák kereszttüzében akarják megvitatni Kissel és társaival, hogy mit hogyan kellene tenni. Mi ebben az érthetetlen? Bármit mondott volna ott Katinka Kissnek, a média szenzációt farag belőle, kiforgatja a valóságot, ezt nem akarták. A sajtótájékoztató addig tart, amíg az azt összehívó be nem fejezi a mondandóját. Ezt követően nincs helye további „gyere már félre, oszt beszéljük meg!” hakniknak. Kiss Lászlót Gyárfás beáldozta. A szolgának meg bele kell férnie némi megaláztatásnak. Értjük? Nem Katinka alázta meg, hanem Gyárfás. Katinka az ilyenkor általános protokoll szerint járt el. A szakmai megbeszélés máskor és máshol lesz. Ennyi!

S akkor jön 90 szolga, hogy Shane Tusup kérjen bocsánatot? Miért? – Mert Katinka férje, s ezért kötelessége a feleségét óvni mindentől? Mert Katinka edzője, aki kiválóan végzi a dolgát? Áruljátok már el nekem, hány nő szeretné, ha a férje nem óvná a támadásoktól? Ráadásul itt szó nem volt erről, mindössze Gyárfás keresztapus hintette el a köztudatban, hogy kedves Katinkát Tusup változtatta gonosszá. Istenem, ti meg hogy rácuppantok erre a szarra! Aki nem tudná, Katinka Shane saját maga fejlesztette edzésprogramjának is köszönheti, hogy az lett, aki. Arról nem szólva, hogy a konfliktusoktól sosem mentes munka mellett boldog házasok.

 

Féltem Hosszú Katinkát. Féltem őt, mert a magyar ugaron vívott harcának nagy ára lehet. Sok erőt kívánok neki, hogy győzzön itt és majd az olimpián is! Ti meg, hazafiaskodó szervilis balfaszok, majd kapcsoljátok el a tévét, ha Katinka úszik.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr438254154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2016.01.09. 11:43:49

Ez most vajon éles, vagy nem. Öregszem.

B.Jones 2016.01.12. 15:28:26

Itt most két zsidó között megy a meccs, hogy ki húzzon nagyobb hasznot a fejőstehénből. Az egyik egy dörzsölt alvilági figura (Gyárfás), a másik pedig egy makrancos focistafeleség (Tusup). Szerencsétlen Katinka pedig csak egy igavonó barom, akit a szántás után még meg is fejnek. Laci bá' meg egy zsellér, aki bármikor helyettesíthető egy másikkal.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2016.01.13. 20:58:46

Speciel zsidóknak ehhez semmi közük. Sokkal inkább a nagy fene magyar mentalitáshoz.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2016.01.13. 21:11:55

@biboldó: Rasszisták egymásközt. :-P

Az egyik zsidózik, a másik magyarozik. :-D
süti beállítások módosítása